Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 313505 puta)

0 Članovi i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže popika3

• Brodski mali
  • *
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #495 poslato: 24, 09, 2011, 21:30:06 posle podne »
Ah da, dobro veče svima!!!!!
Zovem se Pop, imam 43 godine i volim sve što vole mladi. U slobodno vreme skupljam salvete i priveske i živim u Zemunu. Ja sam zvao irekao:"Imam lim, hoću takav čamac, pokazao sliku, i pitao koliko to košta."
Malo pre su me iziritirali ovi što prave poređenje sa Mercedesom, takozvane advokate. Kad kupite nov auto, pa makar to bio i Yugo, da li dolazite na doradu, dofarbavanje, dihtovanje, a usput ne dobijete pumpu za ispumpavanje vode? Pitanje sam postavio da bih video kako se ja kotiram u celoj priči i da vidim pohvale i primedbe majstora.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #496 poslato: 24, 09, 2011, 21:45:32 posle podne »
Pope dobro ti nama došao na forum.Nema razloga da te iko iritira , jer svako ima pravo na svoj stav i mišljenje i sačuvaj bože da svi isto mislimo.Ovde se vrlo često vode polemike ali uglavnom zato što nam je dosadno pa pametujemo ,ko uspešno ko ne, manje više nebitno.Tvoje konkretno iskustvo će najviše dobrineti da ljudi steknu pravi uvid u situaciju.
Za juga .DA, mnogi su išli posle kupovine novog juga na dorade, dofarbavanje,dihtovamje doštelavanje.Ali su ga ipak platili znatno manje nego neki drugi ozbiljniji auto.To za juga govorim iz ličnog iskustva.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #497 poslato: 24, 09, 2011, 21:48:08 posle podne »
Ah da, dobro veče svima!!!!!
Zovem se Pop, imam 43 godine i volim sve što vole mladi. U slobodno vreme skupljam salvete i priveske i živim u Zemunu. Ja sam zvao irekao:"Imam lim, hoću takav čamac, pokazao sliku, i pitao koliko to košta."
Malo pre su me iziritirali ovi što prave poređenje sa Mercedesom, takozvane advokate. Kad kupite nov auto, pa makar to bio i Yugo, da li dolazite na doradu, dofarbavanje, dihtovanje, a usput ne dobijete pumpu za ispumpavanje vode? Pitanje sam postavio da bih video kako se ja kotiram u celoj priči i da vidim pohvale i primedbe majstora.
Vala Popika i nisu ti neki argumenti..   :nono: Za ove argumente ne treba advokat,dovoljan je i pripravnik...  Što nisi naručio neki Linsen ili slično pa bi imao garanciju.. Dule je napisao pravi odgovor na ovakve priče EVO da ga pastujem...                                                                                                                                                          :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:  :party:                                                             Ili bi svi da budu brodovlasnici 
Zna se da to nije i ne moze da bude jeftino i da to ne moze svako sebi da priusti.
A kod nas...
Ako imas za siklju kupi siklju, ali dobru.
Ako imas za gumenjak kupi gumenja, ali dobar i siguran.                                                                                                                                                         
Ako zelis brod a nemas dovoljno... nastavi da zelis i skupljaj pare.
                                 heat: E zaboravih i ja kad sm bio mali skupljao sam salvete ..  :lula:                                           

Van mreže popika3

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #498 poslato: 24, 09, 2011, 21:53:27 posle podne »
Pazi ovako: ja pokazao sliku, imao lim i pitao koliko košta. Ne vidim šta tu nije jasno i koji su to moji loši argumenti.  :lol: i zašto uvek mora ona naša: "koliko para, toliko muzike". Da nije bio dogovor,  da nisam pokazao
šta hoću, a šta neću i da Zoki nije rekao: "Naravno, može", ništa ne bih rekao.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #499 poslato: 24, 09, 2011, 21:54:58 posle podne »
Pope dobro ti nama došao na forum.Nema razloga da te iko iritira , jer svako ima pravo na svoj stav i mišljenje i sačuvaj bože da svi isto mislimo.Ovde se vrlo često vode polemike ali uglavnom zato što nam je dosadno pa pametujemo ,ko uspešno ko ne, manje više nebitno.Tvoje konkretno iskustvo će najviše dobrineti da ljudi steknu pravi uvid u situaciju.
Za juga .DA, mnogi su išli posle kupovine novog juga na dorade, dofarbavanje,dihtovamje doštelavanje.Ali su ga ipak platili znatno manje nego neki drugi ozbiljniji auto.To za juga govorim iz ličnog iskustva.
Ovo sa Yugom ti je istina živa.. Odem ja 89 godine u kg da kupim Yuga i kažu mi tamo mora da se čeka ali ima bez garancije na boju i to 500 maraka manje..  I ja sav srećan kupim ,al onda krene rdja  ..  A ne kažu zalud Ko ne plati na mostu plati na ćupriji..  :dance1:

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #500 poslato: 24, 09, 2011, 21:59:16 posle podne »
 :good:

Pope, dobro ti nama došao....a koliko ćeš izdržati sa nama  :diablo: :diablo:.... :this: ovde više nema "krivih Drina" sve smo ispravili :yahoo:
Deda Zoran

Van mreže popika3

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #501 poslato: 24, 09, 2011, 22:01:42 posle podne »
A slobodno možeš da praviš čamac kod Zokija. Daću ti njegovu vizit kartu  :stop:  :stop:  :stop:  :stop:

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #502 poslato: 24, 09, 2011, 22:06:02 posle podne »
Pazi ovako: ja pokazao sliku, imao lim i pitao koliko košta. Ne vidim šta tu nije jasno i koji su to moji loši argumenti.  :lol: i zašto uvek mora ona naša: "koliko para, toliko muzike". Da nije bio dogovor,  da nisam pokazao

Pope , u tvom konkretnom slučaju neverujem da mi možemo biti advokati bilo kojoj strani , obzirom da nismo upućeni u vaš dogovor, ti najbolje znaš.Svojim pojašnjenjem situacije možeš pomoći drugima da ne budu nezadovoljni kao ti , a zokiju može pomoći da takve greške ne ponovi kod drugih.
U svakom slučaju ako pojasniš čime si nezadovoljan korist mogu izvući svi , a nadam se i navijam da ti i zoki nađete zajednički interes i otklonite nedostatke kako biste oboje bili zadovoljni saradnjom.

Van mreže popika3

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #503 poslato: 24, 09, 2011, 22:08:35 posle podne »
Živim za taj dan  :dance1:  :dance1:  :dance1:  :dance1:  :dance1:  :dance1:  :dance1:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #504 poslato: 24, 09, 2011, 22:13:31 posle podne »
Pa brodovi se ne prave tako ,nego se donese projekat,a u projektu sve piše i koliko čelika i koja zaštita i koja farba ,pa ugovor ,pa tako redom..alto sve košta dosta a brod još nije počeo da se pravi.. e mi bi te troškove da izbjegnemo,pa donosimo slike.. Ja neznam ,ali vjerujem da je čamac izašao kao na tvojoj slici.. az ovo drugo daj slikaj pa i mi da vidimo..postavi slike ovdje..   :preved:

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #505 poslato: 24, 09, 2011, 23:38:46 posle podne »
Brod moze da ima sto skivenih mana koje ni iskusni ne vide. A kamo li oni koji prvi put vide brod. A zna se sta ne bi smelo na novom brodu da se desi. Da zardja posle godinu dana.
Ocete da me ubedite da je covek pristao i platio svestan toga da ce za godinu dana imati trulu kantu?

Na privezištu gde držimo Zeku, vezan je i jedan brodić iz Zokijeve proizvodnje.
Ako ispratite hronologiju u ovoj temi, videćete da je izgrađen pre "Jelene".
Ova slika baš i nije neka, ali na brodu nema tragova rđe, niti bilo kakvih drugih oštećenja.

