Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 313794 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • Krapolovac
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #480 poslato: 24, 09, 2011, 12:20:50 posle podne »
 Ovo me podsjeća na jednu priču..  :new_russian: Povremeno se kod nas pojavi neki ukradeni motor iz Albanije,,, i lopovi to prodaju za 100-200 eura,motor koji vrijedi 800-1000 eura.. Onda kad naidje kontrola na jezeru i oduzmu im isti,oni se pravdaju kako su ga kupili,a nisu znali da je ukraden  :diablo: A za 100 eura motor od 1000?..  :police: Tako i ovi Zokijevi kupci,oće za hiljadu ono što košta 2000 eura...Kupac je po meni isključiv krivac!Kad dodje kod Zokija .što ne stavi sve na papir,oću tako,tako .tako,,,obrušeni varovi ,boja takva lim takav,peskarenje... Zoki onda da svoju cijenu,ako je prihvatljiva,daš avans 50 posto... Kad brodić bude gotov,onaj papir opet pa stavku po stavku da vidimo jeli sve tako kako treba da bude..ako jeste majstoru pare i svi zadovoljni... :dance: To se drugačije zove ugovor i naravno majstor mora da da garanciju na svoje radove... Kad bi kupci radili tako onda i Zoki nebi radio Brodić za 6000 ,a on vrijedi 12000.. Što reče Odisej svi bi mercedesa ali za cijenu klia.. :preved: E pa ne ide to tako..  :nono:

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #481 poslato: 24, 09, 2011, 14:27:06 posle podne »
 Uvek se svaka brljotina pravda floskulom "koliko para, toliko muzike".... Pomenutom Bati, brod je pri prvom kontaktu sa vodom pustao na dva mesta na koritu, brod mu nije ni predao majstor vec....itd... Dobro, necu da kritikujem nikoga, nek svako sebe naziva majstorom...i ne zavatvorene kutije na bokovima pravda "koliko para....." i neodbrusheni varovi su " koliko para....".....OK. Ja se vec deset godina bavim serijskom proizvodnjom metalne galanterije, znam koliko se teshko uklopiti u cenu al isto tako znam da moji proizvodi moraju zadrzati stanje "novog" minimum 2 godine koliko po zakonu o zashtiti potroshacha traje garantni rok. Ne dopustivo je da proizvod bukvalno protruli nakon samo nekoliko meseci. Pishite, brljajte... Sholeta lichno poznajem kao i ti Ikare moj i nije bash sve tako "exkluzivno tachno "  shto napishesh o cenama...a 6 soma nije naivna cifra, kad bi neko digao frku i razvukao se po sudovima.
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #482 poslato: 24, 09, 2011, 15:24:25 posle podne »
Možete Zokija optužiti za razne propuste i za stvarno nizak nivo završne obrade, ali ne i za nepoštenje.
Zoki svakog interesenta odvede na svoj brodić ili na neki ranije napravljeni brodić od nekog klijenta.
(zato Zoki uvek napravi jedan pokazni brodić "za sebe" preko zime)
Svaki klijent je video tačno šta dobija, i varove, i enterijer, i sve ostalo.
E sad, Zoki je i sam svestan grešaka i propusta, i trudi se da svaki sledeći brodić bude bolji od predhodnog.
Promenio je način zaštite lima, ugradnje stakala i mnogo drugih stvari.
Neke stvari uslove klijenti, zbog nedostatka para, pa se posle pokaju. Onda krene pljuvanje.
Jednostavno, pitajte bilo kog varioca da želite kupiti, iseći, izvariti i ofarbati 3-4 tone lima! Reći će vam istu ili veću cenu!
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #483 poslato: 24, 09, 2011, 15:47:14 posle podne »
Cesto vidjam brod Jelena na Savi i stvarno izgleda kao da je zreo za otpad.Na njemu ima bar 10 nijansi boje+rdja na sve strane,oplata izlomljena kao da je vezan izmedju dve barze koje stalno pomeraju talasi.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #484 poslato: 24, 09, 2011, 18:21:11 posle podne »
  Ako Zoki ispuni sve iz ugovora sa kupcem,kupac pregleda brod i ako je zadovoljan poslom daje ostatak novca... ako nije majstor mora ispraviti..  ima jedna narodna: ,,I duša u raj i guzica na svadbi".. tako bi htjeli naši kupci ,a to ne biva... i tata bi sine,ali ne biva...  :suicide:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #485 poslato: 24, 09, 2011, 18:32:53 posle podne »
Brod moze da ima sto skivenih mana koje ni iskusni ne vide. A kamo li oni koji prvi put vide brod. A zna se sta ne bi smelo na novom brodu da se desi. Da zardja posle godinu dana.
Ocete da me ubedite da je covek pristao i platio svestan toga da ce za godinu dana imati trulu kantu?
U gradjevinarstvu postoji nadzorni organ,pa onda tehički prijem objekta..  :scare: E sad u brodogradnji ,neznam kako to ide..Ali Zoki kaže da se može etapno nadgledati radovi i davati primedbe.. E sad ako se neko ne razumije,neka povede nekog ko zna ili neka plati čovjeka koji zna.. to je uvjek jeftinije,nego sva nervoza kasnije..

