Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 312628 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže STG

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #780 poslato: 31, 05, 2012, 00:20:59 pre podne »
Sale, za 12 000 moze se kupiti remorker u odlicnom stanju sa dobrim stabilnim motorom i potpuno sredjenim enterijerom.
Mozes da u inostranastvu kupis... ma sta ti ja pricam kada ti sve to dobro znas.  sajkaca
I sta se podrazumeva pod "opremljen camac"
Da li ima propisne tankove za vodu i gorivo?
Da li je wc po propisima da sa tim camcem mozes u Austriju, Nemacku? ....
Da li postoje sivi i crni tank... ?
Da li su poziciona sveta po propisu?
Da li je ugradjena izolacija i ventilacija?
Da li je na prozorima staklo?
Ili je to 10 kvadrata iverice u kombinaciji sa par kvadrata sundjera?
Gde?

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #781 poslato: 31, 05, 2012, 00:23:28 pre podne »

Možemo kod Bate na kafu, ali bolje je ono što Dule predlaže, neka Bata sam napiše na forumu svoja iskustva sa Zokijem, od početka do kraja.
Što se ostalog tiče, ajde više odlučite o čemu pričate, o "Putinu", o "Tamo Daleko" ili o nekom trećem brodiću?!
Većina ovde ipak smatra da je Zoki napredovao, pa tvrdnje da novi brodić ne valja zbog grešaka na nekom starom baš i nemaju smisla.

Bas bi bilo dobro da svratite kod Bate na kafu. Eto Bati je Zoki skoro ustupio popust 10% za sajle koji ima u Grosinoxu....lep gest...
samo sto mu nije montirao placenu hidrauliku od traktora kao upravljanje na brodu kada ga je isporucio.. Nebitno, danas smo bas sedeli kod Bate na brodu, razgovarali o novoj i novoj koroziji i ostalim problemima. Sa krova nas je zasipala voda koja se zadrzava po kojekakvim ulegnucima. Svratite svi koji gajite sumnju da je Batica prosao posteno u toj transakciji, treba pogledati brod s prednje strane...komicno, nista nije u paraleli jedno sa drugim.....kao da ga majstor ni "okom" nije merio kada ga je pravio. Samo sto je Bata divan covek. laf kakav se cesto ne srece i krivi samo sebe , ni Zokija ni nikog drugog.
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
« Odgovor #782 poslato: 31, 05, 2012, 00:32:36 pre podne »

Sale, ja sam danas na Savi isao 9km/h sa ugasenim motorom....

Fabrički projektovanu jedrilicu,  bujica može da ponese brzinom od 9km/h! Ja sam zapanjen!!!
Pretpostavljam da si prestigao sve balvane koji su plutali pored tebe ili su se i oni spuštali istom brzinom?!

Ne bi bilo baš pohvalno za jednu jedrilicu, da ima plovnost kao balvan ili grana!

Hajde mi sad objasni o toj "plovnosti" posto se ja ne razumem? Ti premeris sve svojim indijanskim metodama, stanite trojica, povedite kumove, ljuljajte u stranu i sta ti ja znam sta vec.... ja ni to ne umem. Ocigledno ni taj Max Petersen koji je projektovao MAxi 77 nije imao pojma da ce nabujala Sava poneti jedrilicu od 8 m 9km/h u plutanju. Iskreno me interesuje tvoja teorija bez ikakve ironije ?
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže ladjaVlajko

• Administrator
  • Rečni Drekavac
  • Veličina: 23cm
« Odgovor #783 poslato: 31, 05, 2012, 08:07:58 pre podne »
Јесте, али ...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280890367716+&viewitem=#ht_500wt_1182 
Ovde bi izaslo otprilike kao Putin  jh

За ову аукцију још није постигнута минимална цена коју је поставио продавац. Значи, докле год стоји "Reserve not met", продавац неће прихватити понуђену цену.

A tek ovo.... pozurite aukcija nije zatvorena

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200758438014+&viewitem=#ht_1035wt_1165

Овде се уопште не продаје брод него недељни најам (Grand Banks Trawler 48' weekly ownership). Значи $5.000 да би брод сваке године био Ваш недељу дана.

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #784 poslato: 31, 05, 2012, 08:14:10 pre podne »
Ja mislim da se ovde radi o Duletovoj manipulaciji! Dule, Dule, gde će vam duša?
Pa oni se ovde polomiše uporedjujući stvari koje je i inače teško uporediti, a onda im vi ponudite ovakve linkove...

Naravoučenije: Nije sve uvek onako kako izgleda na prvi pogled.

Van mreže SALE NB

« Odgovor #785 poslato: 31, 05, 2012, 08:25:35 pre podne »
Alternative...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280890367716+&viewitem=#ht_500wt_1182 
Ovde bi izaslo otprilike kao Putin  jh

A tek ovo.... pozurite aukcija nije zatvorena

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200758438014+&viewitem=#ht_1035wt_1165

A bez motora to mu dodje jos povoljnije  sajkaca

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251070449540+&viewitem=#ht_2504wt_1165

Dule, nijedan od ovih brodića ne bi koštao manje od 20.000 evra u Srbiji. Nije baš da su ista kategorija sa Zokijevim čamcima. Onaj prvi bi svakako bio moj izbor, samo da je u Srbiji- po toj ceni! sajkaca

Hajde mi sad objasni o toj "plovnosti" posto se ja ne razumem? Ti premeris sve svojim indijanskim metodama, stanite trojica, povedite kumove, ljuljajte u stranu i sta ti ja znam sta vec.... ja ni to ne umem. Ocigledno ni taj Max Petersen koji je projektovao MAxi 77 nije imao pojma da ce nabujala Sava poneti jedrilicu od 8 m 9km/h u plutanju. Iskreno me interesuje tvoja teorija bez ikakve ironije ?

Nije neka teorija, pre će biti zapažanje, pošto se i ja često spuštam plutajući a često nisam jedini.  U takvom spuštanju, Dunav lepo vrti čamac, često klizimo bočno, pa krmom, pa pramcem, a pritom nikad nisam primetio da neki drugi čamac pluta "brže" od mene, pa bio to čun, veći ili manji gliser ili neki kabinaš. Razlike su uglavnom minimalne, i svode se na to k'o je bolje "pogodio" struju.  Svaki balvan ili veća grana plutaju takođe istom brzinom, jedino plastične flaše i manji komadi drveta plutaju brže.
Cela stvar, dakle ima veoma malo veze tvojom jedrilicom, a veoma mnogo sa brzinom matice. Bilo koji drugi brodić ili čamac, da je plutao pored tebe, plutao bi identičnom brzinom, pogotovo, ako je slične veličine i težine.

Ajde ti meni objasni zašto si ti imao potrebu da napišeš ovaj komentar na prvom mestu?! Dokazuješ da je tvoja jedrilica plovnija od metalnog kabinaša?! oops
Što se mojih metoda tiče, evo sutra ću da otvorim laboratoriju za premeravanje Zokijevih brodića, pa da to uradim po standardima koji će zadovoljiti sve vas koji ne možete da podnesete običan izveštaj sa plovidbe, popraćen sa par slika - ako je obavljena Zokijevim brodićem!
Samo da vas obavestim, biće takvih izveštaja još, kada god Zoki završi novi brodić, ako budem u prilici da plovim s njim, biće i ovakvih izveštaja. Ako to ne možete da podnesete, nemojte da pratite ovu temu, možete je jednostavno isključiti u opcijama u vašem profilu, kao i praćenje mojih postova.
Par puta mi je Zoki spominjao tog Batu kao dobrog čoveka, pa verujem da je tako. Što se za advokate ne može uvek reći.
Ono što znam o toj priči je i sledeće: Kabina je rađena od lima 2mm ili čak 1,5mm, jer čovek nije imao više para, a SUPROTNO savetu majstora da se radi najmanje od lima 2,5mm. a BROD je 10,7x 3,2m!!!!! Što nije pravio za metar ili dva kraći, pa bi imao za deblji lim!!! I koliko ga je koštao taj "brodić" od 11m kod Zokija?! Čovek krivi sebe - verovatno sa dobrim razlogom. Bilo bi zanimljivo čuti šta ima da kaže, ako se ne razume u internet, pa ima vas dvojicu advokata, uzmite kameru, pa napravite intervju sa čovekom, pa na You tube! Koga zanima taj čamac, neka se vrati na stranu 14 ove teme.
Zoki je moj prijatelj, i ne razume se u smanjivanje i postavljanje slika, i zato ću uvek rado učiniti to za njega. Ako plovim njegovim čamcem, izmerim brzinu, baš kao što činim na bilo kojem drugom čamcu, i iznesem zapažanja za koja mislim da su bitna. Kome to smeta, molim da ne čita moje postove.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže SALE NB

« Odgovor #786 poslato: 31, 05, 2012, 08:48:08 pre podne »
Sale, za 12 000 moze se kupiti remorker u odlicnom stanju sa dobrim stabilnim motorom i potpuno sredjenim enterijerom.
Mozes da u inostranastvu kupis... ma sta ti ja pricam kada ti sve to dobro znas.  sajkaca
I sta se podrazumeva pod "opremljen camac"
Da li ima propisne tankove za vodu i gorivo?
Da li je wc po propisima da sa tim camcem mozes u Austriju, Nemacku? ....
Da li postoje sivi i crni tank... ?
Da li su poziciona sveta po propisu?
Da li je ugradjena izolacija i ventilacija?
Da li je na prozorima staklo?
Ili je to 10 kvadrata iverice u kombinaciji sa par kvadrata sundjera?

Taj remorker bih voleo da vidim! eek
Zašto lepo ne sačekaš da Zoki završi Putina, pa onda komentariši. Kad kažem opremljen, to znači da će čamac biti bolje i lepše opremljen nego kod bilo kog drugog proizvođača u Srbiji u toj klasi.  Izolovan, tapaciran, namešten, opremljen frižiderom, rešoom, plinskom grejalicom, sa ugrađenim klupama, stolovima, ormanima, sudoperom sa tankom za čistu vodu i el. pumpom, opremljenim WC-om, krevetom, kompletnom signalizacijom, komandama za motor i volanom, inox ogradom, bitvama, merdevinama, palubama i platformom obloženom brodskim podom, jel' treba dalje da nabrajam?!
Evo, jednostavno pitanje za tebe ili bilo kog drugog: Nađi mi BILO KAKAV - NOV - BRODIĆ OD 11 METARA - OPREMLJEN BAREM SLIČNO I SPREMAN ZA PLOVIDBU - 4t MOTOR 15-25ks.   Ne za 10.000 evra, već za 15.000 €!!!!

Nađi i postavi slike, specifikaciju i kontakt proizvođača. Ja ću mu otvoriti temu i ispratiti proizvodnju jednog broda u slici i tekstu.

"Da li je wc po propisima da sa tim camcem mozes u Austriju, Nemacku? ...."

Jel' ovo vic?! ha ha ha stri
Nemoj da mi trpaš stvari koje nisam nikad napisao, niti ih zastupam kao nešto što treba raditi. 

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
« Odgovor #787 poslato: 31, 05, 2012, 09:19:52 pre podne »
"Cela stvar, dakle ima veoma malo veze tvojom jedrilicom, a veoma mnogo sa brzinom matice. Bilo koji drugi brodić ili čamac, da je plutao pored tebe, plutao bi identičnom brzinom, pogotovo, ako je slične veličine i težine."

Vidis, i tih 17km Zokijevim brodom koje ste "postigli" sve sa kumovima, su potpomognuti brzinom matice, ne hidrodinamicnoscu korita projektovanog tabla puta tabla, pa tabla u visini a dve table u sirinu....zato sam napisao da sam i sam plutao 9km/h! Ne da bih hvalio moj brod, za koji me uzgred briga koliko ide tamo, vamo.. vec samo da bih ti rekao da i "govna" plutaju.
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #788 poslato: 31, 05, 2012, 09:25:00 pre podne »
http://www.svb.de/index.php?sid=7427518a8de4a659058e7ea4258b7352&cl=details&cnid=12463&anid=620

Macerator pumpa za fekalni tank    169 €

http://www.svb.de/index.php?sid=7427518a8de4a659058e7ea4258b7352&cl=details&listtype=list&anid=506

Crevo za fekalije                             18 €/m

http://www.svb.de/index.php?sid=7427518a8de4a659058e7ea4258b7352&cl=details&cnid=12545&anid=626

Brodski WC 12v                              590 €

http://www.svb.de/index.php?sid=7427518a8de4a659058e7ea4258b7352&cl=details&cnid=12409&anid=536

Fekalni tank 50l                             115 €

http://www.svb.de/index.php?sid=7427518a8de4a659058e7ea4258b7352&cl=details&cnid=12409&anid=116488

Filter za ventilaciju fekalnog tanka  33 €

http://www.svb.de/index.php?sid=7427518a8de4a659058e7ea4258b7352&cl=details&cnid=12409&anid=625

Priključak za pražnjenje tanka        50 €

Ukupno:                                         993,00 €
Transport:                                      100,00 €
Carina 1%                                        10,93 €
PDV 18 %                                       198,70 €

Cena:                                          1.302,63 € 
Naravno, bez ugradnje.

Na istom sajtu, da ne idem u detalje, možete sami potražiti:
Tank za vodu 70 l- bez priključaka       146 €
Tank za gorivo 70 l - bez priključaka    125 €
Klima uređaj "Dometic"                     1.320 €
Prozor fiksni 499 x 279 mm   1kom      237 €   (Putin ima 11 prozora) = 2.607 €

UKUPNO:                              4.953 €  sa PDV-om

UKUPNO:    6.255,00 € BEZ UGRADNJE!!!

Pretpostavljam da bi 4 tone čelika, farba, motor i sav rad trebao da ide praktično gratis! lol ha stri

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
« Odgovor #789 poslato: 31, 05, 2012, 09:30:24 pre podne »
Aj Sale da svratite ti i tvoja cura kod mene na pice na brod, na Stenku. Imam i dobro chileansko vino doneto sa Bodensee-a. Da prekinemo ovu raspravu i da licno pogledas Batin brod pa da mi kazes da nije covek zajeban . Sto ja da slikam, kenjam i petljam, ti advokatises majstoru, slikaj ti brod, jebesh Batu i njegovu pricu. Samo jednu stvar da pogledas a sto nema veze sa limom a to je , linija prednje palube, linija krova male kabine i linija velike kabine, pa kad golim okom utvrdis da se razlikuju po 5 cm svaka u svoju stranu neces se vise ljutiti na mene i kritikovati sto ja kritikujem. Zoki ti je prijatelj al mislim da se samo kompromitujes na ovom forumu braneci tudje brljotine pravdane malim budzetom. Sale Tamo Daleko je sklepan al bukvalno, mozda da bi Zoki stigao na more.....nije coveku ni predao brod licno. Voleo bih da mi budete gosti bilo koje popodne... Ostavljam ti fon u sanducetu...
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #790 poslato: 31, 05, 2012, 09:39:12 pre podne »
"Cela stvar, dakle ima veoma malo veze tvojom jedrilicom, a veoma mnogo sa brzinom matice. Bilo koji drugi brodić ili čamac, da je plutao pored tebe, plutao bi identičnom brzinom, pogotovo, ako je slične veličine i težine."

Vidis, i tih 17km Zokijevim brodom koje ste "postigli" sve sa kumovima, su potpomognuti brzinom matice, ne hidrodinamicnoscu korita projektovanog tabla puta tabla, pa tabla u visini a dve table u sirinu....zato sam napisao da sam i sam plutao 9km/h! Ne da bih hvalio moj brod, za koji me uzgred briga koliko ide tamo, vamo.. vec samo da bih ti rekao da i "govna" plutaju.

Malo mi glupo da ti kažem da si otkrio "toplu vodu", ali ako voliš nešto da komentarišeš samo radi komentarisanja, neka ti bude.
Pretpostavljam da to znači da čamci drugih proizvođača koji plove nizvodno nisu potpomognuti brzinom matice, već to samo Zokijevi čamci dobijaju "poseban tretman", jer imaju loša korita, ali eto, Dunav ih pogura pa su brzi ili ipak nisu ....... Mora da je zbog tih "kumova" stri ha ha ha ha  Nemoj brate  više, molim te, zabole me stomak! stri ha ha ha ha

Evo, da citiram sebe:

"Postigli smo maksimaln, stabilnih 17km/h nizvodno Dunavom i 10km/h uzvodno Savom, koja je danas bila poprilično jaka i brza. Na 1/3 gasa, plovili smo 10-11km/h nizvodno i 7km/h uzvodno. Tohatsu je za neka 4 sata efektivne plovidbe potrošio oko 15l mešavine."

Van mreže SALE NB

« Odgovor #791 poslato: 31, 05, 2012, 09:42:07 pre podne »
U pravu si, stvarno malo preterujemo sa ovo zaje*ancijom. Hvala na pozivu, veoma rado ću doći prvom prilikom.
Pazi , video sam ja mnoge Zokijeve brodiće, znam i za neke koji nisu bili simetrični 100% stri, ali to je to!

Ima li pravo vlasnik Zastave 101 da se žali proizvođaču zato što mu auto zvoni i klopara na svakoj neravnini, što najmanje jednom godišnje menja ručicu za otvaranje vrata ili prozora- jer otpadnu, što mu grejanje radi ili uvek ili nikad, što je ubosti u rikverc k'o šestica na Loto-u?!
Da li može da se žali zato što auto postiže samo 140Km/h i to nizbrdo, što mu treba 60 metara da stane od 100Km/h, što nema ABS, airbagove ili klima uređaj?
Na kraju, da li može da se žali zato što mu auto na putu izgleda kao da ide postrance, kao udareno kuče, gde zadnji točkovi maše trag prednjih i za 20-30cm???!!!
To je auto koji je nov koštao 3.500 evra, a koji su ljudi kupovali i nakon što ga isteraju iz salona, prvo su išli da sipaju ULJE?!

Nisu svi Zokijevi brodići jednako dobri ili uspeli, ni oni najbolji nisu bog zna šta, ali......koliko para...

Van mreže Pingvin44

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #792 poslato: 31, 05, 2012, 13:04:40 posle podne »
Pa dobro i kod Zokija kad uzmes brod sledece sto uradis je da okrenes Halo oglase da vidis dal mozes da ga nekoj budali vecoj nego sto si ti zavalis za 500 E vise  6589

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #793 poslato: 31, 05, 2012, 14:40:26 posle podne »
Kec je 70-tih bio vise nego dobar auto!

Van mreže ladjaVlajko

• Administrator
  • Rečni Drekavac
  • Veličina: 23cm
« Odgovor #794 poslato: 31, 05, 2012, 14:45:20 posle podne »
Ајде бре људи, пустите мало Зокија да дише. Није чудо што се више и не јавља овде.

Не познајем човека ли на основу слика могу да кажем да је солидан мајстор и добар и јефтин варилац. Ко хоће да прође јефтино и добро нека купи пројекат, исече лимове на ЦНЦ-у и да Зокију да их извари.

Ко хоће само јефтино, нека одабере неки од бродова из Зокије понуде.

Ко хоће да прође само добро, нека стави пројекат под мишку и тражи другог мајстора.