Autor Tema: ZAJEDNO SMO JAČI ! Elem: Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma  (Pročitano 39111 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže barbanesa

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Pol: Muškarac
    • Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
E pa ljudi posto se jos premisljate o mestu druzenja (nije lose na belegisu)evo da vam javim da ja sutra polazim u podne sa mojom lepsom trecinom i sa milosembg put banovaca camcem,tu nocimo i cekamo dalji ishod dogovora.Zamolio bih nekoga od vas da mi javi sutra uvece (Laki bi mogao).ako je u belegisu Dule i ja skupljamo drugare i idemo tamo a ako je u banovcima mi vas cekamo..
Da dodam da ostajem i u nedelju ..
Lazo ti azuriraj spisak ako mozes.. :tenk:
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže busa2

• Kapitalac Dunavski
  • "TEHNONAUTIKA" ZEMUN
    • www.tehnonautika.rs
Sram vas bilo ! samo vas gledam kako sve to organizujete a ja nocas putujem i vracam se tek 18. 8. Zelim sve slike i detalje a Barbapešu drzite podalje od camca.
Lazo srecno i cuvaj se ovih baraba to je sve namazano, smislice neku novu zajebanciju garant !?
I NEDAJTE KAPETANU DA VOZI NASUKACE SE NEGDE !
www.tehnonautika.rs - KONTRAADMINISTRATOR

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Sram vas bilo ! samo vas gledam kako sve to organizujete a ja nocas putujem i vracam se tek 18. 8. Zelim sve slike i detalje a Barbapešu drzite podalje od camca.
Lazo srecno i cuvaj se ovih baraba to je sve namazano, smislice neku novu zajebanciju garant !?
I NEDAJTE KAPETANU DA VOZI NASUKACE SE NEGDE !

neces ti naci radnju na svom mestu kada se vratis  :taunt:

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Pretposlednja informacija u vezi sutrašnjeg druženja (poslednja sledi večeras posle vremenske prognoze):

Druženje će se po prvobitnom predlogu održati u Banovcima, u blizini restorana Venecija.

BarbaNeša je već na putu ka Banovicima (sad smo se čuli telefonom) i tamo će prenoćiti i sačekati ostale ujutro.
Ja očekujem da mi kum stigne oko pola devet, kačimo čamac i stižemo oko devet.

Neša je poneo meso i pivo.
Ja ću doneti još malo piva i hleb.
Kad budemo videli koliko nas ima, u Banovcima ćemo kupiti svež paradajz i ostalo za salatu.

Ako moj čamac, posle sredjivanja, srećno zaplovi svi ćemo se provozati, a oni koji dodju ladjama mogu kasnije, posle podne, da odu do Belegiških ada i tamo provedu noć i sledeći dan.

Dule je najavio da će doneti prase, a StVlada je obećao roštilj. Prepuštam Duletu da odluči da li će prase peći u Banovicima na obali ili će sačekati veče na adi za tu majstoriju.

Mezija je rekao da će doći i skuvati čorbu.
Veljko, da li imate ribu? Da li treba nešto da se kupi? Koliko para za to treba da obezbedim?

Ako još neko ima nešto da predloži što može da doprinese opštem raspoloženju, sad je prilika da to napiše, a sutra ćemo se uklapati u ono što budemo imali na licu mesta.

Večeras, posle desete sati, kad bude poznata prognoza za ujutro potvrdjujemo dogovor za sutra ili donosimo odluku o eventualnom pomeranju za nedelju.

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Veca i ja razmatramo mogućnosti za dolazak. A dolazi nam seee.  :party:

Kako god okrenemo, u Banovce ne možemo doći pre 12,00 sati zbog nekih obaveza.

Ako nije problem da nas neko u to vreme prebaci do ade, eto nas.  :preved:
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže zorter

ISPRAVKA

Laza + 1 (ako ne pada kisa,ako ne dolazi direktorka,ako...ako...ako)
Srsa +  1
Dule + 1
Vlada +1
Hogar?
Barba?
Mezija     
Milosbg+1
Arsa ?
zorter +1 (moguce jos +2)
Kapetan (isto kao Laza ako..ako..ako.)
Andrija pajic?
Pera GARMIN ?
esspreso ?

i naravno barbanesa koji je vec krenuo.

Donosimo 4 domaca hleba, 4kg paradajiza, pleh baklava (umesto torte), nesto pica u vidu sokova i ko zna cega se jos setimo.....

Van mreže LSI

• LSI
POSLEDNJA ZVANIČNA INFORMACIJA (malo ranije nego što je najavljeno ali spava mi se, pa bih da podjem u krpe).

Barbaneša je večaras na konaku u svojoj ladji sa suprugom u Banovcima i očekuje nas ujutro oko 9 sati.

Izgleda da će vreme biti lepo (mada najavljuju povremene pljuskove - tu i tamo) i šteta je da se ne okupimo.

Dakle, vidimo se oko 9 u Banovcima kod restorana Venecija, a tamo ćemo se na licu mesta dogovoriti o svemu ostalom.

U načelu, sve što je potrebno za druženje je obezbedjeno.
Od svih nas se očekuje da ponese ko šta i koliko hoće ali svi MORAJU da ponesu dobro raspoloženje u takvim količinama da ga bude i kada krenu kući.

Unapred se radujem susretu sa svima vama koji se sutra pojavite makar i na kratko.

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
Pa ništa. Pošto Laza kao domaćin, ide rano u krevet Veca i ja ćemo ujutru pročitati da li možemo da računamo na vožnju do ade.

Ako ne nađemo neku poruku u vezi sa tim, šta da se radi. Biće drugih prilika.

Pozdrav svima.

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
Bice nas sa camcima tako da nije problem da se neko prebaci do ade 0653349159 Arso ako nas nema ti me pozovi pa cu doci po tebe ili neko od nas.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
ja sa sinom oko 12:30 krecem sa Ada Huje (tu ima trening) mi smo u banovcima negde oko 16:30 a nosimo i probor za pecanje  :lol:

ajde ko prvi dodje neka nadje neko mesto gde mozemo da zabodemo jedrilicu sa gazom od 1,4 metar

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
ebaga ja moram na savu , ako ne prodjem stari zeleznicki najverovatnije dolazim tu !

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
Dje su slike sa porinuća i krkanluka momci? Ja čekam nestrpljivo,da čujem i vidim jeli sve prošlo kako treba i dolikuje?  :stop:

Van mreže LSI

• LSI
Evo da ja napišem prvi deo priče.

Nešto posle devet sati, sa kumom, stigao sam u Banovce na dogovoreno mesto, gde su već bili Barbaneša i njegova supruga i Srsa i njegova mlada.
Nedugo za tim, iz Šapca su stigli Zorteri (njih četvoro).

Zorter se odmah prihvatio posla i posle zamene oštećenog creva za gorivo i štelovanja sajle, moj čamac je bio spreman za porinuće.
Do tog vremena, pridružili su nam se Dule i njegova porodica, Arsa i supruga, a došao je i Mezija sa suprugom i ocem. Ah, da, bio je tu i StVlada.

Kada se čamac našao u vodi ispostavilo se da je potrebno podešavanje smeše i to su Zorter i Dule odradili tako da je posle izvesnog vremena moj Evinrude počeo da prede kao stari mačor.

Čamac je, posle fotografisanja i predaje poklona (dobio sam bocu pića, a boga mi i krpu za pranje podova sa dugačkom drškom!) zaplovio sa tročlanom posadom: Zorter, Dule i naravno mene nisu mogli da izbace, pa sam i ja bio sa njima.

Kažu oni koji su ostali na obali da je prizor bio veoma lep.

Čamac je uzvodno izglisirao i išao priličnom velikom brzinom. Nismo poneli ništa od uredjaja kojima bismo tačno izmerili brzinu ali procena je da smo sa nešto više od dve trećine gasa, uzvodno plovili brzinom većom od  20 km/h.
Čamac se lepo ponašao na vodi i sada mogu da kažem da sam ostvario ono što sam hteo kada sam počeo da razmišljam o ovoj rekonstrukciji, a to su dve stvari: dobio sam značajno veću površinu za sedenje u kokpitu i pri tom je čamac zadržao plovnost i upravljivost.
Medjutim, zbog onih koji bi možda jednog dana poželeli da urade nešto slično, želim iskreno da kažem da dobro razmisle o svojoj odluci.

Ovo naglašavam ne zato što su radovi trajali neplanirano mnogo duže ili zato što nisu izvedeni kvalitetno, već zato što me je sve to koštalo oko 2.400 evra!
A pri tom, čamac ni izdaleka nije gotov.

Struja treba da se uradi (samo su žice na čamcu), kabina treba da se opremi, sedišta u kokpitu moraju da se urade na drugi način, treba proveriti dužinu kupljene sajle upravljača, jer ova koju sam namontirao kraća je od one koja je potrebna i td.

Da se vratim na deo o druženju.
Nakon prve probne vožnje, pao je dogovor da se grupa premesti na Belegišku adu i da se tamo prase, koje je doneo Dule, ispeče za čitavu grupu koja je dotle uživala u roštilju koji je ispekao Barbaneša i u ribljoj čorbi koju je Mezija  skuvao.

Da li treba da vam opisujem kakav je bio ukus?
Teško je čak i meni to rečima. To je trebalo probati lično.

A sve to uz dosta piva i kolače koje je Zorter doneo - kompletan doživljaj.

E, onda se dogodilo nešto što nije uspelo da mi pokvari raspoloženje ali je poremetilo dalji tok druženja.
Na motoru je došlo do oštećenja dela koji namotava poteznicu paljenja i uprkos zaista velikom trudu Zortera, Duleta i Vlade, ovo nismo uspeli da rešimo, tako da čamac više nije mogao na vodu.

Šta smo mogli, podigli smo ga na prikolicu i sa četiri plovila (Dule, Mezija, Barbaneša i StVlada) stigli do Belegiške ade.
Prase se odmah ispružilo duž ražnja, a mi smo se dohvatili hladovine, palo je i kupanje u predivnoj vodi, iza kojeg je usledilo izležavanje pored ražnja na peskovitoj obali.

Tu nas je zatekao i Kaćintata koji je sa Nenadom (Fishermannom) došao svojim "Predatorom".

(Šta mislite, da li je nešto kasnije obukao Zvezdin dres? Ko tačno odgovori na ovo teško pitanje možda dobije nagradu.)

Zbog pomanjkanja plovila, četvoro prijatelja iz Šapca se do Banovaca vratilo Mezijinim brodom, a Arsa i njegova supruga i moj kum i ja vratili smo se sa Kaćintatom.

Tužni i ojadjeni, na adi su ostali Dule, sa suprugom i kćerkom, Barbaneša sa suprugom i StVlada, koji sada, dok ja ovo pišem, lome zube na prasetu koje su "namerno" polako pekli da bi sačekali da mi ostali odemo kućama!
Ja se samo nadam da im neće pozliti od tople prasetine (bilo je prilično masno prase...) ali ko zna, možda će im se noćas ili sutra pridružiti Kapetan sa svojom posadom i malo im olakšati "teški" zadatak i smrsiti konce tom tvrdokožnom prasetu koje se tako polako peklo.

Eto, od mene toliko, a ostali će se već javiti i dodati ono što sam ja zaboravio i postaviti slike, jer sam ja veći deo vremena proveo u vodi, pored čamca.

Još jednom hvala svima na pomoći i podršci tokom čitave ove rekonstrukcije i posebno na ovome što se dogodilo danas, na ovom lepom druženju.

I evo malo brojki da bi izveštaj bio kompletan:

- broj prisutnih: 19 od ujutro + 2 (Kaćintata i Fishermann) + 1 kuče
- količina pojedenog mesa: 3+ 2 +3 kg (BarbaNeša, Srsa, ja) - roštilj (majstor Barbaneša) - prste da poližeš!
- jela za kašiku: kotlič riblje čorbe (majstor Mezija) - joj što jebila ukusna!
- količina popijenog piva:  nepozant podatak u trenutku pisanja izveštaja (jedan karton sam odneo ja, a jedan je doneo Barbaneša) - ali prilično, rekao bih.
- sve ovo praćeno je pozamašnom količinom hleba i kolačima koje je doneo Zorter.
Bile su danas kuvane i kafe, pila se i kisela voda.

Ma, šta ja vama o svemu tome pišem - kad je kod nas bilo da nije bilo?

Ovi globalisti mogu svašta da nam urade, ali ovakva druženja i krkanluke neće nam nikad uzeti!

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
 :good: :smile:

E baš mi je drago da vam je bilo lepo   (i da ima preživelih... :lol:)

Još draže mi je da ste zadovoljni prepravkom čamca, mada sam i mislio da će račun biti ... :sorry: :suicide:

Neko je lepo rek'o - bolje da si odma'  kupio Linsena.... i da  :dance1: :stop:
Deda Zoran

Van mreže Arsa

• Kapitalac Dunavski
    • salveta
Evo i ja da dam mali doprinos opisu ovog našeg susreta.

Odmah da, po ko zna koji put kažem. Nemojte gledati datume. Nisu tačni. Naime čim se baterije promene tajmer se vrati na ovaj datum iz 2008. godine. :suicide:

Dakle evo male dopune Lazine priče.

Kada smo Veca i ja stigli u Banovce tamo je već bilo nekih ljudi od kojih je jedan bio u posebnom radnom zanosu. :)

Laza je uz pomoć kuma i nekolicine ljudi sa foruma spuštao čamac u vodu. Tom prilikom od mene je dobio obećani poklon.

DRUGI čamac koji je danas porinut je bio Mezijin čamac. Neka mu je sa srećom.

Susretu je prisustvovao i Mezijin tast koji je čovek genijalac pun praktičnih rešenja za probleme vezane za ishranu u prirodi, organizaciju i sprovodjenje raznih pripremnih radnji potrebnih za uspešno druženje na vodi. Hvala mu za to.  :good:

Porinuću Lazinog broda prisustvovala je i odgovarajuća forumska publika.

Onda se dogodilo ono o čemu je Laza več pričao. Pokvario se motor. Posada broda je spremno prihvatila izazov i popravila motor. Dule je bio naročito uporan i na kraju ...