Autor Tema: Enterijer na plovilu  (Pročitano 20344 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: Enterijer na plovilu
« Odgovor #30 poslato: 12, 12, 2009, 17:19:53 posle podne »
Poljo, ja nisam pecaros, a i ako zabacim poneki put, to je na plovak, tako da meni nije potrebna neka velika terasa, a za vece drustvo je predvidjena gornja terasa preko celog plovila. Mozda se ne vidi dobro, ali ono plave boje je tobogan za spustanje u vodu, znaci, i prostor za "matorce" za rostiljanje, sedenje, pijuckanje a i zabava za decurliju. A ovako velika prostorija bi se koristila i zimi za neka mini druzenja, pa je zato prostor koji je zatvoren veci od terasa u donjem delu. Naravno da svako pravi i zamislja prema svojim potrebama. Tako ces i ti raditi terase prema tvojim potrebama, ali ovo ti je samo okvirno da vidis razna razmisljanja i mozda ti neka ideja padne na pamet ili iskoristis vec nesto od prezentovanog. Ja sam samo hteo da te upozorim na tehnicke probleme vrata na otvaranje i prostora koji ona zauzimaju. Inace u onom mom crtezu (koji nije zavrsen) su prakticno tri prostorije: kormilarnica, dnevno-spavaca soba sa kuhinjom i WC. Osim na WC-u (zbog velicine) su svugde klizna vrata, a i za ulazak u kucicu se koriste samo jedna vrata. Protivnik sam vise vrata za ulazak u istu prostoriju iz prakticnih razloga, zbog kradje. Lakse je obezbediti jedna vrata nego dvoja ili vise. A i u WC ako treba ici nisam za tim da se ide spolja, vec iz prostorije, kao i kod kuce. Zamisli zimi na snegu i mrazu da treba koristiti WC, a u njega se ulazi spolja. Em, sto je u WC-u hladnije, em postoji opasnost da se okliznes i bucc u vodu. To su moja razmisljanja prema mojim potrebama i zeljama, a ti ces to naravno prilagoditi sebi kako ti odgovara. Pozzzzzzzz

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #31 poslato: 12, 12, 2009, 17:29:50 posle podne »
Ma sve 5 . prijatelju. Upravo zbog razlicitosti sam i postavio ovu temu da je svako vidi i svako u njoj raspravlja i daje svoje ideje. Na kraju ce da bude neka kompilacija raznih ideja plus konacan sud velemastora Zorana.
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže zorter

« Odgovor #32 poslato: 12, 12, 2009, 17:44:05 posle podne »
A sta mislis o ovome i ovom nacinu pogona.

ili nesto ovako:

http://hudsonraftproject.com/2009-assiduity-raft-project/

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #33 poslato: 12, 12, 2009, 18:51:00 posle podne »
Kap. a da malo razmislis o rasporedu tezine jos jednom. Kako god ja razmisljam tebi bi lijeva strana broda bila najmanje za 1/3 teza od desne. Jesi planirao nesto na drugoj strani kao protu teza sto bi balansiralo brod? ili ja nisam dobro to razimio.
bice oko 150 kila teza ... nosaci za krevete idu sa desne strane blizu osi , boce za plin takodje fekalni tenk i wc solja na osi ...
kada se sve postavi kako treba videcu na koju stranu bezi brod za sada se cini da ce malo ici na desnu ali ne zaboravi da ce imati jos tri tanka (gorivo , voda i otpadni tank...) sa njihovim polozajem se moze brod vratiti u osu bez problema jer ce svaki da ima po 200 litara sto mu dodje oko 600 litara ili 550 kila sasvim dovoljno za ravnotezu

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #34 poslato: 12, 12, 2009, 19:14:28 posle podne »
Pretpostavio sam da ces da balansiras tankovima za tekucine. Meni na svakoj ideji stoji iznad glave Zokina recenica:koliko je tesko? Puce mi glava, a primice se trenutak kad nema dalje kombinovati.

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #35 poslato: 12, 12, 2009, 19:28:22 posle podne »
Ups......onda moj post ne vazi. :smile:

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #36 poslato: 12, 12, 2009, 19:36:42 posle podne »

Vazi za mene :drinks:

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #37 poslato: 12, 12, 2009, 19:42:54 posle podne »
Bacaj te ljudi ideje , nekome ce valjati cak i ako nije direktno vezano za ovaj konkretan slucaj . Ima strasnih ideja koje se samo moraju prilagoditi prostoru ili prostor njima . Zato je "samogradnja" zahvalna za sprovodjenje u
zivot. Ko nema para , mora da misli i da se prilagodjava.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #38 poslato: 12, 12, 2009, 21:36:05 posle podne »
vidi odisej ako je camac sirok 3 metra a kuhinja recimo dugacka 2 metra logicnije je da stedis po duzini nego po sirini

kuhinja je siroka 60cm  moras imati prostora za kuvara minimum 70 cm da moze covek da se krece to je vec 130 cm .... sta da stavis u 170 sa druge strane ? ovako kuhinja uzduz sporet u osu broda gde se najmanje ljulja i milina...

brod do 10 metara moze da manevrise jedan covek , vec preko toga brod trazi mornara... zato se treba drzati maximalno 11 metara e sad smestiti sve u 11 metara nije bas jednostavno :)

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #39 poslato: 12, 12, 2009, 22:23:01 posle podne »
il ce visina biti za pigmejce il ce ladja biti visa nego sira sto i nije najpametnije...

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #40 poslato: 12, 12, 2009, 22:42:24 posle podne »
E to . Ja sam imao namjeru da pustim ovo da tece i da dobijem jos koju ideju pa da navalim sa pitanjima o materijalima. Citao sam sve sto ste napisali ovde i jos po negdje o materijalima za izolaciju i nadjoh da je neko nekad negdje spomenuo i modernije materijale od stiropora i stirodura. Moze vo i u drugu neku temu sto da ne . Kap... sta mislis? Da se manemo politike i da gledamo kako da uljesamo sebi ovo sto volimo .

Zorteru, steta sto nisi pecaros, pitaj one koji pecaju kako to silno smiruje i isprazni negativnu energiju iz covjeka. Kad zaigra stap nista vise nije vazno.

Van mreže zorter

« Odgovor #41 poslato: 12, 12, 2009, 22:53:05 posle podne »
Poljo, pecao sam nekad i znam kako je. Ali nisam neki ljubitelj ribe, osim onih malih (kod nas ih zovemo kesege), pa kad ih isprzis, jedu se onako sa kostima. A od ostalih, krupnijih, jedino volim kecigu posto nema kostiju.
S obzirom koliko pribora imam, mogao bi biti pecaros, al nemam vremena za pecanje, a ne isplati se uzimati dozvolu da bi par puta izasao na pecanje. Na vodi uzivam u voznji camcem, kupanju, igram yamb sa zenom, karte sa decom, i za pecanje nema vremena. Ali kad odem u penziju (ako dozivim), nista ne garantujem da necu opet poceti.
Zato i predvidjam neko plovilo sa kucicom da bih mogao tu i da zivim. Pozzzzz :good: :drinks:

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #42 poslato: 12, 12, 2009, 23:18:55 posle podne »
@zoki022 razumem i nije mi tesko  :good:
@poljo  :good:

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #43 poslato: 19, 12, 2009, 20:15:13 posle podne »
Ovo je poprilicno lijepo i skladno za moj pojam .Da li bi bolje bilo da su boje svjetlije?

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #44 poslato: 19, 12, 2009, 20:32:44 posle podne »
da se ja pitam ja tu ništa ne bi diro :preved: