početak radova je kasnio jedno dva meseca zbog toga sto sam se samo nekoliko dana po dolasku broda sa carine domaćinski skršio sa motora polomio nogu i sa gipsom nije bilo teoretske sanse da nesto uradim mada sam pokušao..
Prva faza radova je bila da proverim stanje broda ,opreme ,instalacije. Zanimljivo Bayliner iz 97' godine naizgled u odlicnom stanju i gomile opreme razočarao me je finalnom obradom i kvalitetom izrade enterijera. Oprema je generalno bila u dobrom stanju ali za pocetak , macerator pumpa za izbacivanje fekalije iz tanka bila je zapekla,kao i dve muljažne pumpe ,slavina curela ,dosta creva ispucalo izvodi od plastike za samoodlivni kokpit okrtili od soli i sunca itd . Krenuo sam da menjam sve redom naravno. Sledeća priča je napon,shore power ili struja na vezu za frižider bojler ,punjač baterija šporet bila je na 110 volti (nravno kad je iz usa bem ih u struju ) kupio sam veliki trafo za prilagodjenje sa 110 na 220 volti i kad sam sve prikljucio camac je zujao kao da sam trafo stanica ....nedopustivo poludeo sam sve razbucao i u glavnom rasprodao i kupio sve novo ,punjac,plinska domino ploča ,mikrotalasna itd ,nove slavine itd , već tu sam pogubio računicu koliko sam uložio na brod sreća po mene inače bi pasao muda zbog toga ;)
Paralelno sam nabavio mecin motor i krenuo u marinizaciju. U nemačkoj sam našao set za Marinizaciju koji sadrži sve do šrafa, cena je negde oko 1200e . problem je što je to predvidjeno za auspuh iznad linije vode itd pa sam se odlučio da lagano kopiram sve to u prohromu,,