Kao što je najavljeno, objavljujem ponudu koju smo dobili zahvaljujući gospodinu Peri Antiću, koji je vodio više velikih regata održanih u Srbiji i inostranstvu.
Kapetan bi nas sa svim svojim uslugama koštao oko 50 eura dnevno.
Kontaktirao sam i vlasnika nekoliko brodova na koje me je kapetan Pera Antić uputio. Imamo mogućnost da angažujemo 2 broda po 150 konja koji bi gurali katamaransku platformu dimenzija 15x6m sa ogradom osvetljenjem ražnjem (za be ili me), tuševima, stolicama i sl. To bi nam praktično bilo dvorište preko dana dok traje plovidba a noću bi svako spavao na svom plovilu ili obali kako god.
Cena za ta dva broda platformu i posadu bila bi 600 eura dnevno. Pored toga naša obaveza bila bi da im za ovaj put obezbedimo tri bureta nafte (D-2). Ovom varijantom moglo bi da se gura oko 45-50 plovila brzinom od nekih 6km/h.
Brzina ne izgleda velika, ali kada se ima u vidu da na platformi postoje tuševi za rashlađivanje, stolovi, stolice, i razne druge pogodnosti, dnevno mošemo putovati i više od 10 sati.
Ukoliko bi postojalo veće interesovanje mogli bi da dobijemo još jedan manji brod koji bi obezbedio vuču za još dvadesetak plovila. Cena angažovanja tog broda je 250 eura na dan.
Vlasnik preduzeća koje iznajmljuje brodove je iz Obrenovca i otvoren je za saradnju.
NJegovi brodovi i posade imaju iskustva sa organizaciom regata i na ovoj maršuti i mogu nam pomoći i prilikom izbora mesta za pristan i adekvatnom organizacijom našeg prihvata od strane lokalnih organa upravljanja.
Sada ostaje na nama da, recimo do vikenda, razmotrimo ove mogućnosti i da se generalno odlučimo za opciju organizacije regate. Nakon toga idemo u kampanju popularizacije iste i počinjemo sa prikupljanjem prijava i kotizacija za regatu.
Eto toliko za sada.
Izvolite iznesite vaše stavove. :drinks: