Autor Tema: EKO POKRET STEDISA  (Pročitano 55108 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: kapetan
« Odgovor #180 poslato: 16, 12, 2012, 19:49:59 posle podne »
ja nisam član nijedne stranke da bi to bilo nešto što bi me favorizovalo.

molim vas da prokomentarisete donju sliku ... na njoj su ministar iz DS-a , predsednik opstine iz DS-a i ko je ovo sa leve strane ? slika je iz arhive DKOS (Dunavska Kontra Obavestajna Sluzba ) a0335

izvođenje projekata i radovi na njima su ono što me favorizuje. Gospođu Dražić sam našao preko interneta kad sam se edukovao oko biljaka i ona je kao naša komšinica bila oduševljena idejom zasada biljaka koje će da čiste Dunavac i.....

mozda te biljke i pomazu , ja samo trazim da vidim studiju uticaja na zivotnu okolinu ako ste uopste imali tako nesto u rukama, i ako je neko to uopste i uradio ... ja iskreno sumljam , mislim da ste se zaleteli po tom pitanju ... 20 litara vode prcisceno na 1kvm metar pa da zasadimo ceo beograd pa ne bi bilo dovoljno ...

ako je ovo što radim i što sam radio atak na prirodu a ne suprotno od toga onda mi recite šta treba činiti po vašem mišljenju

ekoloski aspekt ok, i za razliku od drugih ja podrzavam dobijanje novca za tako nesto od opstine... naravno ako je sve legalno a ni jedna od insuitucija neije okacila iznose sredstava ... ali urbanizacija necega sto je zajednicko radi profita je meni silovanje ...

Van mreže zikica cvetkovic

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
Odg: EKO POKRET STEDISA
« Odgovor #181 poslato: 16, 12, 2012, 20:06:25 posle podne »
imao sam neku zdravstvenu intervenciju pa me nije bilo par dana ... evo deo po deo kucam dok citam

@Bugi kapetana na ostrvu nema jer ne zeli da bude deo Lida Visnjickog... ostrvo je trebalo da bude prirodno a ne civilizacijsko, ajde reci mi da ti je sada bolje i lepse  nego pre ove urbanizacije ? ... jedino sto se slazem jeste ekoloski aspekt ...

@Zikica , da moguce je bez para izneti PET ambalazu iz prostog razloga sto postoje firme koje rade odkup iste (reciklaza) i tu je zarada sasvim lepa ...

1 sadnja trske koja nije sa nasih prostora na podrucje rukavca i ade huje je cisto prizivanje ekoloskog akcidenta ...

@Goran Petrovic ... da ti si ili PR ili imas Stokholmski sindrom .. posto iza cele price stoji STEDISA DOO pogledaj lepo ko je vlasnik na APR-u ...

@zika prvo ruzno je sto novcem placate tudja usta , to ne dolikuje nikome .. postavio sma vam par pitanja ni na jedno niste odgovorili , da li mozete da odgovorite
1 Sta planirate sa kolonijom labudova i galebova na donjem spicu Paradjza gde ste predvideli plazu
2 St planirate sa vrbama i sibljem a gornjem spicu posto tu plaza nikada nije bila

sad bih dodao jedno krucijalno pitanje podeljeno u vise manjih

zasto mislite da je vasa vizija iznad svih nasih ? zasto mrzite prirodu i zasto je prilagodjavate vasim zeljama ? odakle vam pravo da u ime svih nas odlucujete o sudbini paradajz ostrva ?

@zikica ciscenje rukavca ne kosta 9 miliona nego 1milion evra Nikolau tehnologijom koja je dobila nagradu u Briselu, ali vama izgleda manja cifra ne odgovara jer je ispod vase...

@Zikica , pozivate e na istrazivanje "fakluteta Singidunum", zasto ne kazete da je vlasi Ljubisa Buha Cume, posto kosta istrazivanje tamo ? http://www.vreme.com/cms/view.php?id=890227.... lepe ste istrazivace nasli ... sram vas bilo....
evo taksativno odgovaram
po ko zna koji put odgovaram a to smo do sad u tom pravcu i radili: i ja želim da ostrvo ostane što prirodnije i sa što manje intervencija. da se očisti, da se raskrče oborena stabla i šiblje, da se iskrče staze kroz šumu i mesta za posetioce uz obalu i kamp na gornjem špicu. da se naprave kućice za ptice i ako se nađe izvor sredstava hranilice za ptice koje će neko da hrani u zimskom periodu. Da Paradajz ostrvo bude ostrvo ptica.
za "lepu zaradu" od pet ambalaže nažalost niko se ne otima jer otkup 1kg pet ambalaže je 15 din (32,5 flaša). Znači prikupi i odnesi pa vidi gde si.
za labudove ja sam nemam rešenje ali priključiću se akciji a može i sad dogovorimo
da je moja vizija viša od vaših nikad nisam rekao samo sam vas pozvao kao ljubitelje prirode da se udružimo u razmeni ideja i iskustava a neki su to dočekali na nož po sistemu ja uzimam pare a oni da rade. i sad preporučujem idu tenderi za ekologiju na proleće svako može da konkuriše i što više bude odvojeno sredstava za ovo područje biće bolje jer ćemo ga lakše urediti. ako neko želi ja ću mu i pomoći savetima kako da napiše projekat.
na gornjem špicu raste trava i mreste se ribe pa mislim da tu ne bi trebalo da bude nikakva plaža čak staviti i zabranu kupanja. inače nigde neće i ne može biti zvanične plaže već samo divlje sa upozorenjem da se svako kupa na sopstvenu odgovornost.
što se tiče cene koštanja čišćenja to su podaci Dekonte čiji ste mi link poslali a moja cifra sa biljkama je 12.500 eura

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
Odg: kapetan
« Odgovor #182 poslato: 16, 12, 2012, 20:34:33 posle podne »
rekoste 20.000 kesa pa recimo 5 kila flasa x 15 dinara ... 15.000 evra ...  hm ne zamerite ali pravo je cudo da ste odmah znali cenu, kolicinu i slicno ....

ujedno ako ste uzeli 15 k evra na flase i neka ste, imate moju apsolutnu podrsku , pa makar dobili pare pride i za ciscenje  ... po meni bi to bio pravi potez bez da iko ima pravo da osudi ...ja ovo zaista mislim nisam ni cinican ni ironican

rekoh i ranije a sada ponavljam , nemam problem sa ciscenjem ali imam sa unistavanjem habitata prirode...

drugo plaze gde su labudovi i gde se ribe mreste kako sami kazete ste predvideli VI p rema planu koji ste okacili na vas sajt a ne ja ...

ujedno niste komentarisali sliku koju sam okacio na predhodnoj strani zajedno sa porukom , zanima me ko se nalazi pored dva prominentna clana DS-a ... kako je nastala slika, o cemu se tu radi ... malo da prozborimo o tome...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #183 poslato: 16, 12, 2012, 22:27:03 posle podne »
Lično sam svedok da ostrvo prvobitno nije imalo sve nabrojano.  sajkaca

ja cu da uvedem i internet ali na kabl, i kablovsku televiziju , a na donjem spicu ima da stavim onaj crveni kiosk i da valjam ne virsle kako dolikuje nego pljeske od bele ribe ...

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #184 poslato: 16, 12, 2012, 22:53:44 posle podne »
A teren za fudbal i teren za bocanje kao i trim staza narocito ce doprineti da se ptice u miru legu kao i plaze i staze svuda preko inace male ade. Zasto raskrcivati ako se treba sacuvati priroda?

NEMOZE I JARE I PARE,
turizam makar i edukativni ne moze da ne remeti stanista na tako malom ostrvu.
Napraviti plaze na kojima pise "Kupate se na vlastitu odgovornost" je isto pametno kao i ostaviti punu pusku sa natpisom "pazi puska je puna koristite je na vlastitu odgovornost".  Na regulisanom terenu kao sto je Ada Ciganlija sa dobro organizovanom sluzbom spasavanja ima dosta slucajeva davljenja a sta reci za Paradajz gde je voda mutna a tok Dunava brz. Osim toga vi ste spomenuli da sadite bilje koje preciscava fekalno zagadjenje a ipak pravite tu plazu koju u stvari i ne pravite?
Cas tvrdite da ce samo male grupe obilaziti adu, cas da sada dolaze na stotine turista.
A onaj skalamet od nabacanih guma koji je valjda sengrup je takodje za te male grupe skolaraca kao i tereni gde ce se ekolozi bocati ili im treba amfiteatar da se ne izgube, nesto kao tor za ovce?
Moraju i oni negde da prezalogaje pa zato kafanska atmosfera s stolovima i lozistima uvek dobro dodje a ako su stolovi od prirodnog materijala da naucnice pocepaju carape moci ce da tvrde kako su se zrtvovale za ekologiju.
Ptice vole dim cumura, pecenog mesa i larmu ako je rasrprava o ekologiji.
Takodje "ekolozima" treba "samo uska stazica" uz obalu da prouce adu i njenu prirodu. Zar ne sluzi famozni katamaran bas za to? Koji djavo ce da vide s te staze ako ne rascistite siprag a ako ga ipak rascistite nemaju sta ni da vide jer niceg nece ni biti.

Covek koji hoce da obmane mora da bude vest u konstruisanju price a vase su totalno kontradiktorne. A ako niste prevarant onda stvarno ne znam sta ustvari radite.

Ovo nije vredjanje vec samo pokusaj da vam skrenem paznju da usaglasite vase izjave jer ovako vredjate ineligenciju svih koji imaju IQ veci od sobne temperature.

Predlazem vam da odlucite hocete li Diznilend, Drvenpark ili samo cistite adu ali sve ovo sto planirate ne bi podnelo ni mnogo vece podrucje a ne mala ada.

Sve ugrozene vrste koje ste pronasli po vasoj izjavi niko nije tu naselio; tu su jer im ovakva ada odgovara i same su se tu nastanile. Da li mislite da bas Vas cekaju da ih zimi hranite ili vase kucice da bi se snasle?  Bolje im ostavite mesto kakvo je bilo da zive kako vec sad zive.
Kazete da su to ugrozene vrste?
Da li su vam profesori rekli da su ugrozene jer nema jos ovakvih ada sa stazama, amfiteatrima i kucicama za ptice da se nastane ili mozda zato sto su im posekli skoro sve prirodne povrsine i iskrcili podrucja gde mogu u miru da zive.  "NE MENJAJTE PRIRODU NA BOLJE SAMO OCISTITE ONO STO TU NE PRIPADA"  Tu ne mislim na Vas licno nego na sve koji kroce na lepu malu adu koja je prakticno u centru grada a do vase akcije nije bila silovana od strane ljudi kao recimo Sveb ili druge bivse recne oaze prirode.

Inace na pitanje "sta je eko ostrvo?" odgovorili ste mi pametovanjem sta je eko turizam.
Je li to Vama isto?

Vec me smara da ponavljam jednostavna pitanja na koja nemate odgovor.

Branite se grcevito od pitanja cije su pare i gde odlaze pa nikako da mi odgovorite cemu sve ovo, prava eksplozija dezinformacija o pravoj nameri Vasih akcija.

Trazili ste nasa misljenja i saradnju pa evo mog predloga:

Masinu za brikete mozete da postavite i na onoj gomili suta, betona i drugog krsa koje su kamioni raznih "eko" firmi nasule na spic dunavca verovatno da naprave prirodan habitat za muflone i divokoze a onda ogradili ceo potez i nazvali ga cini mi se "Super Natural Park" stvarno je i super i natural  a bas lici na park, pa eto tu se pokazite i sve sto ste skicirali slobodno gradite.   

Pozdrav   

« Poslednja izmena: 17, 12, 2012, 00:02:37 pre podne od strane marke »
Marke

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #185 poslato: 17, 12, 2012, 00:00:39 pre podne »
Dule ja od pocetka samo pokusavam da dobijem jednostavan odgovor na pitanje sta Gdin. Zika zeli da uradi s Paradajzom.
Njegove izjave za televiziju, clanci u novinama, podaci sa njegovog sajta su me potpuno zbunili,  'oce bre glava da mi eksplodira od muke da obradim sve te informacije.  Nadam se da ce umesto tuzbe da nam objasni onako jednostavno sta ce na kraju tu da se desi.

Ako ce da me tuzi sto trazim objasnjenje dacu mu podatke pa nek tuzi...

Vi se raspravljate uglavnom oko pitanja sredstava i mogucih zloupotreba a ja samo ne razumem sta covek hoce da uradi na Paradajzu.

Finansije me ne zanimaju, nemam zivce da se time bavim, placam porez i ovako i onako.

Marke

Van mreže HOGAR

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • Hogar Strasni
  • Brod tip: Djena ship ''Hrabri''
  • Marina: ''Nautek'' Zemun
  • Veličina: 11 m
« Odgovor #186 poslato: 17, 12, 2012, 09:54:44 pre podne »
Eto,lepo napisah,ranije,o sprezi politicara i lokalnih sitnih muljatora,koji imaju tendenciju da postanu veliki muljatori  lol.Dulic,Palilula i muljator,garant racunaju na fond evopske unije,koji postoji za odrzanje prirode kakva jeste.Sredstva se dobijaju nepovratno,nisu krediti,a njima se cakle oci.Samo im jos treba podrska sire javnosti,na cemu svesrdno rade.Stedisa,u saradnji sa lokalnom vlascu,ima nameru da napravi privatan posed,pod maskom udruzenja,''svega 6km od centra'',kako sam kaze  ha.Ne bi me iznenadilo da doticni nije iz ovog grada,jer samo takav moze da prodaje Beogradjanima ''nepoznati Dunav''na par km od centra  sha,i uopste da se seti da privatizuje ostrvo.Posto sam definitivno popizdeo,doticnog cu ja da uzmem u obradu,mislim od pocetka  thumbup,pa da umesto ovog ''zeca'',isteram mecku.A labudove,stedisa,samo pipni,onda cemo da se licno upoznamo,jer si vec izjavio da ne znas sta ces sa njima.Mozes,za sada, da se krijes iza palilule i sekretarijata,ama,i to cemo da raskrinkamo.Trazili ste,gledajte  hahaha
Kolumbo ko ti dade ladju, j.... te radoznala

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #187 poslato: 17, 12, 2012, 10:13:01 pre podne »
a bre vucite rucnu , skoro pa se oseca formiranje militantnog krila pod imenom "Ne lomite mi labude"  tamburanje

ajd neka covek kaze sta i kako hoce

ujedno onaj film sto je dule ostavio gde se razbija flasa o brod je skracen..  flasa nije razbijena iz prvog pokusaja sto je ...

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #188 poslato: 17, 12, 2012, 17:55:12 posle podne »
Uuuuu , Kapetane , neznas ti , mlad si , oce labud da ujeeeede .  A posle se sve sjaji kao ...
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #189 poslato: 19, 12, 2012, 23:38:19 posle podne »
Žika nije dobio nikakve velike pare i sve je opravdao akcijama koje je preduzeo.
Ima tri projekta i sva tri je ispoštovao a sva tri su plaćena manje od 300 000 dinara. Cini mi se. Kap će me ispraviti

E sad moram da se izvinim Ziki zbog toga sto nije uzeo lovu !  Ziko , izvini !!

A da je hteo da okupira ostrvo , jeste i u suprotno me nece ubediti !
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #190 poslato: 20, 12, 2012, 00:18:18 pre podne »
Dule i Kapetane,
Svaka cast na trudu i odvojenom vremenu da se stvari pojasne.  Kao sto rekoh od pocetka podrzavam sto se cisti volonterski ili za pare.  clap
Znaci Zikine izjave i nacrti su samo njegova masta, bar se nadam?   55555
Dobro je i sto ne postoje dozvole za gradnju ali s druge strane to je nicija zemlja i kako spreciti gradnju na nepostojecoj zemlji? 4587 pirat
Mozemo li mi nekako uknjiziti tu adu nekom peticijom ili slicno pa da zaustavimo urbanizaciju? sha

Kad je toliko toksican mulj da se mora nositi u Rumuniju sta biva sa ribom koju tu love i sluze u restoranima ili prodaju na BG pijacama, ljudi sta jedemo?    umnik357  roll4 nutss

Riba luta i provodi vreme i u tom delu pa sigurno svetli u mraku.  Daj boze da docekamo i to izmestanje kanalizacije. k5

U svakom slucaju srecna slava svima koji  je slave.    114 114 114
Marke

Van mreže Zvonimir

• Titelski sokozder
  • www.mojaladja.com
    • NADJA
  • Brod tip: Ika Titel - s a m o g r a d n j a
  • Marina: Marina Karaburma - Visnjicki rukavac
  • Veličina: 10 meteri
« Odgovor #191 poslato: 20, 12, 2012, 02:09:59 pre podne »
Ma pustite Ziku, imam jednu ideju. Ajde od Paradajz ostrva da naprevimo nesto poput Devicanski ostrva da se nasi biznismeni ne muce po belom svetu. A za guvernera ostrva predlazem Barbanesu.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #192 poslato: 20, 12, 2012, 07:09:00 pre podne »
Дуле, теби и Капетану  честитам на "акцији". Хвала и на информацијама које си поделио са нама. Наравно, сигурно има и доста тога што ти није презентовано од стране општинара. Међутим, мислим да је велика грешка што си све ово обелоданио јер ово не читају само чланови , већ и маса гостију. А све ово може да личи на "јавни позив" на општу узурпацију Парадајза, јер општина нема механизме да је спречи. А док се све то правно регулише, биће по оној народној " не липши магарче до зелене траве".   no125  no125  no125

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #193 poslato: 20, 12, 2012, 07:11:28 pre podne »
Него да додам, можда не би било лоше да се размисли о варијанти, да ми онако колективно "заузмемо" једно лепо, велико парче Парадајза.  sajkaca

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #194 poslato: 20, 12, 2012, 08:16:05 pre podne »
ajd i ja da pohvalim opstinu mada teska srca jer me zerzaju 4 godine za gradjevinsku dozvolu  tamburanje

reko nema nista od toga al nista ne kosta da odemo kod struktura vlasti i vidimo sta je u pitanju, kad tamo sedi momak tu nekih mojih godina bez kravate i sa velikom zeljom da nesto promeni i popravi sto se meni jako svidelo ... sve papire je dao na uvid i sve je cisto, kao sto Dule rece papiri koji su dati Zikici su pravni osnov za akcije ciscenja iako ostrvo ne postoji mora postojati neki papir da bi se nesto pomerilo sa mrtve tacke ... da me neko pitao da li ce opstina da napravi takav presedan ka zdravom razumu ja bih rekao nece i pogresio bih .... svaka cast opstini ...

dule je zaboravio da kaze ... par objekata koji tamo postoje ce se rusiti i nalozi su vec napisani, sve se to vodi na NN lica i na nepoznatu zemlju ali drugacije ne moze...

onomad pokusasmo da osnujemo UG svi znamo da se zavrsilo tako sto nismo skupili 50 evra za mezijinu zenu koja bi vodila papire , samo da vam kazem da je minimalna cena u Beogradu za to 100 evra pa do 250.... da smo tada imali osnovano UG sad bismo mogli bez problema da predlozimo kako zastiti ostrvo do momenta do kada ne postane i zvanicno drzavno dobro .... ako ima zainteresovanih za UG ali da hoce da rade mozemo se organizovati jako brzo