Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
9. Maj - Blokada Dunava kod usca u trajanju od 1 sat
rade:
Zao mi je da samo 45 clanova ima neko misljenje o ovoj vaznoj stvari.
Manda:
--- Citat: ivankoni 29, 04, 2009, 12:44:50 posle podne ---G-din 'wemax' koji je za blokadu (jeeeee.... taksista sam pa volim da maltretiram jadne beogradjane i blokiram ulice kad god mi nešto nije po volji!) ako nema plovilo zašto bi učestvovao u blokadi, ako ga se ovaj predlog zakona ne dotiče???
--- Kraj citata ---
Драги пријатељи,
мислим да овако нешто не треба на нашем Форуму.
Свако има право да изрази своје мишљење и да прокоментарише мишљење другог, али без цинизма и увреда. Надам се да ја грешим, да се ово омакло у жару борбе за остварења наших права, па се у том случају извињавам.
Наравно да свако може да буде за или против БЛОКАДЕ. Ја лично сам гласао за, а ако се сећате и упозорио на потребу да се то легално пријави како би и САОБРАЋАЈ и БЛОКАДА на Дунаву били безбедни. И даље сам мишљења да имамо право да БЛОКАДОМ искажемо своје неслагање. Истина је да је Дунав Европска мгистрала, али и аутопутеви и аеродроми су међународне саобраћајнице, па на њима људи и код нас и у свету изражавају свој протест. Саобраћај на рекама се обуставља и из других разлога: непогоде, радови, спортске и друге манифестације... Саобраћај на Сави буде ненајављено обустављен када у посету жандармеријскиј вежби дођу председник Тадић и министар Дачић (и Сава је међународна река), а они су наш Председник и наш министар, а ово је наша земља и ми можемо да изразимо протест против Закона који предлаже наша Влада. Наравно, ово је моје мишљење и ја ћу се сложити са одлуком већине чланова Форума.
Потпуно сам сагласан да БЛОКАДА треба да буде организована до детаља, учесници бистрих глава и без алкохолних испарења. Пиће, чорбе и музика након завршетка БЛОКАДЕ.
drazeta:
I ja sam jedan od onih koji trenutno nema camac ali cu se pojaviti na blokadi sigurno,makar i na naduvanoj traktorskoj gumi.Muka mi je vise od svih lopovluka u ovoj zemlji !!!
Kapetan:
--- Citat: Dule 30, 04, 2009, 12:47:32 posle podne ---Moram da ponovim isto i ovde :)
Dok se mi ovde lepo ispricamo i osnujemo to udruzenje vec ce stici i opomene za neplacene poreze.
Odmah, koliko danas napraviti dopis novinama i strankama i najaviti protest.
Sigurno ce neka stranka procitati nase pismo na skupstini, makar i zbog toga da bi oni izvukli neki poen iz toga.
Ako se ne deluje odmah ajde da mi nastavimo da pisemo o zagadjenju, prepravkama motora i da postavljamo slicice.
Sve kritike i komentari napisani ovde su prazne price ako to ne bude realizovano kroz neki vid.
Ja nisam za blokadu Dunava vec Save.
Ako je blokada neka bude blokada. Da blokiramo mesto gde se vrsi javni prevoz ljudi sa novog beograda na adu i plovni put. To je moguce izvesti sa pedesetak plovila. Blokiramo ulaz camcica za prevoz na pristane, blokiramo plovini put koji je tu sirok svega stotinak metara i eto veselja. Pridruzice se mnogi sa splavova.
Obavestenja postaviti na sve marine, vec u ponedeljak da obaavestimo sve koji su tu vezani, tu je blizu i policija koja mora obezbedjivati ovakav skup...
U dunavu se necemo ni primetiti, kakva blokada. Ovako, pogodice ona gomilu ljudi a oni koji se boje dunava nece imati opravdanje da ne dodju. Jos jedan razlog... na Savi je puno plovila a mesto nije nikome daleko, mnogi mogu i da doveslaju a opasnost je skoro nikakva sto se barzi i brodova tice.
Necemo dobiti nista ako zaustavimo desetak barzi na Dunavu ali hocemo ako sprecimo par hiljada ljudi da ode na izlet na adu, naravno ne ceo dan ali par sati bi bila dovoljna opomena.
Znaci, pismo novinarima sa obavestenjem i obrazlozenjem, isto to svim strankama putem elektronske i prave poste a policiji obavestenje o najavljenom protestu i da trazimo da obezbedjuju skup. Na to imamo pravo po zakonu bez obzira da li je u pitanju udruzenje gradjana koje je registrovano ili samo grupa nezadovoljnih gradjana.
Neka neko recit napise to pismo, ma neka proba vise ljudi pa da odaberemo jedno i ovlastimo nekog da to sve lepo prosledi.
To je po meni najbolje i najdelotvornije u ovom trenutku.
--- Kraj citata ---
sutra je prvi maj gotovo je sa novinama i politickim strankama do nedelje .. tada ce ponovo raditi (novinari a stranke od ponedeljka)...
kad smo vec krenuli ovako imamo da guramo
Bucho:
Izvinite, kako da glasam? Kako otvorim link za glasanje mogu samo da vidim rezultate glasanja. JA SAM ZA.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju