Autor Tema: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta  (Pročitano 47982 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #45 poslato: 25, 05, 2013, 13:27:20 posle podne »
Vec vidim sliku kako ce biti prilikom podele besplatnog goriva , ukoliko ga bude !! Jednom i da Novus bude u pravu ! Apsolutno sam saglasan sa njegovim misljenjem !! 25648
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #46 poslato: 25, 05, 2013, 20:47:03 posle podne »
Zamoljavam pojedince koji nisu zaduzeni da ga ne tupe. alknvajherij alknvajherij alknvajherij

Van mreže KING

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #47 poslato: 25, 05, 2013, 23:33:28 posle podne »
Zoki CARE.

Van mreže cira58

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
    • pobunjenik
  • Brod tip: aluminijumski
  • Marina: karaburma
  • Veličina: 6,50
« Odgovor #48 poslato: 26, 05, 2013, 02:19:36 pre podne »
Pazljivo sam procitao plan regate Reka od 27 jula pa do 5 avgusta. Veoma zanimljivo i ako je sve tako kako pise, nema sumnje da ce regata uspeti. Regate ilustrovane politike su bile nesto najbolje za nauticare. Jedan od organizatora i vodje regate je i gospodin Dule koji je poznavaoc i garant bezbedne plovidbe. Ali. Kakav bi ja srbin bio ako ne bi nasao neku primedbu. ? Nesvidja mi se broj dana koliko regata traje. 10 dana je malo. Regata bi trebalo trajati minimum 15 do 20 dana, prvo na regatu idemo da se odmorimo a ne da dnevno prolazimo od 30 do 50 kilometara. Tesko je odrzati koncentraciju i red svih 20 dana, uvek ima i neposlusnih. Pored drezgi u kanalu DTD ima i poprecnih mreza koje postavljaju pa nam se umotaju oko elise. Ja sam plovio tih 156 kilometara od rama do novog beceja i presao sam ga za 3 dana. Voznjom od ranog jutra do mraka. Mesta kao sto su Novi Becej, Titel, pa i mesta oko Kostolca ne bi trebalo preci za 1 dan, minimum po 3 dana po mestu. Biti kod Djurdje u Novom Beceju 1 dan, pa to nepije vodu. Organizatoru i ucesnicima zelim mirnu  plovidbu, s verom da ce mo se sresti tokom regate. Rado bih plovio sa Vama da se dnevno vozi od 3 do 4 sata.
,
bolje izgubiti jedan trenutak u zivotu nego zivot u jednom trenutku

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #49 poslato: 26, 05, 2013, 09:00:40 pre podne »
Pazljivo sam procitao plan regate Reka od 27 jula pa do 5 avgusta. Veoma zanimljivo i ako je sve tako kako pise, nema sumnje da ce regata uspeti. Regate ilustrovane politike su bile nesto najbolje za nauticare. Jedan od organizatora i vodje regate je i gospodin Dule koji je poznavaoc i garant bezbedne plovidbe. Ali. Kakav bi ja srbin bio ako ne bi nasao neku primedbu. ? Nesvidja mi se broj dana koliko regata traje. 10 dana je malo. Regata bi trebalo trajati minimum 15 do 20 dana, prvo na regatu idemo da se odmorimo a ne da dnevno prolazimo od 30 do 50 kilometara. Tesko je odrzati koncentraciju i red svih 20 dana, uvek ima i neposlusnih. Pored drezgi u kanalu DTD ima i poprecnih mreza koje postavljaju pa nam se umotaju oko elise. Ja sam plovio tih 156 kilometara od rama do novog beceja i presao sam ga za 3 dana. Voznjom od ranog jutra do mraka. Mesta kao sto su Novi Becej, Titel, pa i mesta oko Kostolca ne bi trebalo preci za 1 dan, minimum po 3 dana po mestu. Biti kod Djurdje u Novom Beceju 1 dan, pa to nepije vodu. Organizatoru i ucesnicima zelim mirnu  plovidbu, s verom da ce mo se sresti tokom regate. Rado bih plovio sa Vama da se dnevno vozi od 3 do 4 sata.
,

Imamo u planu da naredne godine bude produzena regata na 14. dana, ali polako, prvo da proguramo ovu, pa cemo razmisljati o sledecoj... Imali smo vec sada ponude od Grocke i Kovina da ostanemo kod njih na prenocistu, pa cak i Golubac nas je pozvao, ali za sada je broj dana ogranicen... Takodje, planiramo da ukljucimo i Vrsac, Zabalj... Ali o tome necemo ove godine.

