Autor Tema: Rijeka Sava - poveznica nautičara  (Pročitano 82849 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
Odg: Rijeka Sava - poveznica nautičara
« Odgovor #255 poslato: 13, 04, 2010, 20:50:52 posle podne »
LSI ako idemo u tegalj sigurno se nece voziti 8-10 sati nego vise!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #256 poslato: 13, 04, 2010, 21:02:26 posle podne »
LSI ako idemo u tegalj sigurno se nece voziti 8-10 sati nego vise!

Deda, hvala za dopunsko objašnjenje.
Kao što rekoh, ja neću ići, pa neću dalje da komentarišem.
Neka komentarišu oni koji će ići - meni javite šta mogu da učinim da vam pomognem da sve bude lepše i bolje.

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #257 poslato: 13, 04, 2010, 20:58:12 posle podne »
          Da li je moguče dobiti šemu vezivanja 40-45 čamaca
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zorter

« Odgovor #258 poslato: 13, 04, 2010, 21:04:47 posle podne »
Prikazi mi tvoje iskustvo.

Van mreže zorter

« Odgovor #259 poslato: 13, 04, 2010, 21:08:40 posle podne »
Ako su ovo vojni gumenjaci onda se izvinjavam. Kod povecanja brzine teglenja se desilo ovo.

Van mreže zorter

« Odgovor #260 poslato: 13, 04, 2010, 21:13:19 posle podne »
Za tri dana teglenja nece se ni do Sapca doci a to je oko polovine puta. Spremite ili vise novca za ekipu teglenja ili se suocite sa tim da ih otkazete pre Sapca. Ovo prihvatite kao dobronamerni savet, ali posto sve znate, a ja ne mogu ucestvovati, vise se necu javljati po ovom pitanju. (Dule je bio u pravu, zar bas sve moram da komentarisem.)

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #261 poslato: 13, 04, 2010, 21:38:21 posle podne »
Najzad si rekao nesto kako treba!Da nekazem pametno!O mom iskustvu(ili neiskustvu) ne bih!Ako pocnem trajalo bi podugo!O onome sto se vidi na slikama necu,slika govori vise od 1000 reci!Ako bi trebalo tako da plovim onda radije idem sam!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže zorter

« Odgovor #262 poslato: 13, 04, 2010, 21:38:32 posle podne »
Znaci uspeli su da nas posvadjaju.

Ajde iskusni nauticaru pojasni nam tvoju zabrinutost!Zaboravljas da nekrecu na put vojni gumeni camci koje guraju Tomosove cetvorke!

Nisam prvi zapoceo.

Prikazi mi tvoje iskustvo.

Bez obzira na ovo,

Najzad si rekao nesto kako treba!Da nekazem pametno!O mom iskustvu(ili neiskustvu) ne bih!Ako pocnem trajalo bi podugo!.........

sve je bilo dobronamerno. Da ne lutate previse.

A o mom iskustvu...... Necemo vise.

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #263 poslato: 13, 04, 2010, 21:48:59 posle podne »
Ja se nesvadjam,razgovaramo!

Prikazi mi tvoje iskustvo.@

Godisnje preplovim vise kilometara nego sto pojedinci predju automobilom te zbog toga necu o mom iskustvu!

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #264 poslato: 13, 04, 2010, 21:52:54 posle podne »
ovo mi sada nije jasno.Do sada sam mislio da se organizuje regata gde ćemo svi ploviti sopstvenim pogonom , izvinite ali nije mi jasno zbog čega sada kombinacija sa tegljačima , voleo bih da mi neko objasni jer zaista ne razumem.
Kapetanu da pružim zadovoljstvo da uživa pa još da mu i platim 50 e na dan ,neće moći moja majstorska dnevnica je 30e a ubijam se od posla  izvinite ali ne cenim posao kapetana regate , baš toliko

Van mreže zorter

« Odgovor #265 poslato: 13, 04, 2010, 21:57:19 posle podne »
Deda, ne govorimo o iskustvu plovidbe u samostalnoj reziji vec teglenju camaca kod "organizovane" regate. Ne mesajmo dve tazlicite stvari. Ako hocete, mogu da vam organizujem sastanak sa ljudima koji su ove dve nase regate izneli na svojim ledjima sa greskama i znanjem koje su imali, pa da vidite sta su sve problemi koji prate ovakve sastave. Shvati da je sve dobronamerno, zasto odmah osuda.

.......Ako bi trebalo tako da plovim onda radije idem sam!

Ove slike su realnost. A da ides sam, mislim da je bolje.

Ovde je cinjenica da su se vecina vezivala samo zato da ustede na gorivu, posto se nije placalo teglenje do Mitrovice. A kad pogledam da vama treba preko 2000€ za usluge teglenja, bolje da idete sami. Manje kosta a idete brze.

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Veličina: 6m
« Odgovor #266 poslato: 13, 04, 2010, 22:56:20 posle podne »
      Odisej
      Jedna od ideja vodilja je da ako se iznajmi brod za vucu,put postaje daleko
 jeftiniji kada se podele troskovi.Kao drugo brze se stize,i trece vreme plovidbe
 se koristi za druzenje.
      Na zalost danas nema nista djaba.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #267 poslato: 13, 04, 2010, 23:44:58 posle podne »
Kako god gledali ova cifra za brodove mi izgleda malo povelika. Činjenica je da nam splav pruža dosta mogućnosti za zajedničko druženje i omogućava nam lagodniji put do Brčkog. Ali postavljajući neke parametre (možda i grešim), neke stvari mi se ne uklapaju.

Ova dva broda treba da GURAJU splav i recimo 40 naših plovila. Iz bezbednosnih razloga ne bih išao na veći broj. Ako podelimo 2500 eura sa 40 dobijemo da svakoga od nas 40 put do Sremske Mitrovice košta oko oko 60 eura. Pri tome se putuje brzinom od 6 km na sat što je duplo sporije od mog smederevca sa motorom od 4 ks.

Moja računica kada sam se pripremao da na regatu idem sam je takva da mi do Mitrovice treba oko 50 litara goriva i nekih 12 sati efektivnog puta.

Znači, osim konfora mi ne dobijamo ništa značajno. Ako realno gledam na stvar mislim da je cena za brodove i kapetana ipak prevelika.

Takođe se slažem sa procenom da je 6 km na sat ipak sporo. Ne znam kojom brzinom idu drugi ali mislim da zajednički možemo da nahvatamo tih 10 km na sat. Ako povežemo sami po dva tri plovila možemo i da uštedimo na gorivu.

Možda treba razmišljati i u tom pravcu ali onda bi to podrazumevalo naše manje angažovanje u smislu popularizacije regate van sajta. Ovo iz razloga što nam se može pojaviti cifra od oko 40 do 50 plovila koje treba dovesti u red i kontrolisati tokom celog puta za Brčko. Možemo i to da odradimo ali onda treba da se angažuje bar 10-15 ljudi sa sajta da bi imali adekvatnu kontrolu kretanja i rasporeda brodova i čamaca.

Na kraju ako na regatu krene, dvadesetak plovila onda se (po meni) to pre može nazvati izlet a ne regata.

Ni to ne bi bilo strašno. Recimo "Izlet pripadnika sajta "Mojaladja" do Brčkog. Radni naslov izleta Reka Sava, poveznica nautičara".
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže zoke

• Veliki Rovac
    • PERAVA
  • Brod tip: MBD-Hausboot
  • Marina: N:K:-Moja ladja-Brcko
  • Veličina: 10x4,40N:K
« Odgovor #268 poslato: 14, 04, 2010, 00:03:11 pre podne »
Nebi da se mijesam u vasu odluku kako ce te da dodjete ,ali ako tako razmisljate zakupite brod potrpajte se u njega i pravac brcko i nezezas se sa svojim plovilom, medjutim to nije car cijele te price ipak doploviti sa svojim plovilom je i uspjeh i dozivljaj i mislim da je daleko isplativije ,ako imate par brodova koji su jaci neka tegle dva do tri u manje grupe ali opet zajedno i podjelite troskove mislim da je mnogo isplativije. Izvinjavam se na sugestijama ali ja nikad nebi isao u tako masovno slepanje a na vama je pa kako odlucite

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #269 poslato: 14, 04, 2010, 00:05:18 pre podne »
ja sam za to da se gura barza jer u tom slucaju vezivanje bi islo u dva tri reda maximum prvo najveci camci pa ka ivicama sve manji ...

ne mislim da je cena velika jer dobar deo vas ne plovi po savi koja zna da ideo od 3 do 6km na sat prosecna brzina nasih plovila je oko 8km na sat pa se dobija da bi uzvodno isli 2-5 km na sat , znaci em bi dugo trajalo , em bi se druzneje svelo na tegalj em bi rabili nase motore....

koliko vidim sa zorterovih slika tu je bilo svega od camaca a vezivali su se bez ikakvog reda ... mozda gresim na vidim bas najbolje