Па тако је Сале. Управо се ради о томе. Свако може да воли разне ствари, али ће се определити према својим могућностима и потребама. Овде су малтене до детаља објашњене и предности и мане глисера према депласманцима и обрнуто. И опет долазимо до оног(увек присутног, али истинитог) колико пара толико музике. Па опет идемо из крајности у крајност. Нису безбедни. Лако можеш да будеш врло небезбедан управљајући врхунским глисером или депласманцем(иначе веома безбедним пловилима), уколико не поштујеш правила понашања на води. А то искључиво зависи од тебе а не од пловила. А опет са пловилом које није безбедно на већим таласима и ветру, лепо можеш да уживаш и пловићеш где год хоћеш уколико предузмеш неке додатне мере опреза и по потреби се склониш ако затреба. Па не можемо имати сви исто. Шта ми вреди да ми неко поклони нпр. Дулетов брод када не би имао пара да га региструјем, а да не спомињем сервисе и одржавање, а новац потрошен за гориво (иако врло важна ставка) је у принципу најмање битан. Поред тога, због мог посла не бих био у могућности да га користим на начин како га користи Дуле. Све у свему мени такав брод за сада не треба. А и теби Сале, да имаш исти такав брод, тврдим да би исто на њему уживао као и са Зеком. А пецање, зар у истом не уживају сви пецароши без обзира колико је квалитетна и скупа опрема коју користе? Без обзира што неквалитетна опрема може да пукне, па чак и повреди корисника. Свако ужива у ономе што га занима и чиме располаже.