Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

9. Maj - Blokada Dunava kod usca u trajanju od 1 sat

<< < (4/9) > >>

Sinke:
 Ma naravno ja sam za! Ako nista ne uradimo bice bar dobrog zezanja :drinks:

Manda:
Гласао сам за блокаду као вид протеста и трудићу се да учествујем.
Мислим да бисмо у том случају требали и да формулишемо своје захтеве које би требало упутити ресорном министарству и предлагачу Закона. Што се мене тиче основни циљ би требало да буде укидање, односно, неувођење нових намета. Бојим се да то баш и неће проћи, па треба продискутовати предложено решење и изаћи са захтевима за измену и смањење појединих намета.
Ево шта је мени, најблаже речено, нелогично:
1. Чамце су разврстали по по категоријама дужине без обзира на материјал (метални, пластични...), врсту (депласмански, глисери) и намену (за рекреацију, привредна делатност). Једина одредница им је још да ли има или нема кабину.
2. Следећа одредница им је снага агрегата регистриваног уз чамац. Не разликују категорије уграченог и ванбродског мотора. Сигурно није исти луксуз нпр. Ломбардини и скарабуџе  Голфов или Мерцедесов мотор исте снаге.
3. Уз одређену старост следи умањење глобе. Али само за старост чамца, а не агрегата.

Мислим да би требало тражити подршку од НАТУС-а (Групације за наутичку привреду и туризам Привредне коморе Србије). Председник ове Групације је наш члан @Bora.

Такође, мислим да би БЛОКАДУ требало пријавити Капетанији, како небисмо имали проблема са Речном полицијом и бродовима који евентуално плове у том сектору.

captjerry:
mudro zboris kolega...
kapetaniji bi svakako trebalo prijaviti akciju, inace ce nas rasterati samo tako...ili ce neki sastav preleteti preko nas...
svakako ce ovo biti prvi protest "malih" nauticara blokadom reke, koliko ja znam, pa ce svi nadlezni biti zateceni...

Manda:

--- Citat ---БЛОКАДА
--- Kraj citata ---

Ако идемо у БЛОКАДУ треба анимирати што випе наутичара без обзира да ли су чланови Форума.
Било би контрапродуктивно ако би се појавило нас десетак. Наравно, поред Капетаније обавестити и медије.

Kapetan:
sve ce biti legalno prikupljamo sada licne karte (manda stigla tvoja :) ) da osnujemo udruzenje da bi sve bilo kako treba...

ja se nadam da cemo moci da u saradnji sa kapetanijom organizujemo tu blokadu to jest da nam kazu kada je najmanji promet pa bas a ne zezamo brodare koji nisu krivi vec samo da skrenemo paznju javnosti....
znaci sat vremena a onda negde riblja corba :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju