Pozdrav svima.. nov sam ovde i prikljucio se da podelim jednu ideju i vidim da li je neko sproveo istu u delo, ima neki savet i sl.
voleo bi da imam camac, ali kao i vecina nemam preterano vremena. realno bi ga koristio nekoliko vikenda godisnje na Savi i Dunavu i eventulno odlazak na more..
poceo sam da gledam gumene camce, pa sam gledao sa RIB, pa pasare... sto vise covek cita i googla, samo se zapetljava i opet vrati na pocetak.
ideja je sledece: gumeni camac sa sklopivim dnom (alu na pr.).. postoje izvesni kineski Z Ray i Navigare 310-330cm vec za oko 800e
i uzeti neki motor 5-8 KS, polovan ili nov
...tako bi sve moglo (valjda) da se uklopi u cifru od oko 1500 EUR.
dobre strane su sto se takav camac raspakuje, tezi oko 70kg, pa verujem da bi i camac i penta stali u kola cak i do mora,cime se izbegava prikolica i registracija iste svake godine
pretpostavljam da bi takav camac i na moru posluzio da ulepsa letovanje i omoguci dnevnu plovidbu od uvale do uvale
ono sto me zanima, da li neko ima iskustva sa tim kineskim camcima i da li su preporucljivi u opste gumenjaci sa ravnim dnom za more... i naravno misljenje iskusnih o celoj ideji generalno