Darko,
Ja sam dao nalog elektronskim putem i zato se vidi moje ime.
Verujem da su i ostali čija imena se vide tako uradili.
Sasvim je sigurno da ni Komercijalna banka, ni JP PTT, ni Credit Agricole nisu izvršili uplatu. Oni su dali samo servis koji su svakom pošiljaocu novca izvršili (i za to naplatili svoju proviziju za uslugu).
Ovo je krajnje neprimereno i trebalo bi reagovati u banci.
Svako od onih koji su uplatili popunio je opštu uplatnicu - nalog za uplatu (obrazac 1.) i na njemu postoji prvo polje u koje se unose podaci o uplatiocu.
Službenik na šalteru dužan je da ovaj podatak unese u računar.
Razgovarao sam sada sa prijateljem koji je dugogodišnji direktor u JP PTT i bio je iznenadjen kad je čuo za ovo. Očekujem da mi se javi kad se raspita o čemu se radi.
Ali bez obzira da li će se on javiti ili ne, savetujem našim prijateljima koji nameravaju da ise pridruže akciji, da na šalteru uplatnog mesta insistiraju na tome da nalog za plaćanje bude popunjen kako treba.
Šifra plaćanja za gotovinske uplate je 189, a za transfere bezgotovinskog tipa je 289 - Transakcije po nalogu gradjana.
Darko, ako dozvolite, mislim da ne bi trebalo da objavljujete listu sa imenima onih koji doznače sredstva.
Možda na kraju samo da javite koliko je ljudi dalo svoj prilog za "našu stvar".
Plašim se da objavljivanje spiska može kod nekog da izazove neprijatno osećanje ukoliko iz ko zna kojih razloga nije u mogučnosti da se pridruži akciji u ovom trenutku.
Mi koji smo uplatili i oni koji će uplatiti, ne činimo to zato da bi nam ime bilo objavljeno i da bi drugi o tome mogli da pričaju već zato što smo tako odlučili i što nam to pričinjava zadovoljstvo.
Dalju evidenciju možete da vodite za sebe i eventualno na kraju da spisak onih koji su učestvovali u akciji pokažete Kapetanu - ko zna, možda jednog dana taj i slični spiskovi pomognu kod donošenja odluke o nekoj novoj akciji, odnosno o tome da li nekome treba pomoći ili ne...