Mnogo toga se dogodilo od tog davnog avgustovskog dana.
Majstor Čeja je održao reč i došao u Stari Slankamen, pregledao motor i uz malo muke, za par minuta pravilno podesio sajle i od tada motor radi kao singerica.
Nekoliko puta je čamac izlazio na vodu i prezadovoljan sam tihim radom motora. Brzina čamca je sasvim prihvatljiva i u skladu sa očekivanjima.
Sredinom oktobra čamac sam izvadio na prikolicu.
Bio sam iznenadjen količinom algi koje su se nahvatale na delu korita koji je bio uronjen u vodu.
Na moju sreću i zadovoljstvo kada sam sledećeg vikenda otišao u marinu da ostružem i očistim korito, čekalo me je iznenadjenje!
Korito je bilo čisto, bez algi i oprano!
Postoji tamo na marini čovek koji je angažovan kao čuvar. Ime mu je Rajko, a zovu ga Čadja. Videći u kakvom je stanju korito, nakon što sam ja otišao iz marine (morao sam da žurim da odvezem kući prijatelja koji je bio sa mnom tog dana zbog nekih njegovih obaveza), Čadja je lepo uzeo krpu, četku i šmrk i ostrugao i oprao korito!
Pa neka neko kaže da nemam sreće! Baš! Dao mi je Bog više sreće nego pameti.
Negde u novembru, dogovorio sam se sa Kemppijem i odvukli smo čamac kod njega u radionicu i za samo par dana čamac je dobio novi držač motora od aluminijuma, zavaren za krmenu tablu.
Sa obe strane nosača, navarene su dve ploče - dva stepenika za ulaženje i izlaženje iz vode. Na desnoj strani, gledano od krme ka pramcu, postavljene su i male, preklapajuće merdevine od aluminijuma.
Ovi radovi su doprinos budućem uživanju i komforu na čamcu.
Ali uradili smo i nešto u cilju povećanja bezbednosti.
Sa obe strane kormilarnice, pri vrhu, Kemppi je postavio rukohvate od aluminijuma, tako da je sada mnogo bezbednije kada se ide iz kokpita ka pramcu, obzirom da je zbog naginjanja čamca postojala mogućnost da neko padne u vodu.
Napravljen je i jedan rukohvat na krovu kabine tako da ako neko stoji na pramcu ima za šta da se prihvati.
Ostaje da na proleće ponovo ofarbam korito tamo gde se boja odlepila i možda ga premažem antialginom. Treba da povežem radio aparat i zvučnike i da konačno uradim sundjere i tapacirung u kabini i na sedištima u kokpitu.
Kad sve to bude gotovo nastavićemo sa uživanjem dok se ne setim da bih mogao da uradim još nešto...