E, ovo se zove "bačena rukavica"!
Ovo je izazov koji ili prihvatiš ili nisi čovek.
Sad, ono, istini za volju, sa 57 godina i 30 godina braka - pitanje je koliko je od čoveka u tebi ostalo ali o tom - po tom.
Evo, ovako ćemo.
Pošto je majstor Peka na odmoru do 8. avgusta, nema šanse da mi neko sredi motor do sledećeg vikenda.
Medjutim, ako je neko od vas raspoložen da ponese odgovarajući alat potreban za rasklapanje komande gasa i ako je voljan da prčka oko toga, a uz to još ume i da promeni crevo za gorivo, ja sam spreman da u subotu, 6. avgusta, oko 9 sati pre podne, dovučem čamac na spust u Banovcima, kod restorana "Venecija".
Ako uspemo da zamenimo crevo i da podesimo sajlu - ide čamac u vodu i sve će biti propraćeno feštom.
Ako ne uspemo da zamenimo crevo i da podesimo sajlu - onda samo druženje, a čamac se vraća natrag u baštu i čeka bolje majstore.
Poneću i ja sanduk piva i neophodnu "džebanu" za stomak, pa ćemo se družiti dok ne potrošimo zalihe.
Ipak, trebalo bi da vodimo računa i o vremenu.
Dakle, u petak uveče, kad budemo znali kakvo vreme možemo očekivati u subotu, pada konačni dogovor.
Da li je ovo prihvatljivo?
Pitanje upućeno svima koji imaju vremena i raspoloženi su za neobavezno druženje.