Autor Tema: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta  (Pročitano 49369 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #15 poslato: 05, 03, 2013, 22:50:30 posle podne »
Kanali ko jezero Tisa nizvodno.

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #16 poslato: 07, 03, 2013, 16:58:43 posle podne »
  Kompletan put i Dunavom i Tisom je nizvodno, a kanal DTD skoro da i nema otpor vode, tako da sto se toga tice, plovidba je mnogo olaksana. Sto se tice kilometraze, ukupno se prelazi oko 350km, a sve stanice su rasporedjene tako da su priblizno na jednakoj razdaljini jedna od druge tokom citave plovidbe, pa se nadamo da cemo stici na vreme u svako mesto... ako bas malo i zakasnimo, nije problem, nigde se ne zurimo, domacini ce nas docekati u svakom slucaju.
  Idemo da se zabavimo, uzivamo, upoznamo, obilazimo lepe predele, naucimo po nesto... a kome to ne odgovara, neka bar pokusa da plovi sa nama, promenice misljenje, sigurno.
Ovo je jako zanimljiva marsuta sa odlicnim propratnim sadrzajima i nemojte unapred da odustajete, nego krenite sa nama i uzivajte!

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #17 poslato: 08, 03, 2013, 21:34:07 posle podne »
  Pozdrav svim nauticarima! Ja sam Sasa Tabakovic i organizator sam regate “REKA”.
 Ovim putem vas pozivam da nam se pridruzite u organizaciji regate i pomognete nam da uspesno odradimo ovu manifestaciju. Svaka pomoc nam je dobrodosla, svaki savet prihvatamo, a naravno i svaku saradnju.
  Zelim da vas upoznam sa nekim detaljima vezanim za regatu “REKA”, a ostale informacije pogledajte na sajtu : www.regatareka.com.
  Kompletan put i Dunavom i Tisom je nizvodno, a kanal DTD skoro da i nema otpor vode, tako da sto se toga tice, plovidba je mnogo olaksana. Sto se tice kilometraze, ukupno se prelazi oko 350km, a sve stanice (opstine i gradovi) su rasporedjene tako da su priblizno na jednakoj razdaljini jedna od druge tokom citave plovidbe, pa se nadamo da cemo stici na vreme u svako mesto... ako bas malo i zakasnimo, nije problem, nigde se ne zurimo, domacini ce nas docekati u svakom slucaju.
  Idemo da se zabavimo, uzivamo, upoznamo, obilazimo lepe predele, naucimo po nesto...
  Ovo je jako zanimljiva marsuta sa odlicnim propratnim sadrzajima i nemojte unapred da odustajete, nego krenite sa nama i uzivajte!

INFO: U subotu 09.03. na beogradskom sajmu nautike sa pocetkom u 17:15h pocece prezentacija regate “REKA” na kojoj ce biti prisutni organizatori, predstavnici nekih opstina i gradova koje obilazimo u toku regate Ii svi zainteresovani. Ovom prilikom pozivamo i sve vas sa foruma da dodjete i ucestvujete u prezentaciji, da se upoznamo i razgovaramo na temu regate…

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #18 poslato: 08, 03, 2013, 23:17:15 posle podne »
Svi postovi posle ovoga su premesteni u kafanu ! Ne zelim da dozvolim da se dobra ideja pretvori u politicko-drustveno -nauticku raspravu bez kraja ! Treba ceni trud tih ljudi !
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Premix Titel 9
  • Veličina: 5.7m
« Odgovor #19 poslato: 13, 03, 2013, 23:30:09 posle podne »
Ušao sam u ovde jer me privukao naslov o regati i da se informišem jer sam zainteresovan, kad ono samo dva posta imaju veze sa pomenutom regatom, ostalo je sve čist off topic i to na dve strane, uključujući i admina koji umesto da deli packe i sam offuje :)

E sad, pitanje u vezi teme.
Posto nemam iskustva sa plovidbom i potrošnjom goriva, zamolio bih nekog iskusnog da mi napiše grubu računicu za kompletu maršrutu ove regate od starta pa do krajnje tačke. U pitanju je čamac Titel 9, dva člana posade i četvorotaktnim motorom od 8 konja. Koliko mi treba goriva za ceo taj put. Treba uzeti u obzir jer se oko 60% puta puta plovi nizvodno.

Van mreže deda

• Administrator
Odg: Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #20 poslato: 13, 03, 2013, 23:43:57 posle podne »
Jezerash pazljivije citaj !! jh

Ovo je i prebaceno u kafanu zato sto je off !! Tema sa istim naslovom i ozbiljnim postovima je ovde !!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #21 poslato: 14, 03, 2013, 00:00:26 pre podne »
Rutu od 350km bi trebalo preći za oko 35sati plovidbe,pa puta potrošnja tvog motora,dakle oko 70l goriva.
Ono što je bitno,je da brzinu određuje komandni brod,pa obzirom na to ti bi trebalo da ploviš pod 1/2 ili3/4 gasa pa bi potrošnja bila manja od uobičajene.Ovu računicu prihvati kao naj grublju.U stvarnosti verujem da ti ne bi trebalo da potrošiš više od 50l.Ruta je takva da uz put ima gde da se kupi gorivo tako da nemoraš nositi svu količinu na brodu.

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Premix Titel 9
  • Veličina: 5.7m
Odg: Odg: Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
« Odgovor #22 poslato: 14, 03, 2013, 00:25:10 pre podne »
Jezerash pazljivije citaj !! jh

Ovo je i prebaceno u kafanu zato sto je off !! Tema sa istim naslovom i ozbiljnim postovima je ovde !!

Ja sam u "Google" kucao "regata reka" i on me je odmah prebacio na onu temu.Pisao poruku u temu o regati, takav je naslov bio, e sad gde je bila tema to nisam gledao. Promenite tamo naziv teme da ne bude zabune.
No, nije ni bitno...bitno je da sam dobio pravu informaciju o potrošnji goriva za moj motor za celu putanju i raduje me što je to oko 100L čorbe. Ja sam mislio da će biti mnogo više. :)
Jako sam zainteresovan za ovu plovidbu. Moram da ubrzam pravljenje tende i još nekih neophodnih sitnica koje su mi potrebne za takav put.
Možda se i vidimo na vodi, pozz

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #23 poslato: 14, 03, 2013, 00:40:26 pre podne »
Tvoj motor ne bi trebalo da troši više od 2l na sat,tako da je približnija računica oko 70l.
Čisto da proverim svoje tvrdnje,javi se posle regate i napiši da li si potrošio više od 50l.

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #24 poslato: 15, 03, 2013, 14:25:58 posle podne »
Ja sam isao 2009-te godine u avgustu bas tom rutom kao sto je planirana regata "REKA".Deset dana je trajala ta moja avantura,sto je sasvim dovoljno,ima cak i tema o mom putovanju "Avantura 2009". Mislim da su lepsi Backi kanali ali i ovi Banatski su vredni plovidbe naravno. U kanalima mi je najveci problem bila trava,pogotovo kad se prodje prevodnica "Kajtasovo",tu je bio bas veliki cep. Kasnije u putu su bile kojekakve zice i kanapi vezani popreko kanala da bi pecarosima zaustavljali travu pa da mogu da pecaju ispod zaustavljene trave. Nisu sva sela bas blizu kanala,pa nabavku treba dobro isplanirati.Mi smo stali u selo Potporanj,Jankov most,ta su blizu kanala i ima prodavnica i sve sto treba. Kanal BAnatsta palanka-Becej je dugacak 150km i nema bas nesto mesta za stajanje. Cak sam pred kraj jedva cekao da se nesto promeni ,to jest da izadjem na Tisu.I Tisa je lepa.Tisom smo plovoli 70 km do Dunava,i na nekim delovima je dosta pusto,mada lepo.Brzina vode u kanalima nije bas ni mala,kada stanete tek onda primetite koliko brzo ide,ne brzinom kao Dunav ali ima neku brzinu koja nije zanemarljiva.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže taurus021

• Dugouhi obalski proždrljivac ( ćevapožder )
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #25 poslato: 19, 03, 2013, 01:02:05 pre podne »
Koji uslovi su za prijavu za Regatu i kome se treba prijaviti,vrlo sam zainteresovan posto taj pravac od Beograda nikad nisam plovio. kgk

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #26 poslato: 19, 03, 2013, 13:44:12 posle podne »
Koji uslovi su za prijavu za Regatu i kome se treba prijaviti,vrlo sam zainteresovan posto taj pravac od Beograda nikad nisam plovio. kgk

Uslov je da imas bilo kakav camac, naravno, da moze da prevali ovaj put i dobru volju...
Nema nekih posebnih uslova, mozes da se prijavis putem mail-a : zabac77@gmail.com. Posalji svoje ime, prezime, JMBG, broj licne karte i kontakt telefon i e mail, mi cemo te uneti u evidenciju i kasnije kontaktirati i obavestiti o svim dogadjajima vezanim za regatu, a najbolje bi bilo da svi pratite desavanja preko sajta : www.regatareka.com, posto skoro svakog dana ima nekih inovacija, naravno pozitivnih, a sve to cemo objavljivati na sajtu u odeljku NOVOSTI.

Sve vas pozivamo da se ukljucite u organizaciju regate, plovidbu, razgovore, predloge, savete...

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #27 poslato: 19, 03, 2013, 21:27:25 posle podne »
Pa ne bi bilo lose da se malo predstavite i sa svojim plovilima.
Da vidimo ko ste i sta ste i sa kim idemo na 350km dugacku plovidbu...

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #28 poslato: 19, 03, 2013, 21:32:18 posle podne »
  @  i spuštamo se preko Grocke gde na kratko pristajemo na velikom keju kako bismo bar na trenutak bili gosti na čuvenim Gročanskim danima, a onda nakon jednočasovnog zadržavanja, nastavljamo do 

Mislim da je ovo nepotrebno stajanje !! Dok gomila camaca pristane pa dok se isplovi potrajace bas !! A planirano zadrzavanje je samo jedan sat !

Van mreže zabac

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #29 poslato: 20, 03, 2013, 01:20:11 pre podne »
Nase predstavljanje vam ne znaci mnogo, ali regatu ce najverovatnije predvoditi komandni brod "Istar" iz zemunske marine na celu sa Djordetom ili brod "Tisa" iz marine Stari Slankamen kojim komanduje Dule...

Ljudi su iskusni nauticari i citav zivot su na vodi tako da nece biti problema sto se tice predvodnice i plovidbe. Pored njih, imamo jos dosta iskusnih ljudi koji ce biti sa nama na plovidbi.

Sto se tice Grocke i stajanja, sto je pomenuo DEDA, mozda bude malo zastoja (u zavisnosti od broja camaca), ali kao sto smo vec rekli, nigde ne zurimo, sve je pred nama... Bice vremena za sve!

Uskoro planiramo jedan ozbiljan veliki sastanak svih opstina i gradova koji ucestvuju u organizaciji regate, a takodje ce biti pozvani i svi ostali ljudi koji su zainteresovani da dodju, informisu se, predloze po nesto i pomognu, pa samim tim i da ucestvuju u citavoj organizaciji. Pozvacemo sve vas sa foruma, pa ko bude hteo, neka dodje i ucestvuje. Bicete uskoro svi obavesteni o mestu i datumu odrzavanja ovog sastanka.

Nadamo se da je ovako posteno, svi da budemo organizatori plovidbe i da cemo svi dati svoj doprinos ovom dogadjaju, pa da nam bude svima lepo!

Videcete, bice jos mnogo pozitivnih iznenadjenja, samo polako.

P.S. Posetite sajt : www.regatareka.com / tamo imate sve informacije i kontakte.

Hvala vam na svim komentarima, mnogo nam znaci svaka rec, kako bi smo bili na visini zadatka!