Autor Tema: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta  (Pročitano 48152 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #90 poslato: 19, 07, 2013, 19:51:08 posle podne »
Što se kajgane tiče, više mi odgovara ona od nekoliko jaja koju spremim sam na brodu.

357
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže barbanesa

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #91 poslato: 19, 07, 2013, 21:31:56 posle podne »
Mislim da ima dovoljno mesta u Kleku za pristajanje camaca i brodova,bio sam predprosle godine sa Mirinom regatom i bilo nas je oko 100 plovila,verujte da je ambijent za odmor pravi ..
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #92 poslato: 27, 07, 2013, 13:41:19 posle podne »
VAZNO  OBAVESTENJE !!!

Regata “REKA” startuje sutra u nedelju 28.07. sa pocetkom u 09:00h iz Starih Banovaca (opstina Stara Pazova) ispred kluba extremnih sportova “PUSTOLOV”.

SPREMITE SE POLECEMO !!!

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #93 poslato: 27, 07, 2013, 14:02:56 posle podne »
CESTITKE ! mozda se vidimo na vodi !

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
  • Brod tip: Djena ship ''Hrabri''
  • Marina: ''Nautek'' Zemun
  • Veličina: 11 m
« Odgovor #94 poslato: 28, 07, 2013, 09:23:17 pre podne »
I koliko Vas polece  sha
Kolumbo ko ti dade ladju, j.... te radoznala

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #95 poslato: 28, 07, 2013, 09:31:36 pre podne »
deda kaze oko 98 ! :)
a dedi treba verovati jer je sa Al Horezmijem pravio algebru pre dva tri milenijuma :) danas klinac ima trening na dunavu pa cu gledati da uslikam regatu kada prodje...

Van mreže evrotec

• Oficir sa Malih Voda
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #96 poslato: 28, 07, 2013, 09:52:51 pre podne »
S R E T N O O O O k5 k5  25648

Van mreže zorter

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #98 poslato: 28, 07, 2013, 16:22:42 posle podne »
Iako ja nisam uspeo da se pripremim, ništa nije moglo da me spreči da ne budem prisutan na mestu odredjenom za polazak regate - u restoranu "Pustolov" u Starim Banovcima.
Stigao sam nešto pre osam sati i zatekao tamo veliku grupu kanuista koji su logorovali, a odmah za nama počeli su da pristižu i oni koji su došli zbog regate.

Prvi učesnik regate pojavio se u 08:15.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #99 poslato: 28, 07, 2013, 16:25:19 posle podne »
Možete li da zamislite kako sam se osećao kada se prvi ladjar približio?
Radilo se čamcu tipa "Progres 4 " - stari ruski aluminijumski gliser, koji je vlasnik iz Stare Pazove, kojeg sam nekoliko minuta kasnije upoznao, produžio baš kao što sam i ja učinio sa svojim čamcem. Vesela i lepo raspoložena četvoročlana posada pridružila nam se na piću dok smo čekali ostale učesnike.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #100 poslato: 28, 07, 2013, 16:27:11 posle podne »
stanje jutros oko 11 casova je tako da su prvi brodovi prosli Pancevacki most a drugi jos nisu bili ni krenuli ... zadnji put kada sam se cuo sa dedom regata je po mojoj proceni bila dugacka oko 25-30 km (dedina pozicija i procenjena pozicija te prve grupe)...

prva grupa oko 10-15 camaca , koja je pored Pancevca prosla oko 11:30 je zamalo izbegla brod koji im je prilazio sa krme, gledajuci sa obale izgledalo je prilicno napeto kada je ladjar na par metara prosao pored nekog camca(izmednju stubova mosta), videlo se da camac nije imao pojma gde mu je brod od 100 metara jer je tek kada je pramcem brod prosao nekih 10 metara brodic krenuo da skrece i da mu se sklanja sa puta...

posto je Damjan ostao da jedri na Dunavu (ja sam morao na aerodrom) rece mi da je trestala muzika sa glavne grupe ladja i da su svi optimisti morali da se sklone da ne bi doslo do "slucaja"...

ajde drzimo palceve da uzivate i da sve dobro prodje !

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #101 poslato: 28, 07, 2013, 16:31:46 posle podne »
Tek da se nadovežem na deo Kapetanove poruke.
Lično sam pomagao muzičarima da prebace begeš, harmoniku i tamburu (u pratnji i gospode muzičara) preko improvizovanog mostića koji sam na licu mesta postavi u stilu pokojonog Žeželja, a uz pomoć vrlo lepe i mlade direktorke Turističke Organizacije Stara Pazova - videćete je kasnije na fotografijama.
Nakon srećnog prelaska koji je izgledao dramatično (malo manje nego onaj preko Neretve, moram da priznam) muzičari su se popeli na komandni brod "Istar" čijeg kapetana, Djordja Radovanovića sam pozdravio.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #102 poslato: 28, 07, 2013, 16:34:50 posle podne »
A sad da nastavim sa pričom.

Komandni brod se pojavio u 09:11. Bila je tu i "Tisa", dvojarbolni motorni brod iz moje marine u Slankamenu, za čijim kormilom je bio iskusni Dušan Eglendžija.

Na "Istaru" je razvijena zastava, zaorila se muzika i uskoro su krenuli.

Ali ne odmah...

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #103 poslato: 28, 07, 2013, 16:35:40 posle podne »
Danas oko 13h regata je prosla Pancevacki most.
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #104 poslato: 28, 07, 2013, 16:40:40 posle podne »
Pre nego što je "Istar" krenuo, prisutne posmatrače pozdravili su organizatori.

Govorili su gospodin "Žabac" koji nam se javljao ovde na forumu, a govorila je i već pomenuta direktorka TO (moram da je pomenem ponovo - znate vi da ja volim direktorke), a govorio je i predstavnik opštine. A evo i fotografija.
(Moram da se izvinim predstavniku opštine ali moj aparat je na gazdu - večita opozicija. Slika nije uspela, pa ću ga slikati na nekoj drugoj regati.)

Bilo je tu i izjava predstavnicima štampe - videćete kapetana broda "Istar" - za ostale nije bilo mesta u aparatu...