Autor Tema: Enterijer na plovilu  (Pročitano 19532 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Enterijer na plovilu
« Odgovor #15 poslato: 11, 12, 2009, 21:40:09 posle podne »
nije ova tehnika ali izgleda ovako

vise na ovoj temi

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=196.0

Van mreže broker975fx

• Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #16 poslato: 11, 12, 2009, 22:18:58 posle podne »
To je odlična stvar. Čuo sam se sa ljudima iz Gros Inoxa i poslali su mi parče kao uzorak, nije ovaj proizvođač nego neki na B.. ali je ista stvar. Dole je neka guma ili platika a na nju je zalepljena na neki način prava tikovina. Stvarno na ruku deluje dobro i kvalitetno i trajno, elastično je i ma koliko ga krivio nisam uspeo da ga oštetim. Održavanje je uljima. Cena je 160E m2 i na sebi već ima urađene crne ili bele fugne. Ja sam u tom fazonu mislio da uradim krmenu platformu ali tu ima gomila problema sa drvetom. Tikove letvice su oko 150-160e po kvadratu ima neka varijanta za termo tretiranog jasena kao znatno jeftinije a kvalitetno rešenje samo je problem naći nekog da ti naseče potrebnu debljinu manju od 10 cm.

Van mreže BOKAC

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #17 poslato: 11, 12, 2009, 22:40:54 posle podne »

[/quote]

Video sam prostije resenje koje isto tako dobro izgleda.

Umesto secenja i lepljenja na blazujku koristi se samo sper koji je deblji a ne sece se na trake vec se samo urezu zljebovi oko 5-6mm (namesti se cirkular da samo skida jedan sloj ne sece skroz), a zatim se zljebovi ispune istom masom kao i po vasem planu.
[/quote]

Ovo je dobra ideja,samo mislim da je bolje ove zljebove uraditi na CNC-u.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #18 poslato: 11, 12, 2009, 22:52:56 posle podne »
Ne izdrzah, ma ja hocu da pravim plovilo a ne vasionski brod .Koja crna CNC masina. Pola nas nije sigurno u metar kako ce da sta stavia a kamoli da mu smeta promasaj od 0,001 u debljini ili sirini. Ovo su varijante za samogradnju ,te samim tim podrazumjevaju greskice. Narezem speru na CNC a onda ovakav slampav razmrljam silikon svud okolo. Ili mozda ima kakva masina koja ce da nanese na cijelu povrsinu ravnomjerno istu kolicinu smjese u svaki kanalic.
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže BOKAC

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #19 poslato: 11, 12, 2009, 23:01:00 posle podne »
Ne izdrzah, ma ja hocu da pravim plovilo a ne vasionski brod .Koja crna CNC masina. Pola nas nije sigurno u metar kako ce da sta stavia a kamoli da mu smeta promasaj od 0,001 u debljini ili sirini. Ovo su varijante za samogradnju ,te samim tim podrazumjevaju greskice. Narezem speru na CNC a onda ovakav slampav razmrljam silikon svud okolo. Ili mozda ima kakva masina koja ce da nanese na cijelu povrsinu ravnomjerno istu kolicinu smjese u svaki kanalic.

Ako je u pitanju 0.001 onda žagu u ruke i pili.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #20 poslato: 11, 12, 2009, 23:05:08 posle podne »
I to sto kazes. Svaka ti ko Njegoseva.

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #21 poslato: 11, 12, 2009, 23:46:43 posle podne »
Pa ja nebih silikonom punio nego nekom smolom(epoksi).
Marke

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #22 poslato: 11, 12, 2009, 23:48:30 posle podne »
Ako se zezne u rezu moze donekle da se ispravi s prasinom od secenja pomesanom sa drvofixom pa smirglanje.
Marke

Van mreže zorter

« Odgovor #23 poslato: 11, 12, 2009, 23:59:50 posle podne »
Ja jedino ne bih postavljao vrata na dva suprotna zida. Ustvari ne bih stavljao dvoja vrata. Mnogo se gubi u prostoru. Manja je steta suziti kucicu na 2,6m pa imati s obe strane prolaz po 30cm nego imati dvoja vrata. A u tom slucaju mogu i vrata da se postave bocno (klizeca) tako da i prednja i zadnja strana imaju ceo zid.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #24 poslato: 12, 12, 2009, 10:13:53 pre podne »
"Manja je steta suziti kucicu na 2,6m"
Nisam razumio . Sto je bolje smanjiti za 2,nesto kvadrata prostor ? Sta time dobijam se prolaza okolo? Molim te objasni mi , zaintrigirala me ta logika.

Van mreže zorter

« Odgovor #25 poslato: 12, 12, 2009, 10:58:24 pre podne »
Poljo pogledaj malo zidove na kojima su vrata. Sta sve mozes da stavis na te zidove? A racunaj i prostor koji zauzimaju vrata kad se otvore. Sve su to mrtvi uglovi i nepotrebno zarobljen prostor, samo iz razloga da bi se sa jednog kraja splava preslo na drugi. Pa bolje je iskoristiti celu kucicu za stvari i raspored elemenata a prelazak od jedne do druge strane splava koristiti oko kucice. I ja sam planirao nesto slicno, dimenzija 10x3,3m. Evo ti malo pogledaj kako smo o tome "raspravljali"
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=245.0
a evo i slika te moje zamisli kako bi zeleo da izgleda. Jedino nije ucrtan prostor i mesto za motor jer sam se dvoumio oko izbora vanbrodski/brodski motor.
Vrlo cesto treba da pridjes obali, camcu, grani, stablu....... bilo cemu sto je naspram kucice a ti nemas mogucnost jer nisi ostavio stazu oko kucice. Ako treba bolje prosiri platformu za pola metra, nego da kucica bude od ivice do ivice.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #26 poslato: 12, 12, 2009, 14:53:23 posle podne »
Ako bi se izbegavalo lepljenje letvice po letvice, kojom mašinom bi bilo moguće urezati ovakve kanale.

Van mreže odissej

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #27 poslato: 12, 12, 2009, 16:03:13 posle podne »
Glodalicom ili srpski receno"frezerom".Kad sam se vec javio za rec da dam predlog za uredjenje navedenog camca.Ukupna povrsina camca je oko 27-8 kv.metara sto odgovara jednoj pristojnoj garsonjeri.Obzirom da nisu ucrtane stepenice, pretpostavljam da je sva povrsina u jednoj ravni. Navedena podela na tri celine je klasicna podela kod vecine plovila te velicine.Prvi deo spavaci,drugi ili srednji deo "leaving room" i treci deo za uzivanje na otvorenom.U pravu su svi koji kazu da je bolje sa sto manjim brojem vrata i cvrstih pregrada tako da smatram da je jedna od postojece dve pregrade visak.Koja, zavisi od potreba,navika...vlasnika.U spavacem delu je bracni krevet sa pripadajucim "ormarima" i mestima za skladistenje raznih stvari.U drugom delu je kuhinja sa jedne strane i garnitura za sedenje preko puta.Sve postavljeno uzduz, a ne popreko kako neko predlaze.Od kuhinjskih sprava treba obavezni frizider,sudopera i nesto za kuvanje.Sve preko toga je stvar potreba i mogucnosti.U trecem delu za uzivanje potreban je jedan sto i garnitura za sedenje na krmi.Obavezni prostor za toalet se smesta ili u prvom ili u drugom delu.Opet u zavisnosti od potreba,navika....vlasnika. :)

Van mreže zorter

« Odgovor #28 poslato: 12, 12, 2009, 16:40:09 posle podne »
@Odissej
Koliko sam ja shvatio ne radi se o kucici sa dve prostorije vec o jednoj kucici, a ova vrata sluze za vezu sa "spoljnim svetom" na obe terase. Nesto ovako, ako sam dobro razumeo.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #29 poslato: 12, 12, 2009, 16:50:18 posle podne »
Tacno tako. Isti majstor ista koncepcija uz par razlika. Kod Zoke je sve jedna prostorija i jos se doradjuje. Ja imam zelju da to bude u startu odmah sve rijeseno(ja nisam majstor nikakav i ja nemam sanse da dogradjujem , dodajem i tome slicno) Kakvog ga Zoka spusti na vodu takav ce da ostane dok postoji.Zato i trazim ideje da ih predlozim izvodjackom konzilijumu Kerezovic. Pod sam usvojio i jedna od ideja za kuhinju na C mi se svidja...idemo dalje. Nestrpljivo ocekujem predloge. Zorteru, kako si mislio pecati sa tako malih povrsina koje si ostavio van glavne prostorije? Meni nikad dosta prostora za stapove i prijatelje sa kojima imam namjeru da pecam. Kap. a da malo razmislis o rasporedu tezine jos jednom. Kako god ja razmisljam tebi bi lijeva strana broda bila najmanje za 1/3 teza od desne. Jesi planirao nesto na drugoj strani kao protu teza sto bi balansiralo brod? ili ja nisam dobro to razimio.