Posto se Mossi u nedavnom tel.razgovoru informisao sta sam uyradio i dokle sam dogurao sa novom Hondom pa evo da to podelim javno da to ne pisem posebno
Hondica je spakovana i namontirana na camcu ali se izlazak na vodu oduzio zbog malog finaciskog raskoraka a motor je trebalo jos ocariniti i camac registrovati pa da se sve to upise u plovidbenu pa da sam legalan 100%(posto smo sad i mi Palancani dobili camac recne policeje jedan od onih ribova sa besnim Evinrude motorima pa sad nije vise za zezanje biti neregistrovan

),al dobro nikad nije kasno da sezona pocne(bitno je da sam izasao i zaplovio pre Laze Lsi-a na vodu

)
Utisci o hondicu su da radi za sve pare,samo sapuce
Pali na zub i hladna u vruca,mnogo je

od malog mercyri-a a o vibracijama da i ne govorim,5x je mirnija

A i ta njena siva boja bas se lepo uklopila u boju camca

Krmeno zrcalo sam morao malo daidignem zbog neodgovarajuce duge osovine na Hondi
Nego,da se vratim na neke karakteristike,potrosnja na krstarecoj brzini je ostala maltene ista kao i kod malog Mercyri-a tj oko 1-1.2l/h dok na pumom gasu hoce da "proguta" i 1.7-1.8l/h
Najveca prednost je sto tu krstarecu brzinu dobijam sa nekih odprilike pola gasa,i tad i camac najlepse plovi i ne dize velike talase a motor ne mora u velike obrtaje i samo prede kao sto nije bio slucaj sa mercyri-em koji se maltene morao uvek vrtiti na skoro 90% gasa a to je odprilike neka brzina od 9-9.5km/h,naravno na stajacoj vodi
Dok,dodavanjem punog gasa dobijam jos 2-3km/h vise kojih kod malog mercyri-a nisu postojali al tad bas pici i valja i stvara podebele talase za sobom

Elisa mi se cina da je malo velika za moj camac pa bas motor i nemoze u neke velike obrtaje(bas kao sto sam i mislio) al to cu tek utvrditi kad se dovatim nekog obrtomera i tacnno utvrdim,dotle ne diram nista
To su neka odokativna opticka merenje koja primecujem u razlici,a za koji dan cu to sve i tacno izmeriti gps-om

Skoro pa glisira,al to neeee, to necemo utvrdjivati