Možda si u pravu, ali Plavi Horizonti nisu tek tada počeli proizvodnju brodova i čamaca, Zoki jeste.
To opet ne bi bilo fer prema Zokiju, on je pre 4 godine bio potpuni početnik.
Brodići su istih dimenzija, iste težine - ista debljina lima.
Zoki koristi epoxy osnovnu + PU lak, naravno, uglavnom od domaćih proizvođača. Po stanju laka na Iverku, rekao bih da tu takođe nema većih odstupanja.
Opet, s obzirom kakve su bile cene lima i ostalog materijala pre 4 godine, a kakve su danas, nešto opet ne vidim opravdanje za razliku od 3.000 evra. Zokijevi brodići nisu imali neke veće varijacije u ceni, ali jesu u kvalitetu, koji je, po meni, u stalnom porastu. Uostalom samo prelistaj ovu temu, pa ćeš videti Zokijeve cene i kvalitet 3 godine unazad.
Što se tih komšija tiče, naslednika Apića, beše Intertek ili tako nešto, oni su prošle godine , po sopstvenoj izjavi, izgradili i prodali 2-3 brodića, a Zoki negde 15-tak. Mislim da tu, za početak treba završiti poređenje. Cene na sajtu su primamljive ,ali pitanje je šta ulazi u tu cenu.
Ovaj Zokijev brodić je , sa svim što vidiš na slikama, ofarban, ostakljen, sa inox ogradom, rukohvatima, merdevinama i bitvama, sa povezanim volanom i komandama, izolacijom, itd.itd itd., koštao nešto oko 5.000 evra. Za detalje ipak treba pitati Zokija. Znam da cena uvek malo varira ovisno od cene lima i ostalog materijala, kao i od želja budućeg vlasnika.