Koliko sam ja shvatio, čovek je namenski napravio ovaj brodić za dalju prodaju. Plan je da se nakon prodaje od ostvarene zarade ponovo pravi drugi, veći brodić.
Koliko će mu uspeti, ne znam. Ali ne vidim zašto ne bi, 3.000 nije puno za brodić tih dimenzija.
Mislim da je osnovni kamen spoticanja u celoj ovoj priči naše nerazumevanje u proces izgradnje ovakvih brodića.
Stvari koje mi uglavnom pričamo: "Pa mogao si samo malo...", e pa to "samo malo" može drastično da poskupi priču.
Stvar je prosta, možda bi Zoki mogao da pravi mnogo pedantnije, savršenije i lepše čamce, ali pitanje je koliko bi takvih mogao da proda i koliko bi na njima zaradio. Da se ne lažemo, čovek od ovog posla živi.
Sva naša mudrovanja i pametovanja demantuje prosta činjenica da je Zoki danas najproduktivniji srpski "brodograditelj"!!!
Završna obrada je takva kakva je, ali da li se neki Zokijev brodić IKADA prevrnuo, podavio ili potonuo?!
Da li je neki Zokijev brodić istrunuo ili propao na neki drugi način?
Ne, svi Zokijevi brodići još uvek plove! Neki izgledaju bolje , neki lošije, ali to već zavisi od vlasnika, a ne od Zokija.