Autor Tema: Eto i mene na vodi - LSI 08.7.2012.  (Pročitano 19664 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Eto i mene na vodi - LSI 08.7.2012.
« Odgovor #60 poslato: 26, 01, 2013, 13:28:42 posle podne »
Bio sam danas do kuće da vidim šta mi radi moje mezimče i kako se ponaša cirada.
Rekao bih da je sve u najboljem redu.
Kao što rekoh, kad se cirada dobro postavi i priveže - može da traje, a ja sam onog dana u Slankamenu staru ciradu vezao onako - za prvu ruku, do sledećeg vikenda ali vetar je umešao svoje prste...

Na jednoj fotografiji snimljenoj "odastrag" vide se novi nosač motora i stepenici.

Van mreže barbanesa

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
« Odgovor #61 poslato: 28, 01, 2013, 22:39:05 posle podne »
Ala si ga zapakovao svaka cast..nego reci mi jel prikolica tvoja i jel registrovana? 25648
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže Bećar

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #62 poslato: 29, 01, 2013, 00:16:28 pre podne »
Možda ne bi bilo loše rasteretiti točkove tako što ćete prikolicu podići na "klocne ".
Spustiti prednji kraj prikolice na zemlju i postaviti tri klocne ispod  rama prikolice (iza točkova i kod nosaša motora na čamcu).
Zatim podići prednji kraj i podbaciti auto dizalicu koja će podići prikolicu i čamac u visinu klocne koja će stajati na rudi...
Bojim se da gume  neće izdržati dve sezone

Ili je to već urađeno ???

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #63 poslato: 29, 01, 2013, 07:51:49 pre podne »
Odgovoriću prvo Barbaneši - prikolica je  moja ali nije registrovana. Pre dve godine, kada je napravljena, uradjen je atest kao laka prikolica iz samogradnje (uz dva svedoka i pregled stručnjaka iz instituta). Ukucan je broj i dobio sam treću tablicu i to dve - na moj kombi i službeni auto koji koristim.

Onda je došao novi zakon o bezbednosti saobraćaja i sada je potrebno da prikolicu ponovo registrujem da bih dobio saobraćajnu dozvolu i tablicu za nju. Procedura košta nekoliko hiljada dinara ali to nisam uradio jer nisam mogao da odlučim šta da uradim.

Posedujem još jednu prikolicu, kupovnu, Brako, proizvodenu 1991. godine koja je takodje atestirana i imala dve tablice. Sad je potrebno i nju ponovo registrovati.

I sad sam na muci - šta da uradim?

Prikolica za čamac, sad kad imam vez u Slankamenu potrebna mi je jednom-dvaput godišnje. A sem toga, nakon produžetka čamca, mislim da bi i prikolicu trebalo napraviti novu, a ovu bi valjalo prodati nekome.

Teretna prikolica Brako potrebna mi je jednom u par godina (sem ako nije potrebna komšijama, ali to više ne radim - zadnji put kad sa je kačio da komšiji nešto prevezem, zaustavio me policajac i naravno platio sam kaznu zbog prikolice bez tablice).

A sad da odgovorim Bećaru - točkovi su rasterećeni.
Pozadi, iza osovine, sa obe strane, simetrično, postavio sam dva metalna stubića kakve automehaničari koriste u radionicama za podupiranje kad rade nešto ispod automobila. (Stubići se ne vide jer samih umotao u najlon kese da ih malo zaštitim od vremena.)

Na ovaj način torziona osovina je potpuno rasterećena (inače nosivosti 600 kg), a ni gume ne nose teret. Hteo sam da još malo više podignem prednji kraj prikolice (zbog slivanja kiše i snega) ali nisam imao snage (posle svega, čamac je sada malo teži - verovatno ima oko 350-400 kg a taj teret moja kičma više ne može da podigne, a i drugar koji mi je pomogao da čamac prebacimo od Kemppija takodje ima problema sa kičmom tako da je ovo najviše što smo mogli da uradimo).
Pokušaću da za sledeći vikend postavim treći podupirač ispod centralne osovine ali moram da nadjem odgovarajuću dizalicu tako da prednji kraj više ne stoji oslonjen na onaj mali točak koji služi za vodjenje prikolice.

Van mreže LSI

• LSI
Odg: Eto i mene na vodi - LSI 03.08.2013.
« Odgovor #64 poslato: 03, 08, 2013, 21:45:19 posle podne »
Iako mi mnogi zameraju što provodim dosta vremena uz računar umesto na vodi, današnji dan je bio drugačiji.
Posle mnogo vremena, ovaj dan sam posvetio sebi.

Jutros mi je, konačno, došao prijatelj da sredimo struju. Radio je priključen, svira ali antena i produžni za antenu moraju ponovo da se srede - od nedelje. Vrućina je bila strašna i ni hladno pivo nije mnogo pomagalo.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #65 poslato: 03, 08, 2013, 21:47:02 posle podne »
A posle podne, prijatelj je dovukao svoj mali gliser do moje marine u Slankamenu i tamo smo ga spustili u vodu. Usledila je kratka vožnja do Titela i nazad.
Pogledajte sledeće snimke pa mi recite - ko je najviše uživao?

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #66 poslato: 03, 08, 2013, 21:49:37 posle podne »
Ako je vaš odgovor bio: Bambi ili Deki (tako se zovu moji prijatelji) - pogrešili ste.

Pogledajte ovog gospodina za upravljačem:

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #67 poslato: 03, 08, 2013, 21:55:27 posle podne »
U povratku uživali smo u tihoj Tisi i mirnom Dunavu.
Doživljaj smo zaokružili lepom ribljom čorbom - to je i za mene bila novina.

Od ovog leta našim klubom upravlja nova ekipa i sad u ponudi imamo i sasvim ukusnu riblju čorbu za svega 200 dinara po porciji (verujte mi na reč, jedna porcija je bila sasvim dovoljna za dve osobe).

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #68 poslato: 03, 08, 2013, 22:01:22 posle podne »
Какав ли ће ти тек бити ужитак кад будеш управљао својом лађом?   a0335  a0335  a0335  А тек кад провозаш директорку?  dodo  dodo  dodo  Добри мој Лазо м хитно на воду, ако ја већ не могу, бар ти уживај.  114  114  114 
А Боже здравља, један од наредних викенда да се видимо уз ту хваљену рибљу чорбу, знаш да сам заљубљеник у исту.  357  357  357  357  357

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #69 poslato: 03, 08, 2013, 22:05:53 posle podne »
I samo da ne ostanem dužan osnovne informacije:
- čamac: ni "Begej" ni "Elan", stari plastičnjak, verovatno stariji od 30 godina, krpljen, farban ali u plovnom stanju;
- dužina: nešto ispod 4 m, širina oko metar i osamdeset;
- motor: Merkjuri od 20 KS, dvotaktni.

Pri punom gasu uz Tisu smo plovili 16-18 km/h (četiri osobe, ukupno oko 300 kg)
U povratku, uz DUnav, brzina je bila 12 km/h.

Koliko goriva smo potrošili?
O tome niko nije brinuo. Stigli smo bez problema nazad. Znači - bilo je dovoljno.

Eto, toliko o ovom lepom danu.
Žao mi je što nisam video Iku ali imao je opravdanje - bio je na proslavi unukinog prvog rodjendana ali zato mi je rekao da će sačekati naše regataše sutra i da će njih nekoliko ostati u Titelu narednih nekoliko dana...

I to bi bilo to za današnji izveštaj.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #70 poslato: 03, 08, 2013, 22:11:44 posle podne »
Какав ли ће ти тек бити ужитак кад будеш управљао својом лађом?   a0335  a0335  a0335  А тек кад провозаш директорку?  dodo  dodo  dodo  Добри мој Лазо м хитно на воду, ако ја већ не могу, бар ти уживај.  114  114  114 
А Боже здравља, један од наредних викенда да се видимо уз ту хваљену рибљу чорбу, знаш да сам заљубљеник у исту.  357  357  357  357  357

Dobri moj, Srso, uživao sam ja danas i za tebe i za sve ostale koji nisu imali sreće da danas budu na vodi. Ali čuvaj se tog priznanja da "... ne možeš..." Koliko vidim naši drugari postaju osetljivi na takve izjave, pa ako već mene kritikuju, ne moraju i tebe. A ja sam navikao, pa nije ni strašno.

Ako bude malo sreće, moj čamac bi trebalo da bude u vodi do četvrtka (u utorak i sredu, za vraga, imam neke Švabe i biću u Boru sa njima). Možda se i dogodi čudo...
Kad već nisam otišao na regatu, možda odem do Titela i pridružim se našim drugarima...

Ako bude istina i čamac do četvrtka spustim u vodu biće mi drago da podelimo tu čorbu - poziv je otvoren svima koji budu imali vremena.