Sto se tice poprecnih mreza i sajli u kanalu, skrenuli su nam paznju na to mnogi nauticari, pa smo mi reagovali i u dogovoru sa svim domacinima na kanalu DTD, resili taj problem, tako sto ce se jutro pre nego sto stizemo u svako od planiranih mesta, pomeriti sve prepreke u plovidbi dok regata ne prodje.

Hvala na lepim zeljama i nadamo se susretu sa vama!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #50 poslato: 27, 05, 2013, 00:30:45 pre podne »
Pa... nekome je premalo, drugima previše... meni je 10 dana prava mera! Verujem da je većini zaposlenih teško odvojiti više vremena.
Koliko sam shvatio, regata je organizovana tako da svako može da se priključi na svakoj stanici i da je napusti kad mu je volja. Ko poželi da produži boravak ili da se isključi negde usput- ko mu brani?!
Kako bilo, Marina i ja smo već odavno isplanirali baš ovu maršrutu, pa ćemo se priključiti regati. Godišnji odmor sam već najavio, tako da ostaje da malo pripremimo čamac i 28.07. ćemo isploviti sa "Venecije", sa ostalim regatašima.

"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #51 poslato: 27, 05, 2013, 07:48:07 pre podne »
 Naravno, svako moze da se prikljuci regati kad i gde zeli, isto tako i da se iskljuci iz nje, samo je potrebnoda obavesti momke koji vode evidenciju o ucesnicima i sve je sredjeno.

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #52 poslato: 27, 05, 2013, 13:31:12 posle podne »
Imam pitanje u vezi goriva - cisterne.  Mislite li i na ucesnike s dizel motorima i na one sa benzinskim?

Ako bude gratis goriva to je sjajno a ako ne ne smeta.   sha

Vaznije je da goriva ima i da je kvalitetno (bez vode). Cisterne umeju da budu zamuljene na dnu. 

Predpostavljem da nece biti problema ali bolje da skrenem paznju na vreme.    25648

Pozdrav svima , i nadam se da cemo svi uzivati na regati.    114
Marke

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Premix Titel 9
  • Veličina: 5.7m
« Odgovor #53 poslato: 27, 05, 2013, 17:39:28 posle podne »
Pitanje za organizatore. Koliko će se odprilike kilometara dnevno ploviti ?

Van mreže SALE NB

« Odgovor #54 poslato: 27, 05, 2013, 19:22:43 posle podne »
Nisam organizator, ali od St. Banovaca do Pančeva ima nešto preko 40km, a slična je udaljenost i do sledeće stanice- Smedereva. Rekao bih da je to neka mera, oko 40-50km dnevno.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Premix Titel 9
  • Veličina: 5.7m
« Odgovor #55 poslato: 27, 05, 2013, 19:32:49 posle podne »
Pitam zbog WC-a.  6589
Na mom čamcu ga nema (mali čamac) a pijem neke tablete za izbacivanje kamena iz bubrega i moram u WC na svaki 2-3 sata. Malo je nezgodno da se popnem na čamac i u toku vožnje zalivam u reku  jh

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #56 poslato: 27, 05, 2013, 19:42:41 posle podne »
Mislim , uvek ima resenja ! Popijes sok a posle...zna se!!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #57 poslato: 27, 05, 2013, 20:27:18 posle podne »
                    Pa ti ako ne izbacis kamen do regate,bolje nemoj ni da ides na nju. Ako ti
kamen krene ima dusu da ispustis do najblizeg  lekara. Inace 40-50 km je po meni bas
previse za voznju iz dana u dan.Mada ja necu ici,ali vam svima zelim lepo vreme druze-
nje i uzivanje.
« Poslednja izmena: 28, 05, 2013, 09:43:22 pre podne od strane Zoran »
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #58 poslato: 28, 05, 2013, 07:13:55 pre podne »
Mislim , uvek ima resenja ! Popijes sok a posle...zna se!!

Еееех, види шта ти је искуство.  grandpa  grandpa  grandpa

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
« Odgovor #59 poslato: 28, 05, 2013, 08:28:11 pre podne »
Kako stvari stoje, izgleda da ćemo se i Veca i ja ubaciti u svu tu gužvu. Moj predlog je bio da čekamo regataše kod rama, ali sam ogromnom većinom nadglasan pa ćemo, najverovatnije krenuti od starta i (ako bog da), doploviti do cilja.

To će nam biti prva regata.

Ne očekujemo previše, ali nam je i susret sa prijateljima koje znamo sa raznih foruma i druženja na vodi, sasvim dovoljan.  114

Ispuni godine životom, a ne život godinama.