Za normalnog majstora, proizvodjaca, prodavca, stagod...
Pljuvati onako bezveze nema poente, sto ne znaci da treba cutati. Svakak kritika i pohvala su dobrodosli, jer se na njim auci i na osnovu njih se prilagodjava dalji rad. Pre nego sto damo pare, upoznamo se sa tim sta placamo, sta dobijamo, sta ulzai u cenu... U zavisnosti od raznih faktora i cena varira, nekada je to kvalitet proizvoda, nekad ambalza i isporuka, a nekad podrska kupcu ili korisniku, sve ima vrednost. Vise para znaci da se necega dobije vie ili bolje, ko nece da plati, nema razloga da kuka, a upravo takvi najcesce kukaju. Ja obicno kupujem jeftinije proizvod eili best-buy ako ima, smatram to stvarima koje koristim, potrosim i zamneim drugim, ne kupujem ni televizor ni auto da ih koristim 30 godina.
A malo iz moje struke: kod nas u kraju dugo bio problem sa internetom, nije mogao adsl,nema kablovske i tako redom. Dovucem ja neki bezicni link iz (Beo)grada, nista posebno ali radi. Nabavi se tu jose neke opremice i gomilica nas se preko toga poveze na interent. Kada se cena interneta i opreme raspodelila na desetak ljudi, nije bilo mnogo, stavise jeftino, ali uz uslov da nema divljanja a ako neko hoce puno da optereti link neka bira neoptereceni deo dana i obavesti ostale. Bio je tu i chat, interni portal, razmena, svasta... I super je radilo. Culi za to ljudi, i onda da set videli samo ideje: jednog ne zanima kolik kosta, ali on MORA da ima javnu adresu, veliku brzinu, i tako redom... Ja kazem moze, napravim ti link tvoj i kosta toliko, on kaze, auuuu... skupo! Kazem: idi kod njih, mogu i oni da urade, a on ce: pa oni traze duplo vise nego ti! Drugi hoce da mu ja dam opremu za dzabe zato sto placa pretplatu, i tako redom. I jos nekoliko pacijenata raznih, da ne duzim. Poenta je da nekada i mnogo jeftinije bude skupo ljudima, ali moras biti svestan za sta dajes novac, nekad ce ti prodavac ukazati na to, nekada moras da saznas sam...