Autor Tema: Solarni paneli  (Pročitano 303504 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Solarni paneli
« Odgovor #360 poslato: 04, 12, 2012, 14:14:47 posle podne »
volim da platim ono sto se dogovorim a ne ono sto se ispostavi , ti imas drugaciji stav ... rekoh ako je tebi dobro i meni je ...

ja ne kupujem vise solare posto se bavim drugim stvarima i jer ne stizem znas to i sam ... ali me cudi da se niko drugi nije zainteresovao za uvoz posto od toga moze lepo da se zivi ...

u Beogradu MONO su 1.3-1.5 + PDV (a moze i bez ako znas da se dogovors) googlaj marke digni slusalucu okreni broj ...

Hrvatska
1 posaljes mail
2 dobijes fakturu
3 uplatis ONLINE troskovi 5 evra
4 postar ti donese...

ne izadjes iz kuce...

evo pre nedelju dve, meni i drugaru stiglo 70 metara led trake iz kine (nisam stigao da uzmem od njega , kad uzmeem bice tema i ponuda) ... evo ti traking broj www.DHL.com 3047471055 pa proveri ....

Kinez poslao 19 novembra u 20 uvece mi dobili 22 novebra u 17 popodne ... HONG KONG - BEOGRAD malo vise od dva dana ... e a jedan mail , jedna uplata i to je to ...

Opasuljite se ljudi ... SVB, AWN, kinezi ... svi salju i stigne za 2-3 dana a da ne izadjete iz kuce ... a ovo vam pisem sa kineskog Tableta od 10 inca, 1000 mhz, GPSom i externom GPS antenom , dva USB porta 16 gb memorije i.t.d. .. franko Beograd malo iznad 100 evra .. cena u Srbiji oko 400 evra za model sa tim karakteristikama ...

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #361 poslato: 04, 12, 2012, 14:24:29 posle podne »
I dalje ne znam zasto insistiras da nije ono sto pise kad niti si ih proverio niti ti je to neko rekao.
 Tvoja racunica je krajnje uproscena. Javicu ti rezultate kad izmerim pri suncanom danu.

Koliko znam sve sto nabavis online ima neku gargiju koju otkrijes kad stigne pa i taj tablet nije bas ono sto si hteo zar ne?
Marke

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #362 poslato: 04, 12, 2012, 14:36:51 posle podne »
I dalje ne znam zasto insistiras da nije ono sto pise kad niti si ih proverio niti ti je to neko rekao.
 Tvoja racunica je krajnje uproscena. Javicu ti rezultate kad izmerim pri suncanom danu.

ok nije te prevario te moras da proveris po sunacnom danu ... marke po treci put ako je tebi dobro i meni je ... racunica je jos grdja ako odbijas margine al ajd neces da priznas ... ja bih ovde zatvorio temu ...

Koliko znam sve sto nabavis online ima neku gargiju koju otkrijes kad stigne pa i taj tablet nije bas ono sto si hteo zar ne?

nema Marke... to su predrasude... malo me zezao dok nisam skinuo foliju  kgk sa ekrana i dok nije skpirao da nije u Shangaju  upavusi , al i jedno i drugo je bilo do mene  ....
u septembru sam otvorio radnju koja radi online i imam najboje cene za skoro svu tehniku u Srbiji , samo online radim ... ni jedan reklamacija na ono sto pise i ono sto se dobije, jednostavno nema razloga za prevarom .... evo poseti www.gusari.com pa se uveri ... isporuka za 24 casa na podrucju cele Srbije, postarina preko 20.000 besplatna , ispod 20k dinara je 190 dinara fixno gde god da nosimo po Srbiji bez razlike dal nosimo frizider od 2 metra ili SD karticu ...

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #363 poslato: 04, 12, 2012, 16:56:55 posle podne »
Danas u sobi uperio panel 20W kroz prozor ka ovom zubatom suncu sa povezanom halogenom sijalicom 12v /20W i dobio zuto svetlo a voltmetar pokazao malo preko 9v meni je to dovoljno dobro. Preporucujem ovaj panel pa ko voli...

thumbup
Marke

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #364 poslato: 04, 12, 2012, 18:26:16 posle podne »
zubato sunce ... ja sam merio bez sunca samo sa tackicom na nebu prosle godine  ... oblacno ...

ebaga MONO daju za nijansu bolje rezultate ... bas cu sutra ako nadjem vremena da izmerim MONO 20 watti da vidimo sta kazu ...

dule to je normalna cena na trzistu 1,2 plus pdv, ja ne kazem nista za cenu nego za reklamiranje jedne stvari a prodaju druge ... mi smo prodavali po 3 evra van foruma pre 3 godine ... zamisli da sam prodavao 120 watti kao 150 ... uzeo bih 90 evra dodatnih u dzep a Marke bi i dalje bio zadovoljan jer mu se to i desilo 100 watti su mu prodali kao 120  ...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #365 poslato: 04, 12, 2012, 18:31:10 posle podne »
ali ipak je meni ovo omiljeni test MONO panela....

pokriven tendom za terase i baste po sugavom danu daje 11,9 Volti ... a kad ga otkrijem daje 18,7... MONO panel , naravno

Marke ajde van cele ove rasprave ako imas vremena da se sjurimo za vikend i uradimo testove MONO i POLY , direktno sunce, ladovina, odjsaj i slicno i da obnarodujemo podatke...

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #366 poslato: 04, 12, 2012, 18:42:41 posle podne »
Tako treba kapetane !! Konstruktivna rasprava !! Argumente na sunce i nema onda velike rasprave ! 6589
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #367 poslato: 04, 12, 2012, 18:53:03 posle podne »
deda nas narod ima cudnu crtu da iako je prevaren nece da prizna zbog nekog tzv srama... sad ce ispadne da je 9V na zubatom suncu jace nego 18V po oblacnom vremenu .. sam gledaj ...

ta nasa crta da volimo se divimo onim koji  nas prevare nas je generalno i dovukla ovde gde smo ... pocev od turaka, tita, slobe, tadica, nikolica pa na dalje ...

ti si brate moj mili platio taj POLY kao MONO, gde je tu dobra cena ja ne znam ...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #368 poslato: 04, 12, 2012, 18:58:22 posle podne »
Ja naručio radio aparat, dobio radio a fakturisan fen za kosu  ha

stri secam se ... ali to je do City Expressa a ne do mojih , moji rade ko sat ! a i resilo se za 15 minuta !

Van mreže zorter

« Odgovor #369 poslato: 04, 12, 2012, 19:36:34 posle podne »
NO COMENT roll4

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #370 poslato: 04, 12, 2012, 20:16:34 posle podne »
Aj joj tamburanje bre, evo dođi do mene u komšiluk pa da merimo šta treba, nemam unimer ima da ga kupim sutra pa da merim, ja samo znam da mojih 230w tera frižider od 130l na 220 a da pritom ima struje ko hidrocentrala i to sa 2*180ah osrednja aku. povezanih na 24v. Ovo su podaci sa panela

Rated max. Power: 230 W (+ - 3%)
Rated Voltage: 29,5 V
Open circuit Voltage: 37 V
Rated Current: 7.80 A
Short Circuit Current: 8.40 A
Max. Series Fuse 15 A
Max. System Voltage: 1000 V
Test condition : AM 1.5 , 25 `c, 1000 W/m2
Dimenzija: 1650 mm x 990 mm

Pa dođi da merimo i upoređujemo

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #371 poslato: 05, 12, 2012, 08:58:22 pre podne »
                    "Pa dođi da merimo i upoređujemo"
Nisam siguran da hocu da znam rezultate
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
  • Brod tip: Djena ship ''Hrabri''
  • Marina: ''Nautek'' Zemun
  • Veličina: 11 m
« Odgovor #372 poslato: 05, 12, 2012, 10:30:48 pre podne »
A moj hibrid od 140w tera 8 A,  lol ,ma bre,aman,napravite merenje sa sve Kapetanom,izgibosmo  tamburanje
Kolumbo ko ti dade ladju, j.... te radoznala

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #373 poslato: 05, 12, 2012, 12:41:57 posle podne »
epidemija.... broker taj panel sto si naveo ima ispod 200  watti i po dimenzijama i po amperazi... moj panel od 120 watti je da davao 6.9 ampera.... nije moj ustvari otisao je sa cheom kod pecova:)

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #374 poslato: 05, 12, 2012, 13:17:15 posle podne »
Kapetane na slici drzis VOLTMETAR koji pokazuje 18.7 volti.

Bilo da je panel od 20W, ili 120W na prazno ce oba pokazati 18.7V. Koliko struje pri tom svetlu daju je ono sto treba da izmeris.
Optereti panel i izmeri i napon i struju da dobijes SNAGU to je ono bitno.

Znas i sam da ce i akumulator od 2 Ah i onaj od 120 Ah pokazati 14.4v kad su puni znaci napon ti ne govori puno u praznom hodu...

Pozdrav.   114

Marke