Autor Tema: Rijeka Sava - poveznica nautičara  (Pročitano 82956 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
Odg: Rijeka Sava - poveznica nautičara
« Odgovor #270 poslato: 14, 04, 2010, 00:06:25 pre podne »
očigledno da nam se pogledi na regatu razlikuju
. Po mom shvatanju naziv "regata" ne uslovljava broj plovila koji u njoj učestvuju.Sama regata mora imati jasno utvrđenu putanju , krajnji cilj i  predviđene dnevne rute koje se moraju ispoštovati .Regata ne podrazumeva obavezno druženje svih regataša, Kao i u životu družićemo se sa onima koji nam kao osobe odgovaraju , tako da se u toku plovidbe vezuju i skupa plove oni koji su našli zajednički interes , pa od recimo 40 plovila imate nekoliko grupa od po 5-6 vezanih plovila i tako ta grupa štedi kako na gorivu tako i na hrani i uživa u druženju sa sebi bliskima.Neko veće grupisanje se dešava prilikom dnevnih pauza u plovidbi i tokom večernjeg okupljanja,zato mora biti unapred određena svaka stanka i dnevni cil.
tada dolazi do upoznavanja novih ljudi i proširenja društva i poznanika.
mislim da nije toliko obavezujuće da recimo u mitrovicu pristignemo svi u isto vreme , važno je da oni koji su sporiji znaju da će tu zateći regatu ako pristignu i 3-4 sata kasnije od ostalih. Prosečna brzina koju bi trebalo predvideti radi plana puta bi po meni bila najrealnija oko 8km/h. dnevno bi se plovilo po 8-10/h u dva poteza , znači dnevno bi se prelazilo oko60-70 km što je po mom shvatanju brzina koju mogu pratiti i sporija plovila (među koje spada i moj Odisej

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #271 poslato: 14, 04, 2010, 00:15:08 pre podne »
Nebi da se mijesam u vasu odluku kako ce te da dodjete ,ali ako tako razmisljate zakupite brod potrpajte se u njega i pravac brcko i nezezas se sa svojim plovilom, medjutim to nije car cijele te price ipak doploviti sa svojim plovilom je i uspjeh i dozivljaj i mislim da je daleko isplativije ,ako imate par brodova koji su jaci neka tegle dva do tri u manje grupe ali opet zajedno i podjelite troskove mislim da je mnogo isplativije. Izvinjavam se na sugestijama ali ja nikad nebi isao u tako masovno slepanje a na vama je pa kako odlucite

Naša ideja vodilja je zaista bila da se angažuje vuča kako bi skratili vreme puta i troškove učesnika regate. Ovom ponudom ne dobijamo ništa od onog što smo kao opredeljenje zacrtali. Sačekaćemo da i ostali koji nameravaju da idu za Brčko kažu šta misle i onda do ponedeljka da donesemo odluku koja se izgleda već nazire. :lol:

Zoke, vidimo se u Brčkom. :drinks:
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #272 poslato: 14, 04, 2010, 00:13:11 pre podne »
e oko dnevne rute je i palo premisljanje ,....sa tom brzinom u brcko ce se stici za 4 dana , pa 2 dana tamo , pa 2 dana povratak ... to je 8 dana prilicno mnogo za dosta ljudi zato se i razmislja o tegljenju , i odisej sava tutnji po neki put.. mogao bi neko sa Save da da prosecan podetak za to doba godine

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #273 poslato: 14, 04, 2010, 00:32:01 pre podne »
Možda nije loše da za dvadesetak dana krene jedno dva tri brodića i moj čamac, naravno, na jedan izlet do Šapca. Tako bi videli šta nas od prilike očekuje.

Imali bi koliko- toliko jasniju situaciju, naročito u pogledu brzine pošto je sada Sava jača nego leti.

Ako ima sporijih plovila, nije problem da oni krenu ranije ali da svi stignemo na cilj od prilike u isto vreme. Jedino nisam za to da se u odlasku neko ostavi da plovi sam. Nikad se ne zna šta se sve može dogoditi.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #274 poslato: 14, 04, 2010, 00:31:31 pre podne »
odlazak je lak .. dva dana i to je to ....

