Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
9. Maj - Blokada Dunava kod usca u trajanju od 1 sat
ivankoni:
Čekajte bre ljudi... BLOKADA??? Pa zapitajmo se kome će to najviše problema napraviti... vlastima? Naravno da NEĆE. Osim toga to je internacionalni plovni put, pa našta ćemo mi ličiti blokirajući prolaz koji je zagarantovan raznim medjunarodnim ugovorima? Pa onda lepo mogu madjari ili rumuni da naprave blokadu sat vremena srpskim brodovima...
Uostalom: protiv sam SVAKOG blokiranja prolaza jer to pravi problem SAMO I JEDINO ljudima koji žele nekuda da prodju (preplove). G-din 'wemax' koji je za blokadu (jeeeee.... taksista sam pa volim da maltretiram jadne beogradjane i blokiram ulice kad god mi nešto nije po volji!) ako nema plovilo zašto bi učestvovao u blokadi, ako ga se ovaj predlog zakona ne dotiče???
Evo moj predlog je sledeći: blokirajmo ulaz u kapetaniju! Ili u nadležno ministarstvo (koje li je već). To je način. Tako će se oni koji zaista i donose ovakve odluke bar malo zapitati, a sprečimo li našu ili inostranu trgovačku flotu da plovi Dunavom koliko će se iko od njih zabrinuti? Nimalo...
Nemojmo kršiti naše zakone (kakvi god da su), nemojmo kršiti medjunarodno pravo i ugovore koje je Srbija potpisala i nemojmo uskraćivati druge ljude (potpuno nedužne) za pravo KRETANJA koje pripada svakom čoveku. Postoji stotinu načina da izrazimo protest a zaista najgluplji i najneodgovorniji je sprečavati prolaz ljudima koji nemaju veze sa donošenjem ovog zakona.
Kapetan:
ljudi BLOKADA DUNAVA - nece biti realna blokada plovnog puta tako sto cemo stati NA PLOVNI PUT stacemo na usce gde nikome ne smetamo jer niko nece da nosi na dusi nikoga...
to cemo predstaviti kao blokadu, najavicemo kapetaniji, gradu, miliciju u zakonu obaveznom roku --- znaci sve po zakonu --- ....
bitno je da mediji prenesu da ima ljudi koji nece i ne mogu da plate , i da krenemo u zastitu nasih prava
znaci niko nece juriti pod barzu , necemo seci prste i slicno... stacemo negde gde nikome ne smeta na uscu ukotviti se i radio stanicama upozoravati brodove koji tuda prolaze da obrate paznju ....
nadam se da ce kapetanija da izadje u susret i zajedno sa nama odredi dobru poziciju za protest, nadam se da ce milicija izaci zajedno sa nama da i ona ucestvuje u organizaciji protesta jer to inace rade
niko ne zeli da neko krene pod barzu nastarda i slicno, molio bih sve da se toga dana manu alkohola i prejakih strasti...
Kapetan:
--- Citat: ivankoni 29, 04, 2009, 12:44:50 posle podne ---Uostalom: protiv sam SVAKOG blokiranja prolaza jer to pravi problem SAMO I JEDINO ljudima koji žele nekuda da prodju (preplove). G-din 'wemax' koji je za blokadu (jeeeee.... taksista sam pa volim da maltretiram jadne beogradjane i blokiram ulice kad god mi nešto nije po volji!) ako nema plovilo zašto bi učestvovao u blokadi, ako ga se ovaj predlog zakona ne dotiče???
--- Kraj citata ---
a zasto smo izasli 5. oktobra, zasto smi izasli svi na plisanu revoluciju, sta smo radiliu na ulicama 9 marta ???
drzavni plan je za pocetak bio : AJMO SVIMA 6% od plate e kad su se svi digli onda su odustali, pa je bio AJDE SVIMA info stan .. pa su meni sa 20.000 iako redono placam skinuli na 3000 dinara...
sada su promenili plan i sada idu na manje grupacije ali sa vecim nametima... kada smo svi bili slozni za info stan i 6% zasto sada ne bismo jedni druge podrzali ako vec ima solidarnosti ?
deda:
Dok dete ne zaplace,majka ne zna da ga nesto boli!!!Tako i mi moramo da skrenemo paznju na nas problem!Od 9.marta sam na ulicama Beograda i 5.oktobra sam rekao:,,To je to,necu vise!,,ali ovo necemo resiti diskusijom po forumima nego konkretnom akcijom.Ako treba i blokadom dokle god neshvate da su pogresili!! :aggressive:
ivankoni:
--- Citat: Kapetan 29, 04, 2009, 13:06:42 posle podne --- a zasto smo izasli 5. oktobra, zasto smi izasli svi na plisanu revoluciju, sta smo radiliu na ulicama 9 marta ???
drzavni plan je za pocetak bio : AJMO SVIMA 6% od plate e kad su se svi digli onda su odustali, pa je bio AJDE SVIMA info stan .. pa su meni sa 20.000 iako redono placam skinuli na 3000 dinara...
sada su promenili plan i sada idu na manje grupacije ali sa vecim nametima... kada smo svi bili slozni za info stan i 6% zasto sada ne bismo jedni druge podrzali ako vec ima solidarnosti ?
--- Kraj citata ---
Bio sam ja na ulici i 9. marta i 5. oktobra, ali tada smo se borili za vladavinu zakona i za bolju Srbiju. Takse pri registraciji "kače" ipak samo nas koji smo vlasnici čamaca... Slažem se potpuno da ne treba dozvoliti da se besomučno ljudima guli koža, na kraju krajeva upravo zbog ovakve divljačke samovolje vlasti sam i bio na ulicama onomad!
Evo Kapetane, dali ste ODLIČAN predlog... Nazovimo to blokadom - nemam ništa protiv, skupimo se na ušću ili bilo kom upečatljivom mestu, a brate ko hoće da prosto plovi tuda, neka plovi...
Ako je Vaš predlog ono na šta se od starta mislilo - PODRŽAVAM POTPUNO!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju