Autor Tema: Enterijer na plovilu  (Pročitano 19517 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
Enterijer na plovilu
« poslato: 11, 12, 2009, 12:49:45 posle podne »
Poveden idejom koju Kapetan promovise da je prvo potrbno znati sta hoces pa oko te ideje graditi plovilo ja sam , uglavnom , pomirio zelje , mogucnosti i stvarno stanje stvari. Tlocrt buduceg plovila znam . E sada ide ono u cemu trebam vasu pomoc. Nemam ja pojma sta mi sem WC -a mora biti na plovilu koje bi se koristilo u rasponu od par sati do par dana sa viseclanom posadom (barem tri clana ) . Sta i kako ce da bude van glavne prostorije , znam ali unutrasnji raspored ....Tu svaki put zakujem .Ili pretjeram ili je preminimalisticko. WC znam da mora da bude ali sta je potrebno jos i kavo iskustvo imate sa povoljnim rasporedom tih potrebnih stvari? Pregledao sam nebrojeno fotografija od najjednostavnijih do komplikovanih xxxxx ladja . Kako sve to strpati u 320X320? Svaka ideja dobro dosla . 
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Enterijer na plovilu
« Odgovor #1 poslato: 11, 12, 2009, 13:44:25 posle podne »
Poljo,
Nisu mi jasne dimenzije plovila.
Na slici vidim da je širina 3 stope i 27 (oko 1 m), a dimenzija srednjeg dela je 3,20 m (izgleda u kvadrat). Čak i u tekstu ste naveli 3,20 x 3,20 m.
Možete li malo da pojasnite kolika je stvarno širina plovila i prostorije koju želite da opremite? Možda nisam jedini kome to nije jasno, pa će objašnjenje pomoći da dobijete bolji odgovor.

Van mreže rade

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #2 poslato: 11, 12, 2009, 14:02:40 posle podne »
Lepa tema koja bi mnogima pomogla.Mali prostor a sve treba a ideje niotkuda ili se kasnije pokazu kao lose.SLIKE.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #3 poslato: 11, 12, 2009, 14:04:16 posle podne »
Moja greska , poceo sam da kotiram u corelu pa odustao i presao na "pjesacki" nacin . Dimanzije su plovila 9m X 3,2m . Prostorija je kvadrat 3,2X3,2 m. Ostalo znam kako cu ali unutrasnjost  ma nemam blage veze. Slike , e pa nema slika zato sto je sve u fazi projekta. Sve je ovo samo ideja . Zoran , moj prijatelj to meni pravi a moje je da barem orjentaciono kazem sta bi htjeo . Eto , ni to nisam ustanju. Nije ni njemu lako kad se druzi sa svakim . :smile:

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #4 poslato: 11, 12, 2009, 14:17:28 posle podne »
Lepa tema koja bi mnogima pomogla.Mali prostor a sve treba a ideje niotkuda ili se kasnije pokazu kao lose.SLIKE.

Ma, kako mali prostor?
U taj prostor možete da stavite šta hoćete i još da vam ostane mesta za koješta.
Ali je zaista važno da se sve isplanira.

Poljo, krenite od toga šta najviše želite da radite sa tim plovilom, tj. kako mislite da ga koristite. To će vas voditi ka tome šta treba da imate na plovilu, a onda će doći na red i raspored.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #5 poslato: 11, 12, 2009, 14:27:13 posle podne »
Ajd da objasnim po redu. Na tom plovilu cu da najvise radim sve .A za to ce i da sluzi. Da pecam , za to imama dovoljno prostora. Da se sunca , igra karta i rostilja, i za to ima prostora. Da u hladnu zimu mogu da pozovem prijatelje ili budem sam . Svako ima kutak gdje provodi vrijeme najkvalitetnije sto moze , e ovo bi trebao da bude moj otok u ovom moru svega i svacega sto ni najmanje ne volim da vidim. Utociste . Znaci buvalno prostor za sve i za sva godisnja doba .
P.S.
Visina je 1,95 - 2, 00 m

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #6 poslato: 11, 12, 2009, 16:32:03 posle podne »
evo ti 3 x 8.6 metara za moju ladju visina 2,2 metra od stajaceg dela amoze i nize.. ukini stepenice koje idu iz kuhinje jer sam namerno digao gornji deo zbog brodskih motora....

znaci ovde imas
3 x francuski krevet za smestaj 6 odraslih ili kako sam ja planirao dvoje odraslih i cetvoro dece (dace bog) :)
1 x toalet sa tus kabinom
1 x kuhinja dovoljno prostrana za sve namene
1 x trpeazrisjki deo velicine 3 x 2 metra za rucak recimo osmoro ljudi
1 x komandni most

u varijanti ladje to bi trebalo da izadje recimo 3,5 x 10,6 metara ..

meni je problem da nadjem sada dobro korito gde bih ovo smestio

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #7 poslato: 11, 12, 2009, 20:18:43 posle podne »
Bogami u tom prostoru može i treba svašta nešto da stane. Ja se trenutno bavim pretumbavanjem i doradom razmeštaja pa sam skupljao neke ideje. U lađi tog tipa u ovom delu bi klasično trebalo da bude kuhinja sa od neophodnih elemenatima sudopera, ugradna plinska ploča, kao i slobodan deo radne ploče za spremanje hrane. Nasuprot kuhinje se obično nalazi neka ugaona garnitura sa pomičnim stolom. Ovaj deo igra ulogu salona. Pod klupama salona ima dodatnog tovarnog mesta a često se tu smešta frižider. Kod tebe bi trebalo da ima dovoljno mesta da tu ideš na varijantu garniture u obliku slova L. Ma varijanti ima bezbroj ali šta god da uradiš sve bi trebalo da bude relativno lako pomično.

Evo nekih ideja 

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #8 poslato: 11, 12, 2009, 20:49:03 posle podne »
sto se kuhinje tice ja sam je stavio popreko iz dva razloga
1 Zauzima manje prostora
2 sporet je u osi broda tako da su sva ljuljanja blaza nego da je uz bok broda gde su oscilacije i po pola metra, x puta sam drzao vrelu dzezvu kada krenu talasi da se ne bi prosula...

ono sto sam u bezbroj nacrta zakljucio jeste da se stedi na prostoru ako se dugacki objekti stavljaju popreko .. zato su francuski kreveti zauzeli 140 umesto 2 metra .. i samim time postignuta je usteda u duzini ladje od 1,20 cm, na wc-u sam takodje ustedeo  1 metar a dodao tuskabinu , a kada nadjem korito (poludeplasmansko) verovanto cu da ustedim i u kapetanskoj kabini jer planiram da krevet bude na osi broda takodje zbog ljuljanja...

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #9 poslato: 11, 12, 2009, 20:50:07 posle podne »
Kad smo kod eneterijera hajd da nabacim sa čime se par dana zabavljam. Mislim da je patos vrlo bitna stvar i da kada on lepo izgleda to lađi daje jednu novu dimenziju. Ideja mi je da uzmem neki kvalitetniji šper 8-10, furniran mahagonijem ili tikom i da ga nasečem na lejsne recimo 150*40. Svaku lasjnu bi posebno obradio i zaštitio a zatim ih lepio na postojeći pod od blažujke21. Između svake trake špera bio bi razmak od 4 ili 5mm. Zatim bi išlo fugnovanje nečim poput crnog sikafleksa i fina obarada istih. Na kraju tri - četiri ruke dvokomponentnog laka za parket preko svega. Mislim da bi patos urađen od mahagoni ili tikovog špera na ovaj način mogao zaista lepo za malo para da ispadne. Tabla ovakvog špera je oko 3500 rsd a lak oko 1000. Najskuplji je ovaj sikafleks oko 1000 rsd za tubu a njih sigurno treba dosta. Našao sam  sada neku duplo jeftiniju zamenu ali naravno lošijeg kvaliteta. Mislim da bi ovo moglo lepo da ispadne a nije teško samo što je velik i pipav posao.

E to je kako mali perica zamišlja patos. :suicide:

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #10 poslato: 11, 12, 2009, 21:08:19 posle podne »
Kad smo kod eneterijera hajd da nabacim sa čime se par dana zabavljam. Mislim da je patos vrlo bitna stvar i da kada on lepo izgleda to lađi daje jednu novu dimenziju. Ideja mi je da uzmem neki kvalitetniji šper 8-10, furniran mahagonijem ili tikom i da ga nasečem na lejsne recimo 150*40. Svaku lasjnu bi posebno obradio i zaštitio a zatim ih lepio na postojeći pod od blažujke21. Između svake trake špera bio bi razmak od 4 ili 5mm. Zatim bi išlo fugnovanje nečim poput crnog sikafleksa i fina obarada istih. Na kraju tri - četiri ruke dvokomponentnog laka za parket preko svega. Mislim da bi patos urađen od mahagoni ili tikovog špera na ovaj način mogao zaista lepo za malo para da ispadne. Tabla ovakvog špera je oko 3500 rsd a lak oko 1000. Najskuplji je ovaj sikafleks oko 1000 rsd za tubu a njih sigurno treba dosta. Našao sam  sada neku duplo jeftiniju zamenu ali naravno lošijeg kvaliteta. Mislim da bi ovo moglo lepo da ispadne a nije teško samo što je velik i pipav posao.

E to je kako mali perica zamišlja patos. :suicide:

Video sam prostije resenje koje isto tako dobro izgleda.

Umesto secenja i lepljenja na blazujku koristi se samo sper koji je deblji a ne sece se na trake vec se samo urezu zljebovi oko 5-6mm (namesti se cirkular da samo skida jedan sloj ne sece skroz), a zatim se zljebovi ispune istom masom kao i po vasem planu.
Marke

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #11 poslato: 11, 12, 2009, 21:17:56 posle podne »
Jes vala to je svakako jednostavnije, nije mi ovo palo na pamet :suicide:

Samo to kada bi počeo da radiš tu nesme da se napravi greška a kod lepljenja uvek možeš da napraviš korak nazad.

Samo na patosu nije onaj dekorativni šper već onaj presvučeni pa bi trebalo prvo prionuti na brušenje istog.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #12 poslato: 11, 12, 2009, 21:19:18 posle podne »
patos nemojte fiksirati jer morate imati mogucnost da ga podignee i proverite sta se desaa ispod njega...

inace meni je ta fora sa sikom odlicna, broker obavezno pogledaj kod duleta kako to izgleda... mnogo daje enterijeru

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
« Odgovor #13 poslato: 11, 12, 2009, 21:26:18 posle podne »
patos nemojte fiksirati jer morate imati mogucnost da ga podignee i proverite sta se desaa ispod njega...

inace meni je ta fora sa sikom odlicna, broker obavezno pogledaj kod duleta kako to izgleda... mnogo daje enterijeru

Naravno, lepio bih na postojeći patos koji je iz segmenata i svaki se za sebe može otvarati, tu neću ništa menjati samo umesto postojećeg laminata stavljao bih ovo.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #14 poslato: 11, 12, 2009, 21:26:52 posle podne »
Divno !
Vec sam kupio ideju za pod . Jos kad bi mogao Gosn Dule da "turi" sliku kakvu , veselju kraja nema. Ja ,srecom , zavrsih sa povecavanjem broja najuze porodice pa mi doba zvana "djcija" nije potrebna do unucadi. Usteda od 1,40 m ...taman za onoliko koliko mi je plovilo manje od idealnog po Kapetanu. Volim kad se razvije ovako rasprava a jos niko nije politiku spomenuo.