Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 312760 puta)

0 Članovi i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #765 poslato: 30, 05, 2012, 12:44:21 posle podne »
Neznam zasto si me shvatio kao kriticara Zokijevih ladja. Ja kritikujem tebe koji hvali plastiku pa onda plek.
A za uporedjenje vidi Ikinu ladju za slicne pare pa da se cujemo voleo bih.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #766 poslato: 30, 05, 2012, 12:47:25 posle podne »
Nisam napadao pa nemam razloga ni da se pravdam ali imam potrebu da objasnim sto se ikako petljam u ovu raspravu. Ja sam valjda nekom greskom u genu vezan za "svoje" ma kakvi da su . Imam stalnu potrebu da pomognem ako ikako mogu. Lajav kakav vec jesam ponekad kazem i neku odvise pa moze da se neko i uvrijedi. (obicno bas i ne obracam paznju na senzibilne dusice) Zoki radi kako radi i uklapa se kako moze i kako mu musterije diktiraju , jasno mi je . Smatram da moze bolje i ljepse. To je moje misljenje i smijem da ga iznesem . Ako mogu da pomognem ja cu rado . Onako iz najsebicnijih razloga da bi se JA osjecao kao neko ko ima makar malo udjela u tome da je nesto ljepse ili skladnije ili ...
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #767 poslato: 30, 05, 2012, 13:23:55 posle podne »
Taman, kad si se javio! sajkaca Zoki ti poručuje da ne želi da pravi takve brodiće, jer mu se ne dopadaju i smatra ih nepraktičnim za ono što njegovi klijenti traže.
Zoki poseduje nekoliko projekata, ali se odlučio da pravi brodiće "po svome", i već je stvorio svoj "brend". Možda se ne dopada svima, ali....

Međutim, rekao je da, ako ti ikad poželiš da praviš takav brodić, on će ti ga napraviti i to za pola para od onoga što je projektant predvidio.  114
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže SALE NB

« Odgovor #768 poslato: 30, 05, 2012, 16:58:15 posle podne »
Dule, isto važi i za tebe. 6589

Poređenje je jednostavno, i ta dilema postoji među Srbima već decenijama.
Do pre samo koju godinu, mogao si da kupiš novog Keca ili Jugića za 3.500-5.000 evra, ovisno o modelu i "opremi".
Za te pare si mogao da uvezeš nekog solidnog polovnjaka, starog 10-tak godina. Uvek je bilo prepucavanja šta je bolja opcija.
Domaći, jeftin proizvod, koji se jeftino i održava, ili polovnjak sa zapada koji itekako može da bude mačka u džaku.

Fiat je na kraju obustavio proizvodnju Keca i Jugića, a oba auta su u tom trenutku bila među 5 najprodavanijih modela u Srbiji.
I to nešto govori o mentalitetu naših ljudi, a veruj mi da mnogi koji kod mene dolaze na sav glas hvale svoje Jugiće i Kečeve, iako po meni skoro da ne postoji gori auto od toga.

Sa čamcima je potpuno ista stvar.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #769 poslato: 30, 05, 2012, 17:38:03 posle podne »
Ja svoje rekao i ponudio . Naravno da on bira sta i kako ce da radi . Hvala na ponudi i pozdravi Zokija.
« Poslednja izmena: 30, 05, 2012, 18:36:17 posle podne od strane poljo »

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #770 poslato: 30, 05, 2012, 17:55:00 posle podne »
Evo i  ffff da kaze sta misli!
Sta god Sale da prica Zoki ne pravi jeftine brodove!
10 000 za Putina je vise nego skupo! (osim ako nije u kompletu sa Medvedevom)
Konstatacija da Zoki moze da napravi bolji brod za vise para je glupa!
Naravno da moze !
 Plati iki da mu napravi camac ugradi se za svoju zaradu i eto boljeg broda!
Sale kad dodjes u Bg svrati do ade da te odvedem do Bate na kafu( on je svaki dan na camcu) pa onda ako imas obraza komentarisi dalje...
I da znas od prijema u  ffff za sada nema nista mada primecuje se lagani napredak...

Van mreže SALE NB

« Odgovor #771 poslato: 30, 05, 2012, 19:02:56 posle podne »
Cena od 10.000-12.000 evra za Putina podrazumeva završen brod, opremljen 4t motorom od 15-25ks, kompletno sa enterijerom. Tako sam i prvi put napisao, pa se može reći da se dobija i Medvedev sajkaca.
Putin u ovom poludovršenom stanju košta možda oko 6-7.000 evra, ali koliko znam, Zoki ga takvog neće ni prodavati. Koga zanima tako nešto, može da naruči nov brod, a posle da ga sam oprema.

Možemo kod Bate na kafu, ali bolje je ono što Dule predlaže, neka Bata sam napiše na forumu svoja iskustva sa Zokijem, od početka do kraja.
Što se ostalog tiče, ajde više odlučite o čemu pričate, o "Putinu", o "Tamo Daleko" ili o nekom trećem brodiću?!
Većina ovde ipak smatra da je Zoki napredovao, pa tvrdnje da novi brodić ne valja zbog grešaka na nekom starom baš i nemaju smisla.

Nema problema, potrudiću se više za ffff

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #772 poslato: 30, 05, 2012, 19:03:20 posle podne »
Obećao sam novusu da se neću truditi da talasam više, ali moram da kažem da mi se jako svidja Poljo-ov predlog. Nikada neću imati tako nešto ali mogu da maštam. Daj neki link gde ima još slika i podataka.
Pozdrav 114

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #773 poslato: 30, 05, 2012, 19:57:00 posle podne »
Obećao sam novusu da se neću truditi da talasam više, ali moram da kažem da mi se jako svidja Poljo-ov predlog. Nikada neću imati tako nešto ali mogu da maštam. Daj neki link gde ima još slika i podataka.
Pozdrav 114

A čemu tako depresivan stav - nikad neću imati - ko želi taj i može, možda ne odmah ali polako vremenom stavari dođu na svoje

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #774 poslato: 30, 05, 2012, 22:09:44 posle podne »
Definitivno si u pravu ali ja sam na to gledao da neću imati strpljenja, čim budem plovno sposoban želim samo da uživam na vodi f67. Neću da se družim sa majstorima  tamburanje

Pre nekog vremena sam kupio ladju 9x2.10 ( o tome ću pisati na zimu ) i tada me je lepša polovina naterala da potpišem da više neću menjati ladje ...  no125

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #775 poslato: 30, 05, 2012, 23:02:49 posle podne »
Definitivno si u pravu ali ja sam na to gledao da neću imati strpljenja, čim budem plovno sposoban želim samo da uživam na vodi f67. Neću da se družim sa majstorima  tamburanje

Pre nekog vremena sam kupio ladju 9x2.10 ( o tome ću pisati na zimu ) i tada me je lepša polovina naterala da potpišem da više neću menjati ladje ...  no125

Moj Labude, to ne valja (ovo označeno).
Ja sam mojoj potpis stavio u knjigu venčanih i evo i posle trideset godina nikako da se oslobodim obaveze.

Ma, smislićete vi već nešto - mladi ste. Ne dajte se!

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #776 poslato: 31, 05, 2012, 00:02:45 pre podne »
U nasem narodu se kaze :nadoci ce , ima vremena. Pratimo razvoj od samog pocetka , zar ne ? Ruku na srce napredak je ocigledan . Siguran sam da mu treba samo trun "ludila" pa da postane pravi brodograditelj.

Van mreže oblak

• Administrator
  • Talasožder Mali
  • Brod tip: Bayliner 2556 flybridge
  • Marina: Stenka, Beograd
  • Veličina: 25 ft
« Odgovor #777 poslato: 31, 05, 2012, 00:03:01 pre podne »
Zokija stvarno ne treba braniti, mislim da to i ne radim. Samo iznosim zapažanja i iskustva koja imam u kontaktu sa Zokijevim čamcima.
Ako napišem da je ovaj poslednji brodić postigao 17km/h nizvodno, to je zato što jeste. Ni 16 ni 18, već toliko koliko je GPS pokazao.
Da li je to malo ili mnogo ( sa motorom od 30ks), to ostavljam drugima da procene. Meni deluje kao pristojna brzina za korito od 8 metara.

Sale, ja sam danas na Savi isao 9km/h sa ugasenim motorom....
Zvoni, kucanje ne radi!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #778 poslato: 31, 05, 2012, 00:09:34 pre podne »

Sale, ja sam danas na Savi isao 9km/h sa ugasenim motorom....

Fabrički projektovanu jedrilicu,  bujica može da ponese brzinom od 9km/h! Ja sam zapanjen!!!
Pretpostavljam da si prestigao sve balvane koji su plutali pored tebe ili su se i oni spuštali istom brzinom?!

Ne bi bilo baš pohvalno za jednu jedrilicu, da ima plovnost kao balvan ili grana!

Van mreže mesechar

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • sledece godine u ovo doba bicemo milioneri
  • Marina: Savska Oaza
« Odgovor #779 poslato: 31, 05, 2012, 00:11:08 pre podne »
Evo i  ffff da kaze sta misli!
Sta god Sale da prica Zoki ne pravi jeftine brodove!
10 000 za Putina je vise nego skupo! (osim ako nije u kompletu sa Medvedevom)
Konstatacija da Zoki moze da napravi bolji brod za vise para je glupa!
Naravno da moze !
 Plati iki da mu napravi camac ugradi se za svoju zaradu i eto boljeg broda!
Sale kad dodjes u Bg svrati do ade da te odvedem do Bate na kafu( on je svaki dan na camcu) pa onda ako imas obraza komentarisi dalje...
I da znas od prijema u  ffff za sada nema nista mada primecuje se lagani napredak...

Čika Bata ne barata internetom ali ja i jedan je od onih ljudi kojima ni klještima nećeš izvući kritiku iz usta... nekako najviše sebe  smatra krivim za svaki propust... Ali i ja se priključujem  Novusovom pozivu da svratiš kod nas u  marinu i popiješ kafu na Batinom čamcu mislim da  ćeš prestati da  budeš glasnogovornik i promoter Zokijevog brenda.Slučajno sam hroničar svih naknadnih prepravki stavki koje su smatrane gotovim ..Ne mogu da se vrtim u krug  a i ne želim da bati  bude neprijatno jer on ne želi da komentariše ni pozitivno ni negativno ..
Slučajno pratim i jedno Kesićevo korito napravljeno 2006 godine kad je brod ofarban i spušten u vodu...razlika je drastična...
Još jednom podvlačim ..ovo je moje lično zapažanje ovih dana sam uradio struju i signalizaciju na batinom brodu i stvarno sam naisao na veliki broj bravarskih propusta ..koji i da je trafika u pitanju nebi prošli.
Pedpostvljam da i Zoran čita kao gost ovaj forum i znam pouzdano da neke stvari da on obrne uloge i da je on naručilac broda popizdeo bi da mu neko tako uradi..
Neću više komentarisati..svi kod nas kritiku na rad shvataju kao napad na lik i delo..pa ne želim da se zameram
nikad kravata nikad stalni posao