Autor Tema: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta  (Pročitano 48113 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zica

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #165 poslato: 31, 08, 2013, 10:35:19 pre podne »
Kapetane najbolje bi bilo da organozujes regatu do djerdapa i normalno nazad sa prolaskom kroz prevodnicu pa da vidimo kako bi izgledalo ili da sacekamo alknvajherij pa da  grandpa organizuje tu regatu . 114

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #166 poslato: 07, 09, 2013, 19:47:22 posle podne »
e pa ima jos..............
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #167 poslato: 07, 09, 2013, 20:55:33 posle podne »
Kapetane najbolje bi bilo da organozujes regatu do djerdapa i normalno nazad sa prolaskom kroz prevodnicu pa da vidimo kako bi izgledalo ili da sacekamo alknvajherij pa da  grandpa organizuje tu regatu . 114

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #168 poslato: 07, 09, 2013, 21:34:27 posle podne »
Ja sam Djerdap 1 u povratku prolzio sa nekoliko grdosija naguranih od kojih su dva nosila plin a jedan 1000 t benzina, na pamet mi nije bilo da zapalim cigaru a kada se kapija otvorila po;rli su da se sudaraju medjusobno, imam negde slike, probam da nadjem

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #169 poslato: 08, 09, 2013, 09:09:30 pre podne »
Ja sam Djerdap 1 u povratku prolzio sa nekoliko grdosija naguranih od kojih su dva nosila plin a jedan 1000 t benzina, na pamet mi nije bilo da zapalim cigaru a kada se kapija otvorila po;rli su da se sudaraju medjusobno, imam negde slike, probam da nadjem

i mi smo imali neke tankere... kad su poceli da se zalivaju sa prskalicama bilo je veselo :) inace to je standardna procedura za tankere u prevodnici , moraju da im rade prskalice sve vreme prolaska...

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #170 poslato: 08, 09, 2013, 09:17:15 pre podne »
znam deda ali se pitam da li postoji neki propis... valjda bi Djerdap pustao i sakom i kapom da moze.. ali ne moze, sve se zna u milimetar ko gde stoji ko sta radi i slicno... malo mi je mnogo opusteno ovo u vojvodini

Opasnost je samo ako se plovila pomeraju ali ako se "parkiraju" da se ne pomeraju i da ima mesta izmedju njih kad ih voda podigne sve je isto kao i kad su usli i samo treba lagano da izadju iz prevodnice redom kojim su i usli.

Verovatno se zbog kapaciteta prevodnice izracuna kako je najbolje da se slazu ili "parkiraju" da se iskoristi sav prostor.

Rad prevodnice je skup pa ih zatopakuju i svi znaju mesto da bi ih stalo maximalno. 

Marke

Van mreže evrotec

• Oficir sa Malih Voda
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #171 poslato: 08, 09, 2013, 09:43:07 pre podne »
Koliko plovila nije bitno ali sigurnost gde je ona stajanje na plovilima a ja jod nevide nekog sa prslukom

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #172 poslato: 10, 09, 2013, 23:10:22 posle podne »
....................................................
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #173 poslato: 11, 09, 2013, 09:20:05 pre podne »
Opasnost je samo ako se plovila pomeraju ali ako se "parkiraju" da se ne pomeraju i da ima mesta izmedju njih kad ih voda podigne sve je isto kao i kad su usli i samo treba lagano da izadju iz prevodnice redom kojim su i usli.

jedan da je pao u vodu , niko ne bi mogao da skoci za njim da mu pomogne a da debelo sebi ne ugrozi zivot....
cak i da upadne trezan i da zna da pliva od pomeranja camaca (nagnjecenje) bi mogao da strada samo tako ...

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #174 poslato: 12, 09, 2013, 21:31:09 posle podne »
Izvini ali sto bi neko pao iz camca koji se ne pomera. Osim toga nije lako pasti u vodu kad je drugi camac do tvog.
Marke

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #175 poslato: 12, 09, 2013, 22:49:00 posle podne »
Izvini ali sto bi neko pao iz camca koji se ne pomera. Osim toga nije lako pasti u vodu kad je drugi camac do tvog.

camac koji se ne pomera je LSIjev ... na vodi se sve pomera... a mogu da se opkladim da je bilo minimum 20% ljudi sa procentom alkohola u krvi vecim iznad dozvoljenog...

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #176 poslato: 12, 09, 2013, 22:53:57 posle podne »
Verovao ili ne , gresis Nikola !

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #177 poslato: 12, 09, 2013, 22:56:35 posle podne »
Evo me u Beču već drugi dan, upravo se vratih iz neke kafane sa večere i gledam - ne možete vi bez mene. Ali neka, volim ja vas.

Uzgred, bio sam sa mojom bivšom, mislim - direktorkom. Sve vas je pozdravila i, kao i vi, zavitlava me zbog žardinjere.

Ali izdržaću ja. Ako može on u bašti mogu i ja pored vas.

Hajde, laku noć i budite mi dobri, živi i zdravi.

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #178 poslato: 12, 09, 2013, 23:06:38 posle podne »

Evo me u krevetu,citam i ne verujem u diskusiju.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #179 poslato: 12, 09, 2013, 23:43:14 posle podne »
E moj Lazo samo se ti Beci a dal ce mo mi na forumu docekati da jednom kazes: evo me na camcu!
To bi bila informacija a to dal si u Becu,Berlinu ili Maloj Mostanici nikog ne zanima... kuku