Autor Tema: POMOĆ PRIJATELJA  (Pročitano 61678 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • Krapolovac
Odg: POMOĆ PRIJATELJA
« Odgovor #240 poslato: 27, 06, 2012, 06:55:33 pre podne »
 Svaka čast..  hi Ja sam bio ubedjen da je motor izvadjen odmah od nekog drugog..  sB0 Ali mi je drago što je ovako.. mi smo imali o čemu da razglabamo,Darko je nabavio mnogo ozbiljniji motor od merkurija,ronioc dobio motor,Dobili člana sa znajem i iskustvom...  k5 Šta reći..   k5  k5  114  114  114

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #241 poslato: 27, 06, 2012, 10:12:08 pre podne »
Svaka čast..  hi Ja sam bio ubedjen da je motor izvadjen odmah od nekog drugog..  sB0 Ali mi je drago što je ovako.. mi smo imali o čemu da razglabamo,Darko je nabavio mnogo ozbiljniji motor od merkurija,ronioc dobio motor,Dobili člana sa znajem i iskustvom...  k5 Šta reći..   k5  k5  114  114  114

Sale NB stekao neophodno iskustvo,pa ima li ko u ovoj priči a da nije prošao odlično.Svi zadovoljni,kud bi više.
Jedino još da se nađu nove baterije za Badija i milina kgk

Van mreže mossi

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #242 poslato: 27, 06, 2012, 12:59:49 posle podne »
Baterije donosi Barba Neša, evo pristaje u Sombor za koji minut, idem da ih dočekam.  k5 114
E sad ako ne pašu Badiju, prepuštam ih Iki.  stri ha
Ne znam samo hoće li barba Neša imati šta protiv?  ha ha ha

Van mreže habramgy

• Volim da budem nad i pod površine reke
  • Brodski mali
  • *
  • gnjurac na Tisi
« Odgovor #243 poslato: 28, 06, 2012, 01:21:19 pre podne »
Pozdrav svim nautučarima na forumu i van nje.

Hvala na lepim rečima i pohvalama.
       Iz ove priče sam ja izašao najbolje ali drago mi je da ste svi pozitivni  kgk  Tako mislite i pišete o tome.
     Darko me drugarski primio,   mada nikad se nismo videli.  Za tih par sati  lepo smo se upoznali i ne bi se žalio da ga vidim i sledeći put.  Naravno razlog  uopšte ne mora biti  kao ovaj put.
     Koliko ja vidim svi mi ovde na forumu volimo isto  a0335 25648 114 .  Sa ovakvim ljudima boravak je uživanje makar gde da se nadjemo.

Pišete o profesionalizmu i o iskustvu.
 Prva stvar manje- više.

Da sam profesionalac,  onda bi živeo samo od ronjenja.   Ali nije tako.    Amater sam kao i većina ronioca iz Vojvodine i Srbije.   Koliko znam kod nas nema mnogo firmi koji funkcioniše i zaradjuje samo od industrijskog  ronjenja.  Ako grešim ispravite me.
  Iskustvo.  - E to je već nešto drugo.   Moram da vam kažem da je u ovom slučaju ( i kod mnogo drugih  )   to dovelo do uspešnog pronalaženja.     Da ne izostavim i volju, želju za traganjem.   Bez toga mogao bi da ronim 3 nedelje na Tikvari a uspeh bio bi samo slučajnost.

Moja preporuka nautičarima.  T4 i ostale male motore koji nemaju komande - VEŽITE - !!!!! - kanapom, sajlom, lancem šta god imate.  Predlažem kanap najlonski sa karabinerima.  Ništa specialno samo da je zdrav i dosta debeo. 
U slučaju ako vam išta ispadne iz čamca broda : -  OBELEŽITE GA !!!    Cigla, teg, bilo šta samo da je teško i brzo tone. Na njemu kanap od 30 metara i bova , kanta, plovak  komad stiropora.
     Naravno ova dužina ne važi na Dunavu kod Kazana ali ako vam nešto padne tamo, - nemojte me zvati  no125
   Obeleženo mesto slikajte mobilnim, fotoaparatom.    Uzmite orijentire sa obale.
Ni jedan ronioc ne može da vam nadje izgubljen predmet ako mu ne kažete gde da ga traži  !!!
    Ako je   mesto ovako obeleženo - uspeh pronalaženja je skoro 90 posto.
   I u rekama !!
   Naravno faktor vremena je opet od bitnih faktora.    Nemojte čekati ništa.  Zvati ronioce koji su vam najbliže.  Primer : Tisa za 4 dana zatrpa motor,  jedva viri.
    Zasad toliko od mene.
Pozdrav iz Sente
P.S. Još nisam pravi nautičar ali sam na dobrom putu . . .

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #244 poslato: 28, 06, 2012, 06:59:45 pre podne »
...
P.S. Još nisam pravi nautičar ali sam na dobrom putu . . .

Ta kako niste pravi nautičar? Mnogi od nas kad su počinjali nisu imali ništa, a vi već imate motor!

Van mreže bubamara

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #245 poslato: 28, 06, 2012, 07:38:58 pre podne »
hvala za savete  114 hi

Van mreže habramgy

• Volim da budem nad i pod površine reke
  • Brodski mali
  • *
  • gnjurac na Tisi
« Odgovor #246 poslato: 28, 06, 2012, 17:05:28 posle podne »
        O da,  setio sam se još nečega. 
  Vlasnici malih brodova sa unutrašnjim motorom !
 Pre sezone i tokom sezone proveravajte vezu elise i osovine.  Napred nema nikad

problema ali vožnja unazad !! nutss

Vadio sam i elise i vlasnici su bili jako zahvalni.  Onda još nisam znao koliko to košta.      Vi sigurno bolje  znate od mene.     
    U slučaju da se ipak desi da izgubite elisu,  postupak obeležavanja je isti kao kod predhodno navedenog.

Pravi nautićar ?    Po meni : poseduje plovni objekat na bilo kojui pogon.  Da sa time plovi i uživa u tome.  Ako je još prijateljski nastrojen onda je prava dasa. thumbup
 114

Van mreže SALE NB

« Odgovor #247 poslato: 28, 06, 2012, 21:30:02 posle podne »

Pravi nautićar ?    Po meni : poseduje plovni objekat na bilo kojui pogon.  Da sa time plovi i uživa u tome.  Ako je još prijateljski nastrojen onda je prava dasa. thumbup
 114

Ovo je jedna od najboljih definicija nautičara koju sam ja do sada čuo ili pročitao! thumbup 114

Svaka čast! 114
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #248 poslato: 04, 07, 2012, 13:56:39 posle podne »
ajd da pustim oglas...

Sceniranje dna i pronalazenje potopljenih objekata
Cena:
-troskovi dolaska i odlaska min 1000 dinara
-ukoliko se objekat pronadje dobijate GPS koordinatu a ja 50 evrica , ako se ne nadje nikom nista:)

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #249 poslato: 04, 07, 2012, 15:56:40 posle podne »
Samo da vam objasnim kako je Kapetan ovo zamislio.

Kad ga pozovete, on pozove čoveka koji je u Tikvari izvadio Darkov motor. Onda odu na lice mesta i Kapetan skenira dno, a ronilac pretraži teren.
Na kraju dobijete ovakve lepe slike, a za motor ... zaivisi od dogovora.

Čekaj... izgleda da nisam pažljivo čitao oglas...

Ma, šta ja tu...?

Van mreže petar_kozic

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #250 poslato: 04, 07, 2012, 16:04:29 posle podne »
Eto, ko ce da mi nadje camac ledom potopljen zimus.  k5

25648

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #251 poslato: 04, 07, 2012, 16:24:52 posle podne »
a bre LSI niej bas tako :) padne ti motor u savu kod medjice... palim gliser i dodjem ... to mu izadje 1000 dinara recimo ... pretrazim reon i ako nadjem motor to ti dodje jos 50 evra... onda zoves ronioca NE KAZES MU da se radi o skupom motoru pre nego sto kaze cenu kada kaze 50 evra na sat dovedes ga iznad tog mesta i kazes dole je ... i to je to ... za oko 100 evra ces izvaditi motor vredan par hiljada evra...

a inace dva tri puta sam zvao ronice za neke stvari i UVEK pitaju koji je motor ili objekat u pitanju i tek onda kazu cenu ... ako je dobar motor naplate 100 evra na sat ponekad i vise ako je los onda 50 evra... a nece nista da garantuju , sto je i razumljivo ali opet nije fer...

Van mreže Zoran Marinković

« Odgovor #252 poslato: 04, 07, 2012, 18:56:47 posle podne »
 no125

Ima tu propusta.

- Posle onog leda od zimus u Dunavu ima čamaca i motora...gomilu.

- Ima onih ljudi koji su pošteni i traže SVOJ motor i čamac, a ima i ...pa onih drugih tamburanje

- Pre nego ronioc krene u potragu nakon određene tarife, na označenom mestu NE MORA da kaže koji je motor u pitanju, ali treba da uzme i
  napiše na papir šta tačno traži sa imenom i prezimenom i ostalim podacima i to se da nekom neutralnom i poverljivom.

- Kada se izvadi motor, uporedi se napisanim. Ako je to baš ono što se traži - svi srećni. clap kgk Ako nije- da se oglas šta je nađeno i kada gazda 
  dođe i podmiri troškove - opet svi srećni... clap kgk

Zašto ovo predlažem :  Može da se desi da se, slučajno ili namerno, nađe nešto tuđe a mnogo skuplje (i slađe..) od navedenog i da neko       nesavestan kaže da je baš to tražio tamburanje

Samo nije u redu da neko zloupotrebljava skupu elektroniku i bogato iskustvo i dobru volju ronioca za nečasne radnje 4587 56568
Deda Zoran

Van mreže Zoran Marinković

« Odgovor #253 poslato: 04, 07, 2012, 19:09:13 posle podne »
 king

Nešto mi pade na ...ludu glavu (nema tu baš puno pameti ) :

Ako se pokaže uspešna kombinacija DOBAR SONAR - JOŠ BOLJI RONIOC  mogao bi naše forumče da napravi lepu akciju i vadi
potonule lađe i motore bez narudžbine i na forumu postaviti temu šta je nađeno i povađeno. Vlasnici sa odgovarajućom dokumentacijom
mogu da to preuzmu uz adekvatne honorare. Plovila i motori za  koje  ne postoji nikakav dokument ( makar i fotografije gde se nedvosmisleno
vidi plovilo i vlasnik...) odložiti u nekoj marini i uraditi licitaciju i od dobijenog novca platiti troškove vađenja a i ostala bi neka kinta za neku
naučnu raspravu sa sve Stankom i ...sokovima flasica
Deda Zoran

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #254 poslato: 04, 07, 2012, 19:11:20 posle podne »
king

Nešto mi pade na ...ludu glavu (nema tu baš puno pameti ) :

Ako se pokaže uspešna kombinacija DOBAR SONAR - JOŠ BOLJI RONIOC  mogao bi naše forumče da napravi lepu akciju i vadi
potonule lađe i motore bez narudžbine i na forumu postaviti temu šta je nađeno i povađeno. Vlasnici sa odgovarajućom dokumentacijom
mogu da to preuzmu uz adekvatne honorare. Plovila i motori za  koje  ne postoji nikakav dokument ( makar i fotografije gde se nedvosmisleno
vidi plovilo i vlasnik...) odložiti u nekoj marini i uraditi licitaciju i od dobijenog novca platiti troškove vađenja a i ostala bi neka kinta za neku
naučnu raspravu sa sve Stankom i ...sokovima flasica

I posle neko kaže da na našem forumu ne može da se nadje nešto mnogo pametno!
E, ovo je jedan od najboljih predloga do sada!
Bravo, Zorane!
Kapetane, ovo bi trebalo uzeti u ozbiljno razmatranje.