Autor Tema: Rijeka Sava - poveznica nautičara  (Pročitano 82926 puta)

0 Članovi i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Rijeka Sava - poveznica nautičara
« Odgovor #210 poslato: 30, 03, 2010, 19:08:38 posle podne »
Do danas sam potajno video sebe kao jednog od učesnika na ovoj regati. Medjutim, iskrsle su neke stvari zbog kojih to neće biti moguće.
Ipak, ako smatrate da mogu da pomognem u samoj organizaciji, ovde u Beogradu - javite i ja ću rado učiniti što mogu.

Onima koji će krenuti - želim mnogo sreće i zadovoljstva (i pomalo zavidim).

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #211 poslato: 30, 03, 2010, 21:05:05 posle podne »
:good: :good: Odlično Arsa  :drinks:
Tako je Arso ni manje ni vise upravo to nam treba

Ja rekoh šta mislim, čujem i glasove  ljudi van Bgd, ali osim LSI ne čuh ni jedan glas odavde. Možda zato što misle da ja i nisam pravi nautičar. :smile:

To jeste gola istina. Pa šta. Ako neće ti pravi nautičari na regatu ili da pomognu, ićićemo mi priučeni. I to ćemo izneti kako znamo i umemo.

Lično, dobru volju imam i nemam nameru da stanem. Znam da ovde ima boljih i iskusnijih od mene i mislim da će se to ubrzo videti kad počnemo da šljakamo. Ne mislim da se guram u prvi plan, ali ako niko neće da se uključi mislim da nas nekoliko koji sigurno idemo možemo da iznesemo ovu stvar.

Siguran sam da ćemo isterati ovu regatu da bude bolje no što smo očekivali. :drinks:

Što reče Novus, uspeh je trideset. Ja bih da ipak pokušamo da bude više od toga. :download:

LSI. Sigurno će nam trebati tvoja pomoć i ja lično računam na nju. Voleo bi da se svi uključe sada sa predlozima.
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže zorter

« Odgovor #212 poslato: 30, 03, 2010, 21:41:56 posle podne »
Da ne bude zabune.

Pošto se planira obimnija regata, sa prilično velikim brojem učesnika i željom da se medijski proprati, imajte u vidu da će tu biti učesnika raznog starosnog doba a plovila sa raznim pogonima i motorima. Neophodno je obezbediti bar jednog (ako ne može više) lekara i mehaničara.

Neozbiljno je krenuti na put od pet do sedam dana plovidbe, bez lekara hitne pomoći ili urgentne medicine sa priručnom apotekom, i mehaničarem sa osnovnim alatom i rezervnim delovima (svećice, creva za gorivo, i šta znam šta još može da se upotrebi na sve vrste i tipove motora) jer imajte u vidu da nekoliko desetina kilometara plovite van većeg naseljenog mesta. I obavezno jedan gliser koji će povremeno obilaziti grupu da pregleda da neko nije zaostao zbog kvara ili (ne daj bože) nečijeg pogoršanog zdravstvenog stanja.

Obavezno istaknuti broj mobilnog telefona redara na gliseru.

Svako plovilo mora imati dovoljno pitke vode za celu posadu i to za ceo dan (24 sata), jer često pri naseljenim mestima nema blizu čiste vode za piće (osim, koliko ja znam Obrenovca, Šapca, Mitrovice). Od Šapca do Mitrovice nema naseljenog mesta gde se mogu kanisteri napuniti pitkom vodom, a da je blizu obale, a to je 35km plovidbe. Što se goriva tiče, jedino što znam da je blizu obale, je benz. pumpa ispred Baričke ade (mislim da je 25 ili 26km toka Save), u Šapcu na "agenciji" (104km) i u Sr. Mitrovici (140km) takodje blizu obale.
Ako se još nečega setim dopuniću, a i svaku vrstu pomoći ću pružiti oko organizacije i omasovljenja nautičarima iz Šapca, mada će ih biti malo (čamac, dva) pošto ovde nema registrovanih plovila. Mi ćemo vas možda ispratiti do Mitrovice uz malo druženja, a onda se vratiti nazad. :good:

Što se mene tiče, definitivno, ove godine neću moći da učestvujem, ali ću biti uz vas u toku organizacije a srcem i tokom plovidbe. :sorry: :suicide:

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #213 poslato: 30, 03, 2010, 21:53:42 posle podne »
dobro je pocelo  :)
uglavnom se javljaju oni koji nazalost nece moci da ucestvuju :nono:

Van mreže zorter

« Odgovor #214 poslato: 30, 03, 2010, 22:12:02 posle podne »
dobro je pocelo  :)
uglavnom se javljaju oni koji nazalost nece moci da ucestvuju :nono:

Za sada samo Kapetan, LSI i ja. Pa i nije to mnogo. :nono:

A koliko znam ide Arsa, deda, Dule_Hy, zoran, ti ....pa ipak vas ima više. :good:

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #215 poslato: 30, 03, 2010, 23:11:20 posle podne »

A koliko znam ide Arsa, deda, Dule_Hy, zoran, ti ....pa ipak vas ima više. :good:

I biće nas više. Budi siguran. Nadam se da ćete ti i tvoja ekipa ipak poći sa nama do cilja. Uvek postoji neko rešenje, možda se nađe i ovde. Samo treba imati pravi pristup problemu.

Ja bih ipak, da mi konkretno nešto počnemo.

Prvo da vidimo kilometražu i predloge za mesto, vreme polaska iz Beograda i lokacije konačišta. Mislim da je ovo važno za planiranje onima koji treba da dođu do Beograda.

Još jednom apelujem na one iskusne nautičare koji su prošli ovu maršutu da daju svoje predloge i viđenje po ovim pitanjima, bez obzira da li učestvuju ili ne.

Smatram da je ovo prilika da se veći broj nautičara Srbije okupi oko jednog projekta i da bi bilo dobro da se nautičari ovog sajta pokažu na delu.

Van mreže zorter

« Odgovor #216 poslato: 30, 03, 2010, 23:16:09 posle podne »
Koliko je meni poznat teren, idealno mesto za prenoćište veće grupe uz vodu, WC, restorane, prostor za šatore je LETNJIKOVAC kod Obrenovca (28km), Gradska plaža kod Šapca (103km) i Sr. Mitrovica na 140km. Za ostalo ne znam pouzdano.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #217 poslato: 30, 03, 2010, 23:27:27 posle podne »
Jedna od ideja je da se vozi iz dva "cuga" u danu, ujutru do 12h i popodne od 16 do 20h. jer ne idemo na trke a i nema potrebe za dugom voznjom u komadu.Racunica je da se vozi u proseku 8 do 10 km/h a da se u najtoplijem delu dana odmaramo,rucamo,okupamo.
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #218 poslato: 31, 03, 2010, 00:01:33 pre podne »
Jedna od ideja je da se vozi iz dva "cuga" u danu, ujutru do 12h i popodne od 16 do 20h. jer ne idemo na trke a i nema potrebe za dugom voznjom u komadu.Racunica je da se vozi u proseku 8 do 10 km/h a da se u najtoplijem delu dana odmaramo,rucamo,okupamo.

Ja sam istog mišljenja. Treba izbeći vožnju po najvećoj vrućini.

Prvo pitanje. Odakle polazimo? Gde ima najviše prostora za prikupljanje brodova, susret posada na kopnu ili "komandnom Brodu" radi upoznavanja i prezentiranja pravila ponašanja na regati.

Drugo pitanje . Kada polazimo? Pre svega mislim na datum. Šta kaže računaljka?

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #219 poslato: 31, 03, 2010, 00:51:22 pre podne »
moj savet je da svaki dan polazak bude u 10, jer ce se do 10 razbuditi ljudi popiti kafu i razvezati, plovidba do 13 casova a onda kupanje, rucak i slicno , posle toga polazal od 16 do 20...

znaci ukupno 7 sati plovidbe dnevno iz dva cuga , zasto ovako

1 ne idete na posao moze se odspavati malo duze,
2 kad zvezda upece oko 13 vreme je za kupanje i laksi rucak
3 kad ste se rashladili krecete da plovite i stajete u 20 kada jos uvek ima svetla da se bezbedno vezete

ono sto je bitno ne jurite da prenociste bude u gradovima, prespavajte u prirodi bice vas dosta i nemate se cega bojati (zdravstvena situacija i slicno)

Brzina regate nece biti ni 8 nj 10km vec brzina najsporijeg plovila , pa cete se svi prema njemu ravnati

7 sati dnevno recimo da idete prosecno 6,5 km na sat je 45 km za jedan dan sto je sasvim zadovoljavajuce

Planirajte da stignete u Brcko recimo oko 17 jer cete verovatno odmah u "provod" sto ce reci morate ipak da budete odmorni ... pa isplanirajte dobro zadnja dva dana plovidbe kako biste ovo postigli ...

obavezno organizujte jednu siklju sa 20 -30 konja koja moze da izglisira sa troje ljudi da je imate za hitne slucajeve
(povredjeni clan, clan koji ukazuje pomoc, vozac)

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #220 poslato: 31, 03, 2010, 06:47:54 pre podne »
Malo sam češljao ovu temu i vidim da se do sada nameće nekoliko stvari.

1.  Ima interesovanja za regatu do Brčkog.

Iz Srbije su, za sada potencijalni učesnici:  Barbaneša, Deda, Zoki Novus, Dule Hy, Knindža (?), Goranče (?), Haklberisojer (bez čamca), Bucho, Giganova, Rade (+ 2 člana posade), Ika (?), Sale NB (?), Zoran i Arsa. Ako bi svi išli to je 12 plovila. Verujem da će se još neko sa sajta prijaviti. Bilo bi dobro da do polovine juna imamo konačan spisak naših članova.Verujem da će nam se pridružiti bar još desetak plovila čiji su vlasnici ljudi van mojelađe što bi bio uspeh.

Mislim da bi 01. jun bio neki krajnji rok za podnošenje prijava za regatu. Naravno da neko može da uskoči u zadnji čas ali za planiranje aktivnosti moramo imati neke osnovne parametre.

Sa Hrvatske strane dolaze Olimp, Iverko i možda još neko. Oni će se tamo već organizovati.

2. Regata za one koji polaze iz Beograda traje od 28.06. do 08.07.2010. godine (11 dana).

3. Za pripremu, organizaciju i sprovodjenje regate do Brčkog od Beograda zaduženi su članovi mojelađe. Znači ne samo oni koji na regatu idu već i oni koji će biti kopnena podrška. Ovo naročito na polju logističke podrške, medijske prezentacije. Znači stalni kontakti i koordinacija u radu. Ako se dobro "zakuva" u medijima, sa televizijskih ekrana smešiće se Zoke, Profa, Djedaj, Poljo, Olimp, Dule, Deda, Kapetan, Novus, Zorter, i drugi.

4.Tokom iduće nedelje održati radni sastanak kome bi prisustvovali svi koji su voljni da se angažuju oko regate Brčko. Tu treba doneti konkretan plan aktivnosti (u 3-4 tačke), vezane za nastup mojelađe.

5. Stalnim kontaktima, izveštavanjem i dogovaranjem, organizatorima u Brčkom omogućiti adekvatnu pripremu i nastup kod lokalnih organa.

6. Ova regata NE UGROŽAVA ĐERDAPSKU REGATU koja je planirana za 27.07.2010. god, takođe u organizaciji mojelađe. Mislim da ona samo doprinosi populaciji nautike, daje priliku za bolje sagledavanje mogućih propusta i pripremu Đerdapske regate kao krune godišnje aktivnosti članstva.   

Van mreže zorter

« Odgovor #221 poslato: 31, 03, 2010, 08:46:19 pre podne »
Samo jedna ispravka.
IVERKO je iz Beograda a ne sa Hrvatske strane. :nono:

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
« Odgovor #222 poslato: 31, 03, 2010, 09:05:53 pre podne »
Samo jedna ispravka.
IVERKO je iz Beograda a ne sa Hrvatske strane. :nono:

Hvala na ispravci. :good:

Mislim da bi svima bilo lakše za komunikaciju kada bi ispod slike , recimo pored broja poruka, pisalo i mesto boravka člana. Mislim , bilo bi korisno i u ovakvim slučajevima pošto bi znali na koga duž neke naše planirane putanje možemo da se oslonimo. Ako neko ne želi, ne mora se upisati taj podatak. Eto predloga za administratora i članstvo.

Iverko izvinjavam se... Znači jedan više iz Beograda, šta kažeš? :drinks:

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Veličina: 6m
« Odgovor #223 poslato: 31, 03, 2010, 10:26:16 pre podne »

Imam utisak,da regatu planiraju penzioneri ne vodeci racuna o radnim ljudima.
28 jun je ponedeljak.Znaci gube se dva dana,subota i nedelja.Ne razumem bas.
     Po meni bi trebao polazak da bude u neki petak popodne,za Beograd,kako bi se
prvi dan otislo do Zabrana.To je mala relacija,tek da se malo uhodaju ljudi,i da se
ukrade jedan dan.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zorter

« Odgovor #224 poslato: 31, 03, 2010, 16:26:48 posle podne »
Mislim da bi svima bilo lakše za komunikaciju kada bi ispod slike , recimo pored broja poruka, pisalo i mesto boravka člana. Mislim , bilo bi korisno i u ovakvim slučajevima pošto bi znali na koga duž neke naše planirane putanje možemo da se oslonimo. Ako neko ne želi, ne mora se upisati taj podatak. Eto predloga za administratora i članstvo.

To je traženo odavno ali ovaj tip foruma ne podržava tu opciju. Na starom forumu smo to imali i bilo je veoma zgodno imati predstavu o čemu se, kako polemiše, kad se zna odakle je sagovornik, jer već unapred znaš s koje tačke gledišta se vodi rasprava. Već se zna sa koje se vode (jezera, reke) razmišlja.

Imam utisak,da regatu planiraju penzioneri ne vodeci racuna o radnim ljudima.
28 jun je ponedeljak.Znaci gube se dva dana,subota i nedelja.Ne razumem bas.
     Po meni bi trebao polazak da bude u neki petak popodne,za Beograd,kako bi se
prvi dan otislo do Zabrana.To je mala relacija,tek da se malo uhodaju ljudi,i da se
ukrade jedan dan.

Potpuno se slažem da je pametnije krenuti u subotu ujutru do Zabrana (ipak je petak popodne kasno, jer mnogi dok dodju s posla kući, odu do marine, prenesu stvari, već je mrak), da bi se malo uhodali u grupnu plovidbu. Ako se i brzo prelaze relacije, bolje je negde se zadržati duže, kako bi se uklopilo vreme, nego ploviti bez pauze da bi se stiglo na vreme.

A i dolazak u Brčko je bolje ako je petak, rano popodne ili u subotu ujutro, od opcije petak uveče.
« Poslednja izmena: 31, 03, 2010, 19:45:46 posle podne od strane zorter »