Prateći Zokijev rad, stekao sam utisak da Zokiju dolaze dve vrste kupaca. Jedni su skromni ljudi, sa ograničenim budžetom, koji su svesni šta dobijaju za svoju skromnu investiciju. Drugi su bogati, bahati i drčni, koji misle da su našli budalu koja će im napraviti brod njihovih snova za male pare. Posle se iznenade kad shvate da "budala" naplati tačno onoliko koliko i uradi.

Nema tu laži i prevare. Zokijevi čamci koštaju tačno onoliko koliko i vrede. Ni više, ni manje.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #506 poslato: 25, 09, 2011, 00:55:39 pre podne »
da se nadovezem za YUGA, apsolutno je tacno imao sam tri cetri zamerke kada sam ga preuzimao u zastavi i rekli su da cu cekati 6 meseci da ga srede... uzeo sam ga istog dana ko zna sta bi bilo posle 6 meseci, tog dana smo preuzeli 36 Yugica za firmu od cega je samo 18 nas stiglo do doredista bez problema....

a sad kako red nalaze pope dobro dosao, i ako mozes reci o cemu se radi posto se neckas ko mlada u svim porukama... sto se zokijevih ladja tice tu nema sta da se prica, ima ih na reci i ko hoce moze da ih pogleda i posle zakljuci da li hoce ili nece, mene strasno nerviraju price tipa "nisam ja to tako zamisljao", pa ako nisi zamisljao imao si valjda oci pa si video ?

Van mreže SALE NB

« Odgovor #507 poslato: 25, 09, 2011, 08:56:46 pre podne »
Sale prodaje gliser i hoće da napravi čamac kod Zokija.
Što da ne. Za gliser od 5 m dobiće brod od 11 :)

I ta ideja je bila na razmatranju, planirao sam nešto od 8-9m, ali polu-deplasmansko korito i brodski motor sa z nogom.
Marina i ja smo kalkulisali brojne izmene u konstrukciji, dizajnu i kvalitetu materijala, i naravno, u kvalitetu završne obrade. Što se Zokija tiče, nije imao prigovora, samo, kad smo sve bacili na papir- izašli smo na minimum 10-12.000 evra!
Za te pare bi imali nabolji metalni kabinaš od 8 metara u Srbiji. Jedino što nemamo te pare! :sorry:
A i da ih imamo- ima jedan lep Bayliner za 10.500 u oglasima- baš takav nam treba! :taunt:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže zorter

« Odgovor #508 poslato: 25, 09, 2011, 09:06:19 pre podne »
Ha, i Salu dojadili gliseri..... :taunt:

Pa ko ce bre vise da trci po vodi !!! :wild: :suicide:

Van mreže zorter

« Odgovor #509 poslato: 25, 09, 2011, 09:20:51 pre podne »
evo reci cu ja kad se on stidi....zovu me zimus 2 momka iz zemuna sa pricom da bi pravila brodove neposredno pred isporuku onog broda koji je otisao u srbobran,pop ima 35 tabli polovnog  lima koje su godinama bile police u nekom od magacina.table su ofarbane i na svakom kraju savijene pod 90 stepeni radi ukrucenja i jos iyvadjeni trouglovi na coskovima da bi ti moglo da udje u presu za savijanje..................ukupno oko tona celika,kaze 3mm......pritom zna mog dobrog druga modelara iz zemuna.....hoce momci da plove,pravili bi prvi brod,pitaju jel moze od toga....pokazu mi sliku,tabanas.....daju gabarite,ja dam ponudu i pristanu.lim uz 8 rezova po svakoj tabli poravnamo u pazovi kod mog druga koji ima presu hidro makaze u pola regularne cene i pocnemo........prvo iznenadjenje.....lim je 2.5mm umesto 3.kad su se odsekli ti coskovi table su bile 0.7x1.4m otprilike...kao flekice,znatno smanjene u odnosu na pocetnu sirinu i duzinu.dogovorimo brod 6.75x1.7 u patosu sa 10 tabli u patosu ali sad sve uze zbog secenja......pritom sve table nejednake......slozim ja 15 tabli u patos i sa milojkom atestiranim brodovariocem iz PIM-a pocnem da przim.....gori farba,smrdi,ofarban lim je jako tesko variti,al ajde,nek plovi. polako salivamo,gusimo se ali nema nazad.sad problem.......nizak bok broda.....jel moze i on da se poveca?bice plitko korito spram kabine jer decko ima 190 cm i zeli stajacu visinu a na palubi dogovorimo suvi kokpit da bi mu se cedila voda od kise koja napada....i onda pocinje parada novih zelja......da skratim.napravim ja 10 cm siri brod ,30cm  duzi brod,2 prozora vise od pocetnog dogovora.kabinu radim od novih tabli,laknulo mi...100 nefunkcionalnih detalja koji samo otezavaju brod i ahtevaju puno vremena....pri tom vlasnik dolazi,zadovoljan.brod raste,ofarbamo ga epoksalom,poliuretanom terobitom,katran epoksijem..14 pproyora od pleksiglasa.....klupe kreveti,ograda.....svi detalji uradjeni okacimo motor porinemo ga i gaz neznatno veci i zbog relativno uskog patosa,koji je po meni min 2 m brod se u ostrim zaokretima malko naginje kroz otvore za cedjenje malo vode dodje na palubu,pri tom zadnja platforma treba da ide bar 10 sm gore i to odmah konsantujemo da treba doraditi......kazem mu,vozi i dodji kad zavrsim lazin alu camac jer lazi kasnim jer ni luka kao ni jos 3 majstora nisu hteli da  mu rade bravariju.lazu smo srecno odradili.....zovem popa da  doveze plovilo da mu dignem platformu 10 cm...on ne moze tada......gundja ,dosta mu je majstorskih filozofija....uradi sam negde u zemunu......ok.njegova volja,njegov brod.pri tom ukrucuje i pod jer blago radi na sredini......iako sam ispostovao dogovoreni rostilj na 50cm....ok....i ne cujemo se dugo....neko vece zove,kaze ima negde rupica na komori...........desava se.niti sam ja supermen niti sam naplatio posao mnogo-2100e.sve moje.kazem mu dodji.....jebes rupicu...gde  150m vara,tu i 1 cm,uradicemo....ispred mene 5 poslova,izasao sa vma zbog kardio problema  od lepog posla i kasnim sa pocetkom radova na novom brodu........e sad pocinje ono najlepse.hoce da mu skinem suvi kokpit i da mu spustim krov za 20cm i sve to ocekuje dzabe.te prepravke su gore od radova iz pocetka jer imas i secenja i varenja ponovo a sve zafarbano ......onda se pojavljuje u ovoj temi po principu.....ako mi ne uradis sve to dzabe-ocrnicu te na forumu..........emotivac sam,ne volim ucene.samo izvoli pope.mirna mi je savest jer sam za iste pare uradio 10 posto vise detalja na brodu ispostovao gabarite,sve upotrebljene materijale i sve stavke.pri tom mu ustupim farbu u pola cene,nabavim sperplocu u cetvrtinu cene.......naglasavam da je bio prisutan kad se konstruisala kabina i sa svim bio saglasan pri porinucu....sad se menja prica.......u jednom se slazem.kriv sam .sto sam uopste prihvatio da radim brod od polovnog ofarbanog  nejednakog lima  koji iziskuje bar duplo dvostranog vara a sve u zelji da covek zaplovi.odgovoran sam za tu rupicu u zadnjoj komori........utvrdicu gde je i zbog cega je,jer je tu naknadno nesto radjeno.......za ostalo rekoh i popu.........dacu mu ponudu kad budem imao vremena......izvinite na dosadi.pozdrav

Nemoj da mi neko dira imenjaka, imace posla sa mnom :aikido: :aggressive:

Imenjace, ne pravdaj se. Kad kod sam to radio.... bio sam KRIV. :nono: