Kako smo pre neki dan zatvorili i
poslednju stavku u slagalici, napokon su se stekli svi "regularni" uslovi za plovidbu.
Danas sam predao dokumentaciju za izradu dozvole, te očekujem poziv iz Kapetanije u nekom trenutku da pokupim dokument. Odmah ću krenuti u rešavanje i međunarodne dozvole čisto da i tamo budemo legalni.
U međuvremenu, bavio sam se nekim sitnim "gedžetima", pa ću podeliti sa vama radove i novotarije, čisto da imamo neki izveštaj, a možda i nekom nešto bude od pomoći.
Pazario sam dva bokobrana u Grosu. Čekao sam da stignu ovi, ali pošto se nisu pojavili, uzeo sam ove Holandske (1100 dinara komad).

Nisam se pokajao, deluju super. Planiram možda da uzmem još dva komada i time "kompletiram orkestar". U marini mi nisu potrebne, jer samo sa jedne strane imam "rizičnu" situaciju i "Limenog BOKIJA", koji je maksimalno korektan i svoje bokobrane prebacio sa moje strane, ali biće možda potrebe za još dve ako negde budem pristajao između čamaca, pa da to bude udobno... Takođe, umesto Bokija pored mene treba uskoro da upadne još jedan Aqua Lux (pod uslovom da nije gay), pa će deliti nežnosti kako dolikuje :)
Sada stanje izgleda ovako:
Čeonu gumu sam izdigao da ne kloparam u metal kada ulazim u čamac, sa leve strane sam navukao blokator na metalni profil, tako da je super. Još ću to da dotegnem sa kojom gumom i nema zime.
Palo je i veslo u međuvremenu za slobodu naroda:

Bio u prolazu kroz Gložan, te sam preuzeo. Za 1500 dinara odlična priča. Kada dođe zima i bude mi dosadno nosim ga u garažu na tjuniranje. Ima da prođe gravuru i još neke ludorije pa će izgledati kao da je od mahagonija

Na nekim forumima su se žalili da im ulaze insekti, pauci ili šta god u suvim boksovima. Pošto sam imao višak delova za igranje koji su preskočili od kupatilskog prozora za 5 minuta sam namontirao ovu mrežicu na prorezima za boksove. Ako mene pitate, ako nešto hoće da uđe unutra ućiće kada je otvoreno, ali dokon pop i jariće krsti.

Frižider koji koristim duže vreme nije prošao dimenzionisanje, pa će ići na skraćivanje i ponovni premer kako bi stao u boks:

To bi bilo to za ovo uključenje, nastavak sutra :D