Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 312834 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #690 poslato: 28, 05, 2012, 08:07:47 pre podne »
U Stare Banovce je juče doplovio i brodić "Iverko", na kojem će Zoki pokušati da izvrši neke prepravke i ispravi konstrukcione greške koje se tiču plovnosti, upravljivosti i stabiliteta. Naravno, kad smo izvukli "Iverka" na prikolicu, palo je i piće, a bogami i čorbica! 114

Usput smo mogli lepo uporediti izradu, estetiku i praktičnost Zokijevog novog brodića i "Iverka", koji je izgrađen pre 4 godine u "Plavom Horizontu". Brodići su praktično identičnih dimenzija, plovnost i stabilitet, kao i brzina su na strani Zokijevog brodića ( sa 10ks jačim motorom),
a meni je iznenađenje bilo da su varovi na Zokijevom brodiću lepši i lepše obrađeni.  Spoljni izgled i unutrašnjost nisu za poređenje, Zokijev brodić je ipak nov, a sa druge strane Iverko je unutra kompletno opremljen, i to veoma lepo! ( Marina je vršila pregled, pa se tome mora verovati!  hi thumbup).
Glavna stvar jeste da je Zokijev brodić skoro duplo jeftiniji!!!  Ali to već svi znate! thumbup sajkaca
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #691 poslato: 28, 05, 2012, 08:27:25 pre podne »
Koštaće i Zokijev toliko kad krene da se radi enterijer, dodaju pumpe, tankovi, struja i ostale stvari

Van mreže SALE NB

« Odgovor #692 poslato: 28, 05, 2012, 08:44:22 pre podne »
Poređenje cena se odnosi na cenu novog, isporučenog brodića, ofarbanog i ostakljenog, bez opreme.

Van mreže parigroz

• Rečni Drekavac
  • Tko leti......vrijedi! Tko ne leti.....ne vrijedi!
    • Tiger shark
  • Brod tip: SAIL 15
  • Marina: "Marko Kulić" Pančevo
« Odgovor #693 poslato: 28, 05, 2012, 10:39:32 pre podne »
A koliko je to u evrovima,ako smem da priupitam!? Mnogo je lep i skladan........ 25648

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #694 poslato: 28, 05, 2012, 11:20:24 pre podne »
Drago mi je da je Zoki posle 3 godine prihvato savete koje su mu svi ovde davali .... To se vidi na ovom plovilu ...

Sto se tice Iverkovog broda porediti ova dva broda je po meni neukusno ... Po meni je trebalo ovako

1 Poredi taj Iverkov brod sa nekim Zokijevim od pre 4 godine
2 Poredi danasnje cene Plavih Horizonata i zokijeve cene
3 Zokijeve varove od pre 4 godine sa Iverkom...

onda uporedi debljinu i kvalitet lima, koje su farbe primenjene i slicno.... ne mozemo pausalno porediti ...

ja iskrneo ne znam da li su plavi Horizonti posle Iverka izbacili i jedan brod , tada sam rekao da je to jako losa i firma ali od tada ja ne znam da li je covek nesto promenio... sad gledam sajt nisu menjali nista ima sigurno 3-4 godine... mozda su se i zatvorili ...

zoki je napravio iskorak tu nema sumnje ali ima tu jos jako mnogo posla ... ako hoces da poredis poredi zokija sa komsijama koji su nalsednici Apica i koji su jako konkurentni sa cenama...

zoki je izgubio sigurno 3 godine u usavrsavanju, zadnjih godinu dana je krenuo pravim putem ....
sto se mene tice pratim i dalje zokijev rad , i nadam se da ce se i na sledecem brodu videti iskorak u kvalitetu i stagnacija u ceni :)

Van mreže SALE NB

« Odgovor #695 poslato: 28, 05, 2012, 14:00:54 posle podne »
Možda si u pravu, ali Plavi Horizonti nisu tek tada počeli proizvodnju brodova i čamaca, Zoki jeste.
To opet ne bi bilo fer prema Zokiju, on je pre 4 godine bio potpuni početnik.

Brodići su istih dimenzija, iste težine - ista debljina lima.
Zoki koristi epoxy osnovnu + PU lak, naravno, uglavnom od domaćih proizvođača. Po stanju laka na Iverku, rekao bih da tu takođe nema većih odstupanja.
Opet, s obzirom kakve su bile cene lima i ostalog materijala pre 4 godine, a kakve su danas, nešto opet ne vidim opravdanje za razliku od 3.000 evra. Zokijevi brodići nisu imali neke veće varijacije u ceni, ali jesu u kvalitetu, koji je, po meni, u stalnom porastu. Uostalom samo prelistaj ovu temu, pa ćeš videti Zokijeve cene i kvalitet 3 godine unazad.

Što se tih komšija tiče, naslednika Apića, beše Intertek ili tako nešto, oni su prošle godine , po sopstvenoj izjavi, izgradili i prodali 2-3 brodića, a Zoki negde 15-tak. Mislim da tu, za početak treba završiti poređenje. Cene na sajtu su primamljive ,ali pitanje je šta ulazi u tu cenu.
Ovaj Zokijev brodić je , sa svim što vidiš na slikama, ofarban, ostakljen, sa inox ogradom, rukohvatima, merdevinama i bitvama, sa povezanim volanom i komandama, izolacijom, itd.itd itd., koštao nešto oko 5.000 evra. Za detalje ipak treba pitati Zokija. Znam da cena uvek malo varira ovisno od cene lima i ostalog materijala, kao i od želja budućeg vlasnika.

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #696 poslato: 28, 05, 2012, 18:11:05 posle podne »
Intertek ima nešto što Zoki nema, Apića kao stručno lice. Samim tim se poredjenje završava. Nisu ista kategorija. Nepredak kod Zokija je evidentan ali glupe greške se ponavljaju. Zar je problem iskopirati par jednostavnih rešenja od pravih brodograditelja ? Ili ponovo ona floskula, gazda je tražio tako i za ove pare ...  A to što Zoki ima kvantitet, meni ne govori baš ništa.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #697 poslato: 28, 05, 2012, 18:40:13 posle podne »
Intertek ima nešto što Zoki nema, Apića kao stručno lice. Samim tim se poredjenje završava. Nisu ista kategorija. Nepredak kod Zokija je evidentan ali glupe greške se ponavljaju. Zar je problem iskopirati par jednostavnih rešenja od pravih brodograditelja ? Ili ponovo ona floskula, gazda je tražio tako i za ove pare ...  A to što Zoki ima kvantitet, meni ne govori baš ništa.

Labude slazem se, ali zoki ipak napreduje mada i dalje kao sto ti rece... Jeste da nije prici Interteku po kvalitetu ali vremenom ...
Koga zanimaju interketove cene ja predlazem da to pogleda direktno u njihovj temi ...

Van mreže Labud 1258

• Revir 2
« Odgovor #698 poslato: 28, 05, 2012, 18:55:00 posle podne »
Možda Zoki ima ideologiju drugačiju od nekih brodograditelja ali za ladju je potrebno mnogo više od "znam da varim". Da li je ovo najbolje što on trenutno može ? Ako me ne bude mrzelo, slikaću prvu  ladju koju je aponja napravio 19788 "čaplju". Ako uporedimo tu ladju i Zokijeve sadašnje ladje ...

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #699 poslato: 28, 05, 2012, 19:05:07 posle podne »
Dobro je labude nemoras da se trudis.
Zoki radi kako radi i kome se to svidja on pazari.
Bilo kakva poredjenja nemaju nikakvog smisla  a i nisu za ovu temu...

Van mreže Labud 1258

• Revir 2
« Odgovor #700 poslato: 28, 05, 2012, 19:19:35 posle podne »
Dobro je novuse. Neću se truditi.

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
  • Brod tip: Djena ship ''Hrabri''
  • Marina: ''Nautek'' Zemun
  • Veličina: 11 m
« Odgovor #701 poslato: 28, 05, 2012, 19:38:28 posle podne »
Ja sam onomad pozeleo Zokiju da pocisti nabedjene ''brodograditelje'',sa obzirom da je mlad i da hoce da uci,i sa zadovoljstvom mogu da primetim da je poceo da ''cisti''  thumbup.Kojom brzinom napreduje moram da mu pozelim,sada,da ne postedi i dokazane brodograditelje,i sve mislim da mu to nece tesko pasti  lol.Preko noci ne moze nista,polako al sigurno,i bice.Metodicno otklanja ranije nedostatke,jos kada bi Sale malo smanjio dozivljaj oko postignutih brzina,bilo bi mnogo uverljivije.Kad Zoki nabode pravu formulu okvasenog dela korita,bice i zavidnih brzina sa malim motorima,sto je inace pravi cilj svakog ozbiljnog brodograditelja  thumbup.Posle dobrog korita ide i projektovani raspored opremanja plovila,zbog dobrog balansa i maritimnih osobina,sto je jako vazno.A ti Sale,kada se camac optereti,kao potpuno zavrsen,sa sve posadom i provijantom,onda se meri brzina,i uzvodno i nizvodno  25648 lol,pa posle tvoje reportaze o tome mi,sa foruma, kao dajemo komentare  thumbup sajkaca
Kolumbo ko ti dade ladju, j.... te radoznala

Van mreže SALE NB

« Odgovor #702 poslato: 28, 05, 2012, 21:03:23 posle podne »
Prvo, ovo nije najbolje što Zoki može , niti je to u krajnjoj liniji i dokazivo. Ako se uzme odnos uloženo-dobijeno, Zoki je odavno potukao kompletnu srpsku brodogradnju i to do nogu!
Ajd' da okrenemo priču naopačke, može li Apić ili bilo koje drugo veliko ime da napravi brod te veličine i sa tim kvalitetima, sa tom opremom za te pare, i da može da živi, zarađuje i napreduje od toga?!
Ja čisto sumnjam da se ti Intertekovi brodići od 3-4000 evra mogu meriti sa Zokijevim po bilo čemu, bez obzira na Apića. sail
Mnoge "glupe greške" koje se ponavljaju, su posledica našeg neshvatanja proizvodnog procesa. Zoki mnoge stvari radi baš tako kako ih radi, zato što je to najbrži i najjeftiniji način da se urade. Zna za bolje, i može da uradi, ali.....neće. Dok neko ne plati. Čeka se prvi klijent sa ozbiljnim projektom, onda možete da merite majstorluk. Zoki za sada radi brodiće iz svoje glave, našao je formu korita koje daje solidne rezultate, i nadmašuje mnoge etablirane proizvođače. Neke sugestije usvaja ( ako i kad mu se uklope u postojeći sistem rada), neke ne.  thumbup
Hogare, meni su sva plovila koja ne postižu barem 30km/h apsolutno smešna i nedostojna plovidbe. Ajd' osim jedrilica. to je druga priča. Možda kad budem penzos ili kad bankrotiram pa i pristanem na nešto tako sporo. Ne shvatam šta bi, po tebi, trebalo da bude uverljivije?! Pojasni mi to malo!  4587  Da smanjim doživljaj?! Jel' ja to po tebi izmišljam?! Lažem?!
Ako ti kažem da je Zokijev Putin, sa Hondom 7,5ks i 22 člana posade + jedno kuče, opremljen sa solidnom količinom provijanta išao 7 km/h Dunavom uzvodno, da li se to kvalifikuje kao opremljen čamac?!

Van mreže mesechar

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • sledece godine u ovo doba bicemo milioneri
  • Marina: Savska Oaza
« Odgovor #703 poslato: 28, 05, 2012, 21:51:40 posle podne »
U srpskoj brodogradnji svako dobije šta zaslužuje a neki i kupe pravi čamac :)
nikad kravata nikad stalni posao

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #704 poslato: 28, 05, 2012, 21:58:05 posle podne »
Svi čamci koji posle 5-7 godina su na prodaju su LOŠI. A neki i mnogo ranje.  roll4
Pa makar koliko bili jeftini. I makar ko da ih je pravio.

yg