Autor Tema: Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO  (Pročitano 46992 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
Odg: Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO
« Odgovor #165 poslato: 04, 04, 2012, 22:33:32 posle podne »
Ma samo ih slusam poljo volio bi da su bili pa da rapalim prko stotke na vodi pa da ih pitam jel bezbjedno ,oci ko u kineza a suze cure a napolju 35 iznad nule i samo da je omanja grana bila u vodi kukuu nesmijem ni da pomislim ,a sa duletom se slazem u jednom-neka vozi svako ono sa cime moze da vlada i da ga kontrolise u svakom trenutku

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #166 poslato: 04, 04, 2012, 23:30:17 posle podne »
poljo promesteno i spojeno !

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #167 poslato: 05, 04, 2012, 08:41:22 pre podne »
Oko cega vi gubite vreme i zivce!! stri

Ajd svi na svoje ladje ima toliko toga da se uradi na njima!! t4
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #168 poslato: 05, 04, 2012, 11:25:40 pre podne »
Nije porodica prerasla camac nego si ti prerastao to plovilo i shvatio sta je sta pa si kupio manje ali plasticno i fabricko  sajkaca

kad dodjes u situaciju da su svi kreveti zauzeti a ti biras da il spavas na obali ili na patosu ispred WC-a shvatis da je brod postao tesan , i ako je samo nek nas je sto vise:)

a o razlici samogradnje i fabrickog ne bih da komentarisem , skoro sve prednosti su za fabricku brod... ali nije ni tu sve tako svetlo , dosta bih ja modifikacija uradio na jedrilici iako je fabricki radjena i neko je utrosio vreme da sve to osmisli ...

Van mreže Stufy

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #169 poslato: 05, 04, 2012, 12:03:04 posle podne »
Samo neznam gdje bi se se svrstao nas bivsi clan ovog foruma OLIMP koji je preveslao od Zagreba do Beograda i to sam samcit u svom kanu-u .Nit je gliser niti je deplasman i gdje njemu ta bezbjedna voznja o kojoj vi potencirate bezbjedno pa bezbjedno ,brzo pa brzo ,bas me interesuje u sta ga svrstacate ili je on odavno  ffff
Kanu i kajak su plovila za rekreaciju i sport. Radjeni su po projektu i predvidjeni su i za teze uslove plovidbe a snaga veslaca je sasvim dovoljan pogon za tezine od 20 do 50 kg koliko su i teski. Mogu da postignu zavidnu brzinu, stabilnost im je odlicna a ponasanje na talasima sasvim solidno pa ne predstavljaju opasnost ni za veslaca ni za ostale ucesnike u recnom saobracaju.
Dakle, spadaju u kategoriju sasvim prihvatljivih plovila po svim kriterijumima za one koji se odluce da im je dovoljna jedna stolica i par piva za uzivanje na vodi.

Sto se kajaka i kanua tice i njihove bezbednosti. Rekreativni kajak sa spric dekom je na talasima muka za veslanje ali siguran. Kanu sa duge strane koji obicno nema spric deku je skloniji punjenju vodom i ima vecu bocnu povrsinu pa ga vetar lakse okrece. Najsigurnija opcija je malo cudna  jh i mozda neprimerena. A to je divljevodaski kajak. Ja ga veslam po dunavu kada se zavlacim u kubike i kada se digne kosava. Zatvoren sa spric dekom, niskim tezistem i mogucnoscu da odradim eskimotazu ako se prevrnem se osecam sigurno, a voznja je u najmanju ruku interesantna.
Ima ovde sigurno i boljih poznavalaca ovih plovila od mene, ali moje iskustvo se odgleda u preveslanom Dunavu od Ingolstata do Bratislave, Uvacko jezero, Radonjsko, Boka Kotorska i priobalno veslanje na Jadranu do 4km od obale, i lokalne relacije od Novog Sada do Smedereva Dunavom a Savom do Zabrezja, Nisava, Lim, Ibar... Sve u svemu Kajak je super ako ispunjava vasa ocekivanja, bas kao sto je Dule i rekao.

Tako i ova tema, makar meni, deluje kao primer toga koliko medju nama ima ljudi sa razlicitim prohtevima i mogucnostima.
Brad Paisley - Water

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #170 poslato: 05, 04, 2012, 20:07:55 posle podne »
kakav je to : divljevodaski kajak

@dule  tabanasi nisu uopste za podcenjivanje, samo im smetaju malo talasi to jest veca im je amplitueda na talasima u odnosu na V korita...

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #171 poslato: 05, 04, 2012, 20:12:54 posle podne »
Немој Капетане више ако Бога знаш.  no125  no125  no125

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #172 poslato: 05, 04, 2012, 20:19:06 posle podne »
A jel tabanaš može da bude gliser?  sajkaca

Van mreže Stufy

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #173 poslato: 05, 04, 2012, 20:23:23 posle podne »
Divljevodaski kajak je kajak za brze (divlje) reke. Tipa Lim, Tara, Nisava, Struma (Bugarska), Vrbas (Bosna), Kolorado.... Kajak na divljim vodama je i olimpijki sport a i sve popularniji adrenalinski sport za sire mase.
Ja se vozim u ovakvom jednom samo malkice stariji model:

http://www.whitewatertube.com/Eskimo-Kendo_p_179.html

Poceo sam da ga vozim na Dunavu samo kao nacin za sticanje kondicije sa brzu vodu ali na kraju mi se dopalo i ostadoh na Dunavu sa njim.
Lose strane u odnosu na mirnovodaski je da nema krme preko pedala vec se mora korigovati pravac veslima, kraci je i siri i tako vise "seta" levo desno pri veslanju, manje je podvozan od mirnovodaskog, nema mesta za nosenje vise od jednog ranca.

Dobre strane su da je jako lagan 17kg, da se vrlo cvrst (u kubicima se samo zaletim na plutajuce deblo koje preprecuje put i cimnem kada sam na njemu da ga predjem) a posto nema krmu nema sta da se zakaci, sediste je jako nisko i sedi se ispod vodene linije pa je izrazito stabilan, u kombinaciji sa njim je obavezna spric deka, posto je nisko u vodi i inace bi vas talasi punili, moze da se vesla po bilo kakvim talasima.

Kao i svako plovilo ima svoje prednosti i nedostatke...

Meni je odlican ali moj otac koji je bivsi takmicar u kajaku i kanuu ne bi seo u njega na Dunavu ni za zivu glavu, ali on ne ide u kubike da trazi ptice vec samo vesla a meni je za to ovaj kajak savrsen.
Brad Paisley - Water

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #174 poslato: 31, 01, 2013, 07:25:33 pre podne »
" Море Марко не ори друмова" !  -  Не задевај Дуле, не задевај.   loock2

Van mreže Slovenac

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • Jugo,Jugo, rodna grudo...
« Odgovor #175 poslato: 31, 01, 2013, 15:12:14 posle podne »
znate li kako ljudi gledaju kada vide dobar gliser,ovako  f85 ,što zbog glisera što zbog cvećarki koje baš lepo pašu uz gliser  114
Pozdrav svima!