Misho, postoje testovi materijala koje koristi Kempi. Neverovatno sta rade camcima i nista ne mrda. Sto se tice starijih camaca, naravno da postoje i camci stariji od 40 godina, kada su se nitovali itd jer nije bilo varenja tog materijala. I dan danas su

a iance, taj aluminujum i ovaj koji se sada koristi je nebo i zemlja, ovo je sa legurom Mg3, pisao je Kempi o istegljivosti itd.. skoro pa kao celik. Sto se tice Al materijala, znamo da je kopanje neisplativo trenutno pored reciklaze, a reciklazom se ne gubi nista kod aluminijuma. Nije to plastika pa da..
Recimo lijem olovice, izlijem 3 i pretopim ih 1000 puta, na kraju kada ih zadnji put izlijem, nece one biti nista losije od onih prvih, ni po cvrstoci ni tezini.
A naravno da tokom proizvodnje alu materijala ne ide samo aluminijum, tu se mesaju i drugi materijala kako bi se dobila tabla koja zahteva XXX standarde.
Postoje i vojni camci od AL, svi su jos uvek TOP.
Moj camac kada je jedan covek video, krstio se i vikao to je tenk a ne camac.
Jedino ovde sto moze biti problem je nepostojeca anoda ili pogresna. Nebih da komentarisem ostale prozvodjace jer nisam imao njihove camce. Mogu samo da komentarisem rad mog camca gde vidim da ljudi otvore usta do poda kada vide njegov var i rad.
Sto se tice plastike, imam ja jednu u garazi, stoji 3 godine, Tajmen, 28 mi po redu napravljen. Posle AL, nikada ga vise nisam uzeo u obzir za koriscenje.
Aluminium: 94.2 to 97.4%
Chromium: 0.3% max
Copper: 0.1% max
Iron: 0.4% max
Magnesium: 2.6 to 3.6%
Manganese: 0.5% max
Silicon: 0.4% max
Titanium: 0.15% max
Zinc: 0.2% max
Residuals: 0.15% max