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
« Odgovor #275 poslato: 14, 04, 2010, 00:43:30 pre podne »
zaista sam ,sad vidim ,bio u zabludi oko mnogostvari u vezi ove regate.Kao prvo mislio sam da će regata trajati bar 10-11 dana ,sad vidim da je to problem za nekog ,mislio sam da će me troškovi izaći (za nas dvoje) oko 400 e sad u stvari počinjem da gledam drugačije od drugih i nije mi baš drago.
Ja lično svaku regatu prihvatam kao aktivno iskorišćen godišnji odmor, kako onda može biti problem 8 dana regate nije mi jasno.
Arso niko ni na jednoj regati nije bio niti će biti ostavljen da plovi sam uvek će uz one najsporije biti njihovi poznanici stari ili novi prijatelji . za kontrolu dešavanja nam je dovoljan jedan brz čamac koji će na bilo čiji poziv stupiti u akciju ,a za takve slučajeve će se uvek naći osoba dobre volje.
Na savi nisam plovio i zaista bi bilo dobro da nam u vezi same save pomoć i savete pruže ljudi koji plove češće savom, više da nam kažu kojom brzinom u kom periodu sava teče (bar približno) kako bi imali bar orijentaciona saznanja radi planiranja dnevnih ruta.
Mislim da je besmisleno razmišljati o regati ako čovek za nju neželi da odvoji bar 10 dana

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
« Odgovor #276 poslato: 14, 04, 2010, 00:57:04 pre podne »
već sam postavio ovu fotografiju u drugoj temi ali da znate da se "kućerak" sa nestrpljenjem očekivao svaki dan sa zaostatkom od nekoliko sati u odnosu na ostale regataše i nikad nije pristigao sam uvek je uz sebe imao nekog ko je hteo da plovi sa njim.Nisu svi za potvrđivanje mogućnosti svojih plovila ima ih kojima je druženje važnije

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #277 poslato: 14, 04, 2010, 01:03:45 pre podne »
odisej zato forum i sluzi da se iznasu misljenja, ja kao sto rekoh necu moci da plovim uopste ove godine , ali cu pomoci kako god da odlucite ... prosecni trosak za ovu regatu je izmedju 150 i 300 evra koliko sam ja pricao sa ljudima , ne gledaju svi na to kao na godisnji odmor jer ce za godisnji odmor negde otici pa gledaju akko sve to da uklope zato i kazem da dobar deo ljudi moze da izvodji jednu nedelju ....

slazem sa da je 10 -14 dana idealno ali retko ko moze to da izdvoji pogotovo u ovo vreme ...  mozda je dobro resenje da se organizuju "brzi" i "sporiji", tegljaci i tegljeni i da se prema tome odradi cela stvar i prema perforamansama ladja i vremenu putovanja odrede startni datumi tako da svi zajedno stignu na cilj i provedu neko vreme u Brckom ...

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #278 poslato: 14, 04, 2010, 01:13:30 pre podne »
nije svakom regata godisnji odmor
neko voli da ode i na more i do djerdapa i do tise...
nema se bas vremena za sve
dogovor je da se ubrza i olaksa put do brckog pa posle kako kome odgovara vracanje od dva dana do dva meseca
uostalom neznam zasto odma idemo megalomanski dva broda platforma razanj kapetan.....
ja mislim da ce biti sasvim dovoljan i onaj manji brod od 250e dan
pa neverujem da ce nas biti vise nego sto on moze da povuce
tu onda dolazimo i do cifre koja je mnogo manja
i sto je naj bitnije dobijamo mnogo na vremenu

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #279 poslato: 14, 04, 2010, 01:16:39 pre podne »
zaista sam ,sad vidim ,bio u zabludi oko mnogostvari u vezi ove regate.Kao prvo mislio sam da će regata trajati bar 10-11 dana ,sad vidim da je to problem za nekog ,mislio sam da će me troškovi izaći (za nas dvoje) oko 400 e sad u stvari počinjem da gledam drugačije od drugih i nije mi baš drago.
Ja lično svaku regatu prihvatam kao aktivno iskorišćen godišnji odmor, kako onda može biti problem 8 dana regate nije mi jasno.
Arso niko ni na jednoj regati nije bio niti će biti ostavljen da plovi sam uvek će uz one najsporije biti njihovi poznanici stari ili novi prijatelji . za kontrolu dešavanja nam je dovoljan jedan brz čamac koji će na bilo čiji poziv stupiti u akciju ,a za takve slučajeve će se uvek naći osoba dobre volje.
Na savi nisam plovio i zaista bi bilo dobro da nam u vezi same save pomoć i savete pruže ljudi koji plove češće savom, više da nam kažu kojom brzinom u kom periodu sava teče (bar približno) kako bi imali bar orijentaciona saznanja radi planiranja dnevnih ruta.
Mislim da je besmisleno razmišljati o regati ako čovek za nju neželi da odvoji bar 10 dana

Koliko ljudi toliko ćudi.  :)

Ja mogu da odvojim i mesec dana za regatu. Na prvom sastanku organizacionog odbora razmatrali smo i to pitanje i došli do zaključka da treba skratiti vreme putovanja da bi imali veći odziv na regatu pošto mnogi rade.

Kako ispada ovo će biti jedan relaksirajući izlet do Brčkog, sa prebacivanjem "u malim grupama". O Savi ti ja ne mogu ništa reći. Tu su Novus, Zorter i ostali prijatelji koji jezde tom rekom.

Ne mislim da se branim, ali u celu priču sam ušao u želji da pomognem da ovu akciju dovedemo do kraja. Prisustvo sastancima bilo je dozvoljeno svima koji su hteli da pomognu na bilo koji način. Jasno je da se ne može svima ugoditi pa smo sekli kako smo znali i umeli.

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #280 poslato: 14, 04, 2010, 01:19:38 pre podne »
nije svakom regata godisnji odmor
neko voli da ode i na more i do djerdapa i do tise...
nema se bas vremena za sve
dogovor je da se ubrza i olaksa put do brckog pa posle kako kome odgovara vracanje od dva dana do dva meseca
uostalom neznam zasto odma idemo megalomanski dva broda platforma razanj kapetan.....
ja mislim da ce biti sasvim dovoljan i onaj manji brod od 250e dan
pa neverujem da ce nas biti vise nego sto on moze da povuce
tu onda dolazimo i do cifre koja je mnogo manja
i sto je naj bitnije dobijamo mnogo na vremenu

Što više predloga postavimo na temi lakše ćemo doći do konačne odluke.  :good:

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
« Odgovor #281 poslato: 14, 04, 2010, 01:19:05 pre podne »
sad ispada da nemam iskustva u plovidbi ali Novuse kolika je predpostavljena brzina u slučaju da se plovi tegljenjem. Nemogu da verujem da je takva plovidba mnogo brža od prosečne samostalne plovidbe

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
« Odgovor #282 poslato: 14, 04, 2010, 01:31:47 pre podne »
nije stvar u brzini nego vremenu  :diablo:
on moze da nas vuce 12 sati neprekidno i za to vreme predje 70-80-km
dok se mi lepo druzimo upoznajemo igramo karte maltretiramo zortera.........
u suprotnom bi plovili po tri sata ujutru i tri popodne i trebalo bi nam sedam dana a nebi progovorili tri reci medjusobno ili da upravljamo po osam sati dnevno i presedne nam regata

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
« Odgovor #283 poslato: 14, 04, 2010, 01:32:34 pre podne »
pa zato sam i rekao mi ćemo se sami grupisati , po5-6 plovila vezani voziće se na smenu , i družiš se sa onima koji ti odgovaraju(pa makar i zorter) .Prošle godine su se formirale grupe od 5-6 plovila a vukli su brodovi sa stabilnim motorima  , recimo dva motora rade a vuku 6 plovila

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
« Odgovor #284 poslato: 14, 04, 2010, 01:44:38 pre podne »
i kakva je onda razlika? ko te vuce?i uredu je da ta dvojica kormilare po 12 sati?
nerazumem zasto ti smeta zajednicki tegalj?
nije obavezno druzenje sa svim ucesnicima regate
svako ce sebi naci drustvo