Alternative...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280890367716+&viewitem=#ht_500wt_1182
Ovde bi izaslo otprilike kao Putin 
A tek ovo.... pozurite aukcija nije zatvorena
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200758438014+&viewitem=#ht_1035wt_1165
A bez motora to mu dodje jos povoljnije 
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251070449540+&viewitem=#ht_2504wt_1165
Dule, nijedan od ovih brodića ne bi koštao manje od 20.000 evra u Srbiji. Nije baš da su ista kategorija sa Zokijevim čamcima. Onaj prvi bi svakako bio moj izbor, samo da je u Srbiji- po toj ceni!

Hajde mi sad objasni o toj "plovnosti" posto se ja ne razumem? Ti premeris sve svojim indijanskim metodama, stanite trojica, povedite kumove, ljuljajte u stranu i sta ti ja znam sta vec.... ja ni to ne umem. Ocigledno ni taj Max Petersen koji je projektovao MAxi 77 nije imao pojma da ce nabujala Sava poneti jedrilicu od 8 m 9km/h u plutanju. Iskreno me interesuje tvoja teorija bez ikakve ironije ?
Nije neka teorija, pre će biti zapažanje, pošto se i ja često spuštam plutajući a često nisam jedini. U takvom spuštanju, Dunav lepo vrti čamac, često klizimo bočno, pa krmom, pa pramcem, a pritom nikad nisam primetio da neki drugi čamac pluta "brže" od mene, pa bio to čun, veći ili manji gliser ili neki kabinaš. Razlike su uglavnom minimalne, i svode se na to k'o je bolje "pogodio" struju. Svaki balvan ili veća grana plutaju takođe istom brzinom, jedino plastične flaše i manji komadi drveta plutaju brže.
Cela stvar, dakle ima veoma malo veze tvojom jedrilicom, a veoma mnogo sa brzinom matice. Bilo koji drugi brodić ili čamac, da je plutao pored tebe, plutao bi identičnom brzinom, pogotovo, ako je slične veličine i težine.
Ajde ti meni objasni zašto si ti imao potrebu da napišeš ovaj komentar na prvom mestu?! Dokazuješ da je tvoja jedrilica plovnija od metalnog kabinaša?!

Što se mojih metoda tiče, evo sutra ću da otvorim laboratoriju za premeravanje Zokijevih brodića, pa da to uradim po standardima koji će zadovoljiti sve vas koji ne možete da podnesete običan izveštaj sa plovidbe, popraćen sa par slika - ako je obavljena Zokijevim brodićem!
Samo da vas obavestim, biće takvih izveštaja još, kada god Zoki završi novi brodić, ako budem u prilici da plovim s njim, biće i ovakvih izveštaja. Ako to ne možete da podnesete, nemojte da pratite ovu temu, možete je jednostavno isključiti u opcijama u vašem profilu, kao i praćenje mojih postova.
Par puta mi je Zoki spominjao tog Batu kao dobrog čoveka, pa verujem da je tako. Što se za advokate ne može uvek reći.
Ono što znam o toj priči je i sledeće: Kabina je rađena od lima 2mm ili čak 1,5mm, jer čovek nije imao više para, a SUPROTNO savetu majstora da se radi najmanje od lima 2,5mm. a BROD je 10,7x 3,2m!!!!! Što nije pravio za metar ili dva kraći, pa bi imao za deblji lim!!! I koliko ga je koštao taj "brodić" od 11m kod Zokija?! Čovek krivi sebe - verovatno sa dobrim razlogom. Bilo bi zanimljivo čuti šta ima da kaže, ako se ne razume u internet, pa ima vas dvojicu advokata, uzmite kameru, pa napravite intervju sa čovekom, pa na You tube! Koga zanima taj čamac, neka se vrati na stranu 14 ove teme.
Zoki je moj prijatelj, i ne razume se u smanjivanje i postavljanje slika, i zato ću uvek rado učiniti to za njega. Ako plovim njegovim čamcem, izmerim brzinu, baš kao što činim na bilo kojem drugom čamcu, i iznesem zapažanja za koja mislim da su bitna. Kome to smeta, molim da ne čita moje postove.