Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
9. Maj - Blokada Dunava kod usca u trajanju od 1 sat
Kapetan:
--- Citat: Bucho 30, 04, 2009, 13:58:51 posle podne ---Izvinite, kako da glasam? Kako otvorim link za glasanje mogu samo da vidim rezultate glasanja. JA SAM ZA.
--- Kraj citata ---
trebalo bi da mozes da stikliras?
jel ima joe neko problema sa glasanjem ?
odissej:
Dule,da li sam ja nesto propustio? Da li nadlezni organ salje opomene vlasnicima camaca za placanje poreza (porez na imovinu),ili se taj porez placa kod registracije camaca(porez na upotrebu)? Ja koliko sam razumeo,porez se placa kod registracije,prema tome ako ne registrujete camac,ne morate da platite porez.Da li sam u pravu? :)
odissej:
To onda znaci da ce svi vlasnici plovila biti u obavezi da plate porez,registrovali ih ili ne !?Za zadnjih 8 godina nikakav porez mi nije dolazio na kuc.adresu,nego sam uvek davao dokumenta u marinu,vlasnik bi prikupio nekoliko nas za registraciju,doveo coveka iz Kapetainije koji je vrsio pregled plovila,mi dobijali uplatnice i platili registraciju.Sa tim uplatnicama smo podizali plovidbene dozvole u Kapetaniji.Za moj camac od 9X3,2 m sa kabinom i motorom od 220Ks placao sam manje od 10.000 din,a sad 138.000din! :diablo:
ПЕЦОВ:
sad vidim za 3dana glasanja niko se nije izjasnio da hoce da plati porez.bas cudno
wemax:
Neki su moj komentar protumačili kao iživljavanje,maltretiram Beograđane ....
Svaka blokada (prolazak delegacija ,protesti penzonera ,nezaposlenoh,
snimanje filmova, popravke puteva, kao i okupljanja raznih stranaka, dočeci vaterpolista,
muzičara, košarkaša.......) je maltretiranje ako ti nisi pogođen tom blokadom.
Mi MALO stariji znamo da po ZAKONU je obezbeđen prostor za proteste
(livada između ušća i hotela jugoslavija) tako da nikome ne smeta ali i niko
se na to onda ne obazire (propao protest) .
To što nemam plovilo ne znači da sutra ga neću imati (ako mi bude veliki porez,
+ registracija +čamac + motor+ održavanje + .... jeftinije je iznajmiti čamac )
zbog toga sam na forumu. Zašto polažu vozački kad nemaju kola,autobus,čamac.....
PS: Mene ne vređa nikakav komentar (zato se i zove komentar) svako ima pravo na svoje
mišljenje (pitanje je kako ga kaže).
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju