Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 332784 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže eni blue

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #600 poslato: 22, 10, 2011, 08:43:25 pre podne »
Kapetane to sto sam ja znao ili nisam znao ne menja stvar, po meni varovi trreba da budu bolji, a ne znam zasto ti mislis da ja napadam Kacintatu, ja sam opisao moje iskustvo sa njim i ne vidim tu nikakav napad a to sto on ne moze da prihvati kritiku to je stvar njegove sujete ja tu ne mogu nista, Kancitata nemas ti razloga da se ljutis na mene jer ja nista u postu nisam ni slagao ni uvelicao niti rekao bilo sta ruzno o tebi, a ponuditi kao resenje da rupu na camcu saniram ZVAKACOM GUMOM je u najmanju ruku smesno. Toliko od mene

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #601 poslato: 22, 10, 2011, 09:09:41 pre podne »
.....................

samo jednom prilikom sam vario i to bas kod zokija i ne mogu da kazem koliko je tesko ili nije to odraditi , da sam ja majstor uzeo bih nekog klinca iz kraja samo to da radi ...

Zavarivanje(ne varenje) dva lima nije tesko samo je malo dosadno....

dao mi da varim po sred camca , i to zorterovog  :friends:

Evo dokaza da si vario i to bas na mom camcu :good:

Van mreže zorter

« Odgovor #602 poslato: 22, 10, 2011, 10:00:30 pre podne »
Ajd sad da i ja malo komentarisem vase komentare (ne Zokijev rad) jer vidim da mnogi to rade ili napamet ili zlurado.

-Da varovi nisu obruseni: to je tacno ali  meni (licno) ne smeta. Da sam narucio camac kod Zokija, a vec znam da ne obradjuje varove, ili bih trazio da ih obrusi (i prihvatio troskove brusenja) ili bih bio spreman da ih sam obrusim za rad jeftinije izrade.

-Da izbija rdja posle kratkog vremena (i ako camac nije u vodi): i to je tacno. Ali ne treba za to uvek kriviti majstora. Vrlo cesto se u radnjama mogu naci farbe sumnjivog roka trajanja i skladistenja. Mnogi skladiste farbu gde mogu pa se desi da farba u toku zime zaledi. Od takve farbe nakon odmrzavanja nema nista, ali ko ce od trgovaca da to prizna.
Ponekad i odmascivaci izgube svoja svojstva iz raznih razloga a prodaju se kao ispravna.

Ne znam zasto za sve kriviti Zokija i njegovu radionicu. Razumeo bih nezadovoljstvo da je Zoki uradio camac po svojoj volji (ne narucen) ali iskljucivo za prodaju. Onda ne bi bilo "koliko para, toliko muzike". Da ga je uredio i sredio najbolje sto ume i moze i rekao: "Ovaj camac je na prodaju i kosta toliko.....", onda bi bilo korektno komentarisati njegov rad. Ovako ne vidim razlog za napad. A koliko vidim samo se njegov rad komentarise. Da li su prikazani jos neciji varovi? Nisam ih video. Da li je komentar o "siromasnim" i manje "siromasnim" ljudima na mestu? Nije. I "siromasni" imaju pravo i da zive i da plove i da uzivaju na "siromasan" nacin.

A da je camac za tri meseca poceo da pokazuje koroziju, jeste. Treba li za to da krivim Zokija. Ne. Nesto mogu i sam da uradim da bih to sredio. Varove cu sam da sredim ako mi nisu po volji.
Evo dokaza:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #603 poslato: 22, 10, 2011, 10:25:49 pre podne »
nazalost za zorterov camac nije bilo para za feropoks,sve ostalo je bacena para
  kako bačena para?  :sorry:

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #604 poslato: 22, 10, 2011, 10:57:28 pre podne »
Pravljen za vodu a sluzi za surenje na svinjokolju , za stovariste , za ....za sve sem za plobidbu . (ovo je trebalo staviti u ono gdje svi napadamo Zortera)
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #605 poslato: 22, 10, 2011, 11:32:59 pre podne »
Kapetane to sto sam ja znao ili nisam znao ne menja stvar, po meni varovi trreba da budu bolji, a ne znam zasto ti mislis da ja napadam Kacintatu,

sorry, pogresno sam napisao , a da trebaju da budu boji slazem se samo sam rekao da nemas razloga da se bunis jer to si znao i ranije ... sorry jos jednom

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #606 poslato: 22, 10, 2011, 11:37:37 pre podne »
Evo dokaza da si vario i to bas na mom camcu :good:

tu gde sam ja vario rdja ne raste  :lol:

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #607 poslato: 22, 10, 2011, 11:42:21 pre podne »
zorter kad bi obrusio varove,korito bi mu se raspalo,jer je lim 2 mm,od stajanja i oksidacije se jos dodatno otanjio,zato se i vide one progoreline na koritu  :taunt:

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #608 poslato: 22, 10, 2011, 11:55:27 pre podne »

Van mreže andrijapajic

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Uglavnom bezopasan...
    • Breeze
« Odgovor #609 poslato: 22, 10, 2011, 13:03:50 posle podne »
Za normalnog majstora, proizvodjaca, prodavca, stagod...
Pljuvati onako bezveze nema poente, sto ne znaci da treba cutati. Svakak kritika i pohvala su dobrodosli, jer se na njim auci i na osnovu njih se prilagodjava dalji rad. Pre nego sto damo pare, upoznamo se sa tim sta placamo, sta dobijamo, sta ulzai u cenu... U zavisnosti od raznih faktora i cena varira, nekada je to kvalitet proizvoda, nekad ambalza i isporuka, a nekad podrska kupcu ili korisniku, sve ima vrednost. Vise para znaci da se necega dobije vie ili bolje, ko nece da plati, nema razloga da kuka, a upravo takvi najcesce kukaju. Ja obicno kupujem jeftinije proizvod eili best-buy ako ima, smatram to stvarima koje koristim, potrosim i zamneim drugim, ne kupujem ni televizor ni auto da ih koristim 30 godina.
A malo iz moje struke: kod nas u kraju dugo bio problem sa internetom, nije mogao adsl,nema kablovske i tako redom. Dovucem ja neki bezicni link iz (Beo)grada, nista posebno ali radi. Nabavi se tu jose neke opremice i gomilica nas se preko toga poveze na interent. Kada se cena interneta i opreme raspodelila na desetak ljudi, nije bilo mnogo, stavise jeftino, ali uz uslov da nema divljanja a ako neko hoce puno da optereti link neka bira neoptereceni deo dana i obavesti ostale. Bio je tu i chat, interni portal, razmena, svasta... I super je radilo. Culi za to ljudi, i onda da set videli samo ideje: jednog ne zanima kolik kosta, ali on MORA da ima javnu adresu, veliku brzinu, i tako redom... Ja kazem moze, napravim ti link tvoj i kosta toliko, on kaze, auuuu... skupo! Kazem: idi kod njih, mogu i oni da urade, a on ce: pa oni traze duplo vise nego ti! Drugi hoce da mu ja dam opremu za dzabe zato sto placa pretplatu, i tako redom. I jos nekoliko pacijenata raznih, da ne duzim. Poenta je da nekada i mnogo jeftinije bude skupo ljudima, ali moras biti svestan za sta dajes novac, nekad ce ti prodavac ukazati na to, nekada moras da saznas sam...

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #610 poslato: 22, 10, 2011, 13:30:04 posle podne »
na tanjem limu varovi se ni ne bruse na nulu....

Van mreže sharke

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
« Odgovor #611 poslato: 22, 10, 2011, 14:55:56 posle podne »
Po nekom pravilu,varovi se nebruse na koritima čamaca,cisternama,i td.U suštini bruse se samo iz estetskih razloga i to površno.Mnogo se komentarišu varovi,a da pri tom nismo ni kompetentni za to.Ipak je to znanje koje se stiče iskustvom,godinama i kilometrima varova.Sama završna obrada,zavisi od toga koliko majstor ima šlifa zab majstoriju,to jest koliko je pedantan.Čovek može da bude vredan kao pčelica,ali ako nema u sebi tu pedantnost,možete vi da pričate koliko hoćete.Inače .podržavam Zokija i njegov rad,a sam pokazatelj je i to što ima toliko posla.

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #612 poslato: 22, 10, 2011, 15:36:40 posle podne »

Interesantna pojava,ali bas svaka ladja iz inostranstva uradjena u
  metalu,deluje kao da je od plastike dobrano treba zagledati da bi se pro-
 valila.Verovatno sto ne bruse varove,a lim im talasa.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #613 poslato: 22, 10, 2011, 15:50:39 posle podne »
di je ovaj majstor od toga, te ladje izvana imaju nacrt, limovi su obloga oko necega a ovdje se sve radi naopako....

Van mreže zorter

« Odgovor #614 poslato: 22, 10, 2011, 16:22:48 posle podne »
zorter kad bi obrusio varove,korito bi mu se raspalo,jer je lim 2 mm,od stajanja i oksidacije se jos dodatno otanjio,zato se i vide one progoreline na koritu  :taunt:

U brate, al palam...ite. Naravno da je progorelo kad sam vario sa klasicnim aparatom. Nemam CO2.

Sta bi tek rekli za splavove koji su uradjeni od buradi, lim 0,5 do 0,8mm. Traju godinama, a samo ce moje korito od 2mm da odmah "pojede" korozija.

Evo necu vise o tome, casna rec, pionirska... :pioneer: