Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 312718 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • Krapolovac
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #570 poslato: 20, 10, 2011, 12:23:31 posle podne »
........
pa sad zoki, sole, vasic ko gde moze i zeli ... nema cetvrtog.. ima ali to su poluvariajnte, naravno pricam za metalna korita .. sto se plastike tice mladja, pasjnik... ima ih dosta i lepo rade...

Pa kako nema četvrti? A Dragan iz Smedereva?  :lol: :lol: :lol: :party: :party:
« Poslednja izmena: 20, 10, 2011, 16:44:03 posle podne od strane zorter »

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #571 poslato: 20, 10, 2011, 13:03:53 posle podne »

Koliko sam ja shvatio, čovek je namenski napravio ovaj brodić za dalju prodaju. Plan je da se nakon prodaje od ostvarene zarade ponovo pravi drugi, veći brodić.
Koliko će mu uspeti, ne znam. Ali ne vidim zašto ne bi, 3.000 nije puno za brodić tih dimenzija.

Osvrnuo bih se na označeni deo u tekstu.

Ako je to tačno, onda je pisanje u okviru  naše teme i objavljivanje podatka o ceni po kojoj je Zoki uradio čamac vlasniku - u najmanju ruku neumesno.
A svakako - kontraproduktivno.

Ne sećam se gde je vlasnik oglasio prodaju ali, šta god mi mislili, nema nas toliko mnogo u ovoj zemlji koji se na neki način bavimo ladjarenjem. A priče idu tamo ovamo. Verujem da je vlasniku učinjena medvedja usluga i da prodaja i neće ići tako kako se on možda nadao.

A to, opet, može da se vrati našem Zoranu, jer ako vlasnik ne dobije pare koje je očekivao od prodaje, može da se desi da neće moći da poruči novi, veći brod.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #572 poslato: 20, 10, 2011, 14:08:10 posle podne »
@Zoran Marinkovic
Ja nisam rekao da li bi znao (mozda bi i znao nikad se nismo u pricama dublje udubili u tu probelmatiku) , vec da do sada nije radio ...

@Njegosg68
  Pa kako nema četvrti? A Dragan iz Smedereva?  :lol:  :lol:  :lol:  :party:  :party:

sto volim kad sadm das odgovor :lol:  :lol:  :lol: za tebe nema popusta kod buse pa sad vidi :)
salim se naravno dragan radi lepo (majstorske radove) ali ne volim kada neko kaze da radi po projektu a ispadne da radi kako on zamislja da treba...

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #573 poslato: 20, 10, 2011, 14:37:29 posle podne »
Par puta je spomenuto da naši majstori i neznaju da čitaju projekte, čak je i Kempi tvrdio da tablicu očitanja za šiklju koju je on postavio u temi projekata mogu da očitaju oni sa brodarskom školom.Neznam da li ovog momenta svi koji se bave proizvodnjom čamaca to znaju da urade , ali je neozbiljna tvrdnja da za to treba brodarska škola.
Očitanje tablice nije niti će biti špansko selo,vrlo lako ju je pročitati, ako vam bar jenom neko objasni.
To jeste nepoznanica onom ko nije to radio , ali je u suštini dosta prosto, ako čovek ima iole volje da se bavi tim.
E sad stvar je samo verovanja , a ja verujem da većina brodograditelja zna da pročita projekat, ali je pitanje koliko je u stanju da ga ispoštuje.
Znam da Šole nipokoju cenu neodstupa od postojećeg projekta , ma koliko bio problem da se lim deformiše i savije da bi se ispoštovala projektovana mera.
Dok sam pravio svoje brodiće , radio sam ih prema postojećim projektima, ali sam vrlo brzo odustajao od projektovanih mera ako je taj zahtevao takvu deformaciju lima da sam morao gubiti vreme da bih ispoštovao zamisao projektanta.
Verujem da dobar deo naših proizvođača tako radi.Rade kako im je brže i lakše.
Sad je samo pitanje koliko je nepoštovanje projektovanih mera uticalo na pogoršanje projektovanih karakteristika plovila.
Ako je visina nadgrađa po projektu recimo 1,7m neverujem da mu promena na 1,6 može drastično promeniti plovne karakteristike.
Jedino od čega nisam odstupao je projekat korita, gde sam se striktno držao projekovanih mera.
Isticanje, da je  čitanje projekta kvantna fizika je u stvari pokušaj da se svoje znanje prikaže kao jedinstveno, i u stilu, ja to znam i retki su oni koji su pametni kao ja.
Očitanje tablice je vrlo prosta stvar, samo ako vam bar jednom neko objasni.
 :slow_en:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #574 poslato: 20, 10, 2011, 14:53:41 posle podne »
@dule
to je bre do vlasnika :)

@iko
sto sada stade ? otvori novu temu i daj objasnjenje

Van mreže kemppi

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #575 poslato: 20, 10, 2011, 15:37:42 posle podne »
Iko
 ne kazem da je citanje tablice kvantna fizika,ali neki nivo obrazovanja se mora imati.Ceo zivot sam u masinstvu,mislim da je bilo koje zanimanje srednje masinske skole preduslov za rad po bilo kakvom tehnickom crtezu.

