Danas sam bio u Srbobranu kod zastupnika ove Hr firme
http://www.solarni-paneli.hr/kontakt.php,Pogledao sam malo kako radi sistem od nekoliko KW u praksi na jednom Salašu koji ova ekipa vodi i zaista sam bio oduševljen prezentacijom a i cenama koje nude.
Na lageru imaju i mono i poli panele a i neke druge (a nisu oni savitljivi) cene razne zavisnosti od proizvođača ali se kreću od 1,1 do 1,7 EUR/W. Pored ovog imaju i rekao bih najkvalitetniji izbor invertora koji sam kod nas video, ja sam npr uzeo čisti sinusni na 24/220 od 600w/1200w za 140 eur, proizvođač Sole solar, Švapsko/USA firma a sastavlja se u Maleziji. Frižider je naravno odmah proradio i radio bez bilo kakvih problema

,
Imaju nešto od Vitrona po povoljnijim cenama nego u BGD. Dalje video sam akumulatore, proizvođača Sole a cena 1AH/1Eur, ima i Gela. Prodaju takođe i vetrogeneratore, 600-700w oko 800 EUR sa reglerom i sisteme za zagrejavanje vode. Sve cene su sa uračunatim PDV.
Ono što je super je da na istom mestu gde im je firma i demo soba se nalazi i salaš sa ribljakom i pristupom kanalu DTD, kažu da je ideja da se napravi i mali pristan tako da bi ugođaj mogao da bude pravi, kontakti u gorenjem linku pa na kraju, pozvao sam ih da uzmu učešće na forumu jer konačno jedan prodavac prodaje i mono i poli pa može da kaže objektivno šta je bolje