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #486 poslato: 24, 09, 2011, 18:54:30 posle podne »
Njegos, ti nesto ne razumes.
Ja zelim da napravim brodic. Ponudi se majstor Pera.
Ja ga pitam ... koliko kosta brod od 10metara ?
On kaze... ma uradicemo to za 6000. Nisam ja derikoza ko drugi.
Ti racunas... dobicu brod, mozda ne bas najbolji ali imacu BROD
I pristanes
E onda majstor pocne da stipka...
Mora tanji lim
ne mora bas pun var
ma dosta je obrusiti samo ono sto bas strci
ko da vari otvore cevi i savija sipke, daj samo ovde privari cevku i eto ograde..
ali namesti drzace za stapove...
Onda se sve to zamaze gustim bojama.
Ti dodjes, brod beo, veliki...
Ide ko lud i sa malim motorcicem... sta ces lepse.
Platis i posle 6 meseci shvatis.
Ali kasno, ako se zalis majstor pocne da vice... STA BI TI ZA TE PARE? DA TI NAPRAVIM JAHTU?
DAJ 100 000 PA CU JE NAPRAVITI
Eto, tako to ide kod nas.
Povijes ledja i progutas knedlu. Po ko zna koji put u zivotu. I jos ne smes ni da pricas svoju bruku. Jer to je tvoja bruka a ne majstorova. On nema vremena da se stidi jer pravi vec 55.
Zato nemoj da prihvatiš ono što ti nudi majstor Pera bez kontrole radova,, ako majstor Pera to ne želi,zahvališ mu se ideš dalje.. Čitajući po raznim forumima još nisam vidio da nema makar neke pritužbe na bilo kojeg majstora.. ali baš na svakog..  :agree: Za to  što Ti tražiš od majstior Pere može ali u renomiranim  brodogradilištima u inostranstvu,ali to košta.. a većina naših ljudi neće da može..  :nono: A ja razumijem ovo odlično..

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #487 poslato: 24, 09, 2011, 18:57:13 posle podne »
njegos, da bi brod legalno bio sposoban za plovidbu Zoki bi morao da ima licencu za proizvodnju, njegovi varioci atest i sve bi morao da pregleda jugoregistar. Morao bi da gradi po projektu. A onda bi brod kostao 20 000.
Svestan sam ja toga.
  :good: Kriza i nemaština!

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #488 poslato: 24, 09, 2011, 19:25:58 posle podne »
poslednja 4 plovila ofarbana feropoksom i poliuretanom a zastakljena punim leksanom.........krov se radi sa radijusom od 2.5mm lima.........korito ispod vode katran epoksijem...........to sugerisem ali ne insistiram,kao kad kupujes isti auto sa vise paketa opreme,........pa se svako pronadje u budzetu koji mu odgovara.....i ne dajem garanciju na mehanicka ostecenja farbe i nasilno krivljenje ograde
  :good:  :good:  :good:

Van mreže popika3

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #489 poslato: 24, 09, 2011, 20:30:51 posle podne »
Mama i tata su jedva cekali da progovorim
a sad ja imam neodoljivu zelju
ali moram sacekati

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #490 poslato: 24, 09, 2011, 20:57:05 posle podne »
Mama i tata su jedva cekali da progovorim
a sad ja imam neodoljivu zelju
ali moram sacekati
  Vala, i nisi se nešto proslavio sa tim što si progovorio .. :suicide:. Pozvao si ljude da komentarišu i niko ništa..  A bilo je red kao prvi post da se predstaviš,da kažeš nešto o sebi,da nazoveš ljudima makar ;;Dobar dan! Ali tebi to i nije bio cilj izgleda..  Ajd sad progovori to što si mislio ,da nam otvoriš oči..   :heat:  :heat:

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
  • Drekavac sa Srednjih voda
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #491 poslato: 24, 09, 2011, 21:04:01 posle podne »
moj camac je radjen na savskom keju pre 9god pod otvorenim nebom.
vario je majstor sa potpunim odsustvom svakog smisla za estetiku!
onda sam ja kad sam ga kupio pre 5-6god sa drugarom autolimarom pokusao nesto da ulepsam :)
moze se videti u temi gde sam se predstavio i sad izgleda kao sto izgleda. :stop:
znaci nikad mu nije prisao ni jedan majstor brodograditelj!
ALI NEMA TRAGOVA RDjE !

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #492 poslato: 24, 09, 2011, 21:09:54 posle podne »
moj camac je radjen na savskom keju pre 9god pod otvorenim nebom.
vario je majstor sa potpunim odsustvom svakog smisla za estetiku!
onda sam ja kad sam ga kupio pre 5-6god sa drugarom autolimarom pokusao nesto da ulepsam :)
moze se videti u temi gde sam se predstavio i sad izgleda kao sto izgleda. :stop:
znaci nikad mu nije prisao ni jedan majstor brodograditelj!
ALI NEMA TRAGOVA RDjE !
  Pa ti radiš sa staklom,gdje si vidio da staklo rdja??  :taunt:  :taunt:  :dance1:  :dance1:

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #493 poslato: 24, 09, 2011, 21:10:52 posle podne »
A koliko ste ti i tvoj prijatelj autolimar potrošili para za to ulepšavanje. :slow_en:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #494 poslato: 24, 09, 2011, 21:21:34 posle podne »
 Ajd Popika progovori..  :scare: Nešto mi se spava ,neću još dugo,pa bih volio da te čujem.. Možda ću i ja da pravim čamac kod Zokija pa da znam..  :new_russian: