Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

9. Maj - Blokada Dunava kod usca u trajanju od 1 sat

<< < (9/9)

odissej:
Ovo je porez na upotrebu a ne porez na posedovanje(imovinu) plovnog objekta.Prema tome mislim da se NE registrovanjem camca porez NE mora placati,jer se isti placa da bi plovilo bilo registrovano na period od godinu dana.Kod naredne registracije(nakon pauze od 1 god.) ne more se platiti porez za period kad plovilo nije bilo registrovano,odnosno korisceno.Ja to tako vidim,ili..? :)

mossi:
Pa mislim da se ni za automobil (bez obzira na njegovu vrednost), ne plaća retroaktivno porez za period kada vozilo NIJE bilo u upotrebi, odnosno registrovano.
Mislim da bi porez trebao biti PROPORCIONALNO smanjen za period na koji registrujemo čamac: 3/6/9/12 meseci!

pavle:

Moze se desiti da je neko prezaposlen,pa zakaci 15 dana mora,te izadje na reku 10-15 puta za sezonu. Moj porez je 99000. Sto znaci,svaki izlazak na reku,pored svega,kosta dodatnih 100 eura.Ako to prodje mnogi koje zn :drinks: :drinks:am se nece registrovati.Al 9.Maja izlazi sigurno.

Barba:
U pravu ste, porez na upotrebu ne bi trebalo da se placa ako ne upotrebljavas "ploveci" objekat.

Kapetan:
Posto smo se saglasili da cemo da blokiramo dunav u trajanju od jednog sata, vreme je da organizujemo kako cemo i sta cemo....

Mislim da je idalno vreme da pocnemo da se skupljao oko 12 casova na uscu recimo kod nebojsine kule a da u 13 - 14 "Blokiramo" Dunav ...

Sa dosta strana sam cuo da se organizuje blokada svi znaju za datum al malo njih zna za vreme .. nasa greska je sto nismo ranije javili vreme

ostalo oko organizacije na ovoj temi

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=819.msg11536#msg11536

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju