Malo sam češljao ovu temu i vidim da se do sada nameće nekoliko stvari.
1. Ima interesovanja za regatu do Brčkog.
Iz Srbije su, za sada potencijalni učesnici: Barbaneša, Deda, Zoki Novus, Dule Hy, Knindža (?), Goranče (?), Haklberisojer (bez čamca), Bucho, Giganova, Rade (+ 2 člana posade), Ika (?), Sale NB (?), Zoran i Arsa. Ako bi svi išli to je 12 plovila. Verujem da će se još neko sa sajta prijaviti. Bilo bi dobro da do polovine juna imamo konačan spisak naših članova.Verujem da će nam se pridružiti bar još desetak plovila čiji su vlasnici ljudi van mojelađe što bi bio uspeh.
Mislim da bi 01. jun bio neki krajnji rok za podnošenje prijava za regatu. Naravno da neko može da uskoči u zadnji čas ali za planiranje aktivnosti moramo imati neke osnovne parametre.
Sa Hrvatske strane dolaze Olimp, Iverko i možda još neko. Oni će se tamo već organizovati.
2. Regata za one koji polaze iz Beograda traje od 28.06. do 08.07.2010. godine (11 dana).
3. Za pripremu, organizaciju i sprovodjenje regate do Brčkog od Beograda zaduženi su članovi mojelađe. Znači ne samo oni koji na regatu idu već i oni koji će biti kopnena podrška. Ovo naročito na polju logističke podrške, medijske prezentacije. Znači stalni kontakti i koordinacija u radu. Ako se dobro "zakuva" u medijima, sa televizijskih ekrana smešiće se Zoke, Profa, Djedaj, Poljo, Olimp, Dule, Deda, Kapetan, Novus, Zorter, i drugi.
4.Tokom iduće nedelje održati radni sastanak kome bi prisustvovali svi koji su voljni da se angažuju oko regate Brčko. Tu treba doneti konkretan plan aktivnosti (u 3-4 tačke), vezane za nastup mojelađe.
5. Stalnim kontaktima, izveštavanjem i dogovaranjem, organizatorima u Brčkom omogućiti adekvatnu pripremu i nastup kod lokalnih organa.
6. Ova regata NE UGROŽAVA ĐERDAPSKU REGATU koja je planirana za 27.07.2010. god, takođe u organizaciji mojelađe. Mislim da ona samo doprinosi populaciji nautike, daje priliku za bolje sagledavanje mogućih propusta i pripremu Đerdapske regate kao krune godišnje aktivnosti članstva.