Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 332845 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #465 poslato: 10, 09, 2011, 19:59:36 posle podne »
E Barba, onda bih te ja odbio pa idi kod nekog drugog, koji ne zna svoj posao vec slusa tebe kao musteriju da mu pametujes sta je ispravno. U nekim stvarima nema polemike vec pravilo koje mora da se ispostuje bez obzira na novac.

Hajde mi zatrazi da ti povezem alnaser, rasvetu, radio stanicu, sonar...... da radi samo na 220V, kad ukljucim agregat. Pa ti placas to.

Sta mislis da li bih ti to uradio?

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #466 poslato: 10, 09, 2011, 20:15:42 posle podne »
To je naravno OK, ako ti garantujes za odredejni sistem (sklop, proizvod). Posto Zoki ne garantuje za rad i kvalitet plasticnog nepovratnog ventila, ovo ja smatram legitimnim. Mozda je taj ventil atestiran i mozda ce besprekorno raditi i nadziveti ceo camac, a mozda i nece. To nije Zokijeva briga, a za eventualno potapanje krivac ce biti proizvodjac ventila.
A jos ako na citavu pricu dodamo i da je camac trenutno u potpunosti plovan, a da je ventil obezbedio kupac, Zoki je cist ko suza.

Ne razumem se u tematiku da bih shvatio tvoje potpitanje, ali sve jedno, to je kao da ja tebe platim da mi odradis instalaciju i povezes je na kineski agregat sumnjivog kvaliteta koji ce mozda raditi kako treba, a mozda i nece, pa ce doci do pozara. Ti ni u jednom trenutku ne mozes da znas kako ce se taj novi agregat ponasati i ne mozed biti kriv za taj pozar.

U tom smislu smatram da je ovo OK i da to nije slucaj prodavanja busnog korita.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže zorter

« Odgovor #467 poslato: 10, 09, 2011, 20:24:48 posle podne »
Barba,

izgleda da se nismo razumeli u startu oko nekih stvari. Ne kažem da bi Zoki bio kriv u slučaju potapanja, ali bi to bio loš imidž da se to desi, jer bi odmah bilo Ko je radio čamac? i ne bi se postavljalo pitanje Ko je tražio da se tako radi?

Za bezbednost svake vrste odgovoran je majstor a ne naručilac.

Kineski agregat ako ne valja može da uništi uredjaj, ali ako naručilac traži da umesto prekidača ostavim gole žice pa neko pogine, kriv sam ja kao majstor a ne naručilac radova.

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #468 poslato: 10, 09, 2011, 20:29:16 posle podne »
OK, nismo se razumeli, tu si apsolutno u pravu.  Niko ne bi pitao ko je pravio i garantovao ventil odnosno agregat.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže zorter

« Odgovor #469 poslato: 10, 09, 2011, 20:30:36 posle podne »
E sad smo se razumeli. :good:

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #470 poslato: 10, 09, 2011, 23:49:21 posle podne »
Bilo je ovde rasprave o vc-u na brodu i vi izgleda niste savladali lekciju.Bezbednost ne ugrožava visina rupe na spoljašnom delu oplate već visina cevi u unutrašnjosti broda.
Ovde je samo ugrožena estetika broda posle izvesnog perioda korišćenja vc-a.
Ugroženi su i oni koji su pored tog plovila a hoće da se kupaju..itd.
Bezbednost nije ugrožena ako je drugi kraj cevi na 50cm od vodene linije a vi to neznate jer se drugi kraj nevidi. :heat:

Van mreže zorter

« Odgovor #471 poslato: 11, 09, 2011, 05:41:00 pre podne »
Iko, potpuno si u pravu !!! :good:

Van mreže zorter

« Odgovor #472 poslato: 11, 09, 2011, 14:26:02 posle podne »
E, o tome vec odlucuje narucilac broda. To je njegov obraz. Za to ni u kom slucaju ne treba kriviti Zokija, odnosno izvrsioca radova. :superstition:

Van mreže popika3

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #473 poslato: 22, 09, 2011, 22:23:12 posle podne »
ima mnogo da se cita , nisam procitao sve od pocetka
da li se javljao neko na forumu da kaze nesto o napravljenom camcu
ono tipa meni je napravio camac i imam pohvale te i te prirode ili primedbe te i te prirode
koliko vidim tu se samo komentarise izgled camaca i  sitnih detalja
voleo bi da neko napise neko iskustvo pa bi mozda i ja napisao svoja i neka druga iskustva sa dunava sa camaca
istog proizvodjaca

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #474 poslato: 23, 09, 2011, 06:18:22 pre podne »
Добро дошао.  :drinks:
Не мораш да чекаш да неко обелодани искуство. Буди ти тај који ће први у овој теми да изнесе своја искуства. Па ти си и предложио. А буди сигуран да ће после тебе бити још доста коментара.  :good:

Van mreže mesechar

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • sledece godine u ovo doba bicemo milioneri
  • Marina: Savska Oaza
« Odgovor #475 poslato: 23, 09, 2011, 11:35:28 pre podne »
Ja nisamvlasnik zokijevog plovila ali gotovo svakodnevno sedim kod chika Bate na Savi koji je pazario brod. Nisam nesto strucan da dam pravu ocenu ali mi u oci upada jako nizak nivo zavrsne obrade varovi grbavi cesto sa sve ostacima co2 zice pucna na svakom rezu gde je secena kutija. Zapazio sam i da je krov na kabini i natkabini utonuo i da se formiraju barice pa je vlasnik morao da iseca kompletan rostilj ispod krova i shprenguje kutije na gore da bi nekako resi problem zadrzavanja vode itd. Napominjem da ne kritikujem rad samo iznosim svoje licne impresije mozda je to uobicajeno kod metalnih camaca ja imam malog plastikanca pa ne znam.. Mada se mora priznati da je forma samog broda lepa proporcije sirine i visine odlicne nadkabina domaccinska mesta ima za omanju zurku brod je stabilan i masivan
nikad kravata nikad stalni posao

Van mreže bugi

• Veliki Rovac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Tajmen 525
  • Marina: Galija Visnjica
  • Veličina: 5.25
« Odgovor #476 poslato: 23, 09, 2011, 11:45:27 pre podne »
Iz iskustva znam da veliki broj pucni i komadica zice ostaje na brodu neprimetan sve dok ne pocnes farbati. Masu tih sitnica uklanja brusilica pre farbanja ali ne moze sve. To sve trazi dosta vremena i jednu veliku picajzlu sa brusilicom.
Sto se tice krova...na mojoj ladji je isto utonuo na dva mesta iako je rostilj savrsen a lim 2 mm
Imam 100 kg i licno sebe krivim zbog toga...nije krov predvidjen bas toliki gmaz da se izlezava na njemu

Van mreže popika3

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #477 poslato: 23, 09, 2011, 14:36:25 posle podne »
Bi ja napisao ali majstor ima  neke ne planirane prepravke, bio prebukiran pa nije sve "zavrseno" a camac je pusten u vodu
Kad bude Zoki navato vremena da ga dovrsi ja cu ga oterati kod njega pa kad bude ponovo u vodi skoncentrisacu
se da iznesem i pozitivna i negativna iskustva i misljenja naravno sve potkovano slikama (da ne bude rekla kazala)
Ne bih da iznosim nista dok camac ne bude gotov.

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #478 poslato: 24, 09, 2011, 10:12:12 pre podne »
Iskusvo sa broda Jelena. Brod star godinu dana. Svaki var na oplati je kao omanja giljotina, cak i pri pazljivom kretanju po njemu povrede su zagarantovane. Kutije po boku oplate ne zatvorene pa rdja curi na sve strane. Sidreni poklopac toliko oshtrih ivica da je izazvao vishe povreda vlasnice i gostiju. Enteriijer od lesonita, potpuno se raspao. Krov naravno ulegao pa se voda skuplja na sve strane. Prednja stakla pukla zbog premalo lufta izmedju stakla i metala. I josh mnogo toga shto samo Jelena zna.  Inache brod je placen oko 6000 sa pomenutim enterijerom ako se to mpze nazvati enterijer.
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #479 poslato: 24, 09, 2011, 12:06:15 posle podne »
Što nije išla kod drugog.Pouzdano znam da šole za brod te veličine naplaćuje 6000e samo za ruke.Za te pare očekivati da će kvalitet biti vrhunski je pomalo neozbiljno od investitora.Ja bih voleo ako ima Mercedes za cenu recimo klia, ako neko zna gde to ima nek mi javi.
Daleko od toga da mi je cilj da branim Zokija ali od samog pojavljivanja na ovom forumu sam branio sve majstore od neozbiljnih, naivnih,i nerealnih kupaca.Krivicu svi prebacuju na majstore a niko se ne zapita šta mi kao kupci očekujemo.Upravo kao što sam napisao--mercedes po ceni renoa clio.Neide to baš tako.
Od kog materijala je očekivala enterijer za 6000, da nije možda mahagoni ,puno drvo, na podovima tikovina.Nemojte da ste neozbiljni.
Kad naručilac traži da mu brod od 9m bude rađen od lima 3mm šta onda reći o naručiocu.Najlakše je pucati po majstorima.Ja lično za te pare enterijer nebi ni radio.Nek počupa sve pa nek uradi sam ako zna,da vidim za koliko para bi oni uradili.Zamerio bih majstoru samo ako im pre početka radova nije rekao od kog materijala će biti rađen enterijer,a pri potpisivanju ugovora to bi trebalo da bude obavezna stavka