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #576 poslato: 20, 10, 2011, 16:11:36 posle podne »
Koliko sam ja shvatio, čovek je namenski napravio ovaj brodić za dalju prodaju. Plan je da se nakon prodaje od ostvarene zarade ponovo pravi drugi, veći brodić.
Koliko će mu uspeti, ne znam. Ali ne vidim zašto ne bi, 3.000 nije puno za brodić tih dimenzija.

Mislim da je osnovni kamen spoticanja u celoj ovoj priči naše nerazumevanje u proces izgradnje ovakvih brodića.
Stvari koje mi uglavnom pričamo: "Pa mogao si samo malo...", e pa to "samo malo" može drastično da poskupi priču.

Stvar je prosta, možda bi Zoki mogao da pravi mnogo pedantnije, savršenije i lepše čamce, ali pitanje je koliko bi takvih mogao da proda i koliko bi na njima zaradio. Da se ne lažemo, čovek od ovog posla živi.
Sva naša mudrovanja i pametovanja demantuje prosta činjenica da je Zoki danas najproduktivniji srpski "brodograditelj"!!!
Završna obrada je takva kakva je, ali da li se neki Zokijev brodić IKADA prevrnuo, podavio ili potonuo?!
Da li je neki Zokijev brodić istrunuo ili propao na neki drugi način?
Ne, svi Zokijevi brodići još uvek plove! Neki izgledaju bolje , neki lošije, ali to već zavisi od vlasnika, a ne od Zokija.

Za sve navedeno mogu da kazem ... "skoro tacno tako"  :)
Osim sa jednom recenicom. A ta je da svi ti brodovi plove.
Onaj na savi, Dzipsi, ne mrda.
Kapetanov... trajno usidren
Jelena... renoviranje...
Zorterov.. trajno usidren
Ovaj novi ... ko zna sta ce tu biti.
Laza... trajno usidren
Sta je razlog sto kupcima nije do voznje ja nemam pojma.
 :)
A ni brodic Stella rossa nikada ne plovi,uvek ga vidim usidrenu na Dunavu ispod Paradajz ostrva :this:
Ocito su kupci ljudi koji vole da se kaze da imaju camac. :smile:
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže Sinke

• Mali od Roštilja
« Odgovor #577 poslato: 20, 10, 2011, 18:20:57 posle podne »
 Ma ljudi sto se sekirate on za ovu deregliju ne moze da dobije ni 1000 evra,meni da je pokloni ne bi znao sta cu sa njim.Zajebo se debelo u proracunu 3 soma za ovo? :drinks:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #578 poslato: 20, 10, 2011, 22:22:43 posle podne »
auuu Kempi prvo sam mislio neko kuce, pa neka torta, onda vidim trafo  :sajkaca:

gde iskopa ovo ?

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #579 poslato: 20, 10, 2011, 23:26:30 posle podne »
Da li bi neko hteo da mi objasni znacenje dva popularna termina iz domace radinosti?

Sta znaci kada se kaze da je camac izuzetno plovan, i kakav je to camac koji ima nizi nivo plovnosti, znacilo bi mi i da se postave slike izuzetno plovnog camca i katastrofalno plovnog camca? 

Sta znaci kada se kaze da je camac podvozan?
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže kemppi

« Odgovor #580 poslato: 20, 10, 2011, 23:54:28 posle podne »
auuu Kempi prvo sam mislio neko kuce, pa neka torta, onda vidim trafo  :sajkaca:

gde iskopa ovo ?

Ne zna se da li mu je bolji aparat,maska ili rukavice.Bice crnja dobar majstor samo ako prezivi.
Ovo sve nema veze sa temom,vec sam replicirao Iki(kao u skupstini,van dnevnog reda).

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #581 poslato: 20, 10, 2011, 23:56:15 posle podne »
pa moj je podvozan kad pecam ispod zeleznickog mosta :stop:

Van mreže parigroz

• Rečni Drekavac
  • Tko leti......vrijedi! Tko ne leti.....ne vrijedi!
    • Tiger shark
  • Brod tip: SAIL 15
  • Marina: "Marko Kulić" Pančevo
« Odgovor #582 poslato: 21, 10, 2011, 05:52:51 pre podne »
pa moj je podvozan kad pecam ispod zeleznickog mosta :stop:
  :good:  :party:  :drinks:  :stop:  :suicide:  :lol:  :diablo:

a moj je plovan kad pecam na plovak

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #583 poslato: 21, 10, 2011, 10:21:55 pre podne »
dule,ja predlazem da pregradimo savu pa se jednom stranom vozi ti,a drugom stranom sirotinja koja ne moze da priusti sebi brendiran brod..........ti neki poroblem sa mnom........ne vadis me iz usta

zoki ti si u velikoj zabludi!
sirotinja i camci nemogu nikako zajedno a i tebi verujem nebi bilo prijatno da zivis u saznanju da si im uzeo poslednji dinar....

Van mreže Labud 1258

• Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #584 poslato: 21, 10, 2011, 11:18:06 pre podne »
dule,ja predlazem da pregradimo savu pa se jednom stranom vozi ti,a drugom stranom sirotinja koja ne moze da priusti sebi brendiran brod..........ti neki poroblem sa mnom........ne vadis me iz usta

Čini mi se da Dule piše ono što većina misli ali nema volje da piše ( kao ja npr.)

A ako ćemo brodograditelja birati po tome koliko mu se plovila podavilo, raspalo onda.... :suicide: