Pozdrav svim ljubiteljima sportova na vodi...
Kako se ova sezona debelo odužila i pružila nam neopisivo uživanje u svim blagodetima koje priroda može da nam da, Razvigor i ja smo ušli i u mesec decembar. Kako se dan skratio, a došlo vreme za zimske sportove, putovanja, zimovanja i odsustvo iz gradske sredine, odlučio sam da ga sklonim na mirno i bezbedno mesto gde će dočekati sledeću sezonu.
Izabrao sam prvo jutro u kome je temperatura sišla ispod nule, te je to bio prvi i poslednji mraz koji je Razvigor dočekao na vodi. Dan kakav se samo poželeti može...

Nakon kompletnog "razoružavanja" kada je u pitanju oprema i "evakuaciji" motora na sobnu temperaturu, pristupio sam sa šačicom jakih momaka proceduri vađenja. Uz adekvatan antifriz i pozitivan duh, za tili čas, Razvi je bio na suvom, a mi bogami pod "vlagom" :D
Kako je vodostaj Dunava bio takav da se u marini pojavio sitan pesak na mestu izvlačenja, samostalno sam rukama izvukao u kompletu čamac na pesak, odakle smo ga navukli na prikolicu i odgurali dalje.
Ustanovljeno je da algi i školjki nema puno i da sam svojim inicijalnim čišćenjem pre neki mesec na Mačku odradio dobar posao, te sam skinuo ugrubo sve sa korita da sutradan kada radim finiš ne bude problema.

Sutradan sam nastavio sa radom kako bi sve doveo do savršenstva:

Međutim, kako sam skinuo svu prljavštinu sa korita, primetio sam "mehuriće" na farbi u zoni koja je bila uronjena u vodu:

Povodom ovog iznenađenja, kontaktirao sam proizvođača čamca izloživši mu sve detaljno uz foto prilog. Nakon nekoliko minuta usledio je sa njegove strane poziv u kome izražava žaljenje što je došlo do toga i rekao da će naravno o svom trošku srediti problem koji je nastao do sledeće sezone kako bih bio "operativan". Već sutradan je organizovao prevoz, te je čamac trenutno u okviru suvog zimovnika. U nekom trenutku će nadam se biti sve sređeno, uz dodatnu zaštitu čamca prajmerom i antialginom u trenutku neposredno pred vraćanje na vodu. Pretpostavljam u maju/aprilu u zavisnosti od vremenskih uslova.
Ovaj "odjavni" post za ovu godinu završiću nekim lepim vestima, a one su da sam u prethodnoj sezoni napravio 150 radnih sati svojim motorom, a takođe i veliki broj sati uživanja, kao i sticanja iskustva na vodi. Kompletna postavka koju sam napravio uključujući čamac, motor i opremu zadovoljila je sve moje potrebe tako da sledeće sezone ne planiram neke radikalne promene.
Pored toga, stekao sam i neka nova poznanstva uključujući mnoge ljude sa ovog foruma, kao i sa vode. To su stvari koje se ne mogu izmeriti monetarno i zbog kojih je moje srce puno.
Ovaj forum mi je uz nesebično deljenje iskustva svih onih koji su mi se našli u blizini pomogao da ulazak u nautičke vode prođe što lakše i bez puno stresa.
Kao što sam obećao, do sledeće sezone, potrudiću se da u temi
Razvigorove plovidbe napišem koju zanimljivu reportažu, bacim koju lepu fotku kako bi vreme do sledećeg leta prošlo što brže.
Do tada, pozdrav sa Kamenjara!