Autor Tema: Domaca proizvodnja Zoki  (Pročitano 312637 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
Odg: Domaca proizvodnja Zoki
« Odgovor #720 poslato: 28, 05, 2012, 23:35:54 posle podne »
Jes al linssen je treca generacija brodograditelja ... pod imenom linsen rade od 1949te a 1970 to sto deda postavlja je sin preuzeo firmi i napravio iskorak ... Do te 1970te firma se bavila POPRAVKAMA ladja...
Dakle od 1949-edo 1970-e nisu bili u stanju da naprave bolji čamac.
Zoki je napravio iskorak iz prodaje auto delova u pravljenje čamaca.Po meni više je napredovao za ovih 3-4 god nego linsen za 21 god. 25648

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #721 poslato: 29, 05, 2012, 07:30:43 pre podne »
Naravno , ima deda!! Godiste 1975 !!

Ovo je krunski dokaz. Ovo što vidite na slici je savršena kopija modela Windy 24 cruiser, urađena u metalu. Time se, znači, Linssen bavio pre 35-40 godina!!!! eek eek  Nije li Zoki kopirao Linssen pre koju godinu?! sajkaca
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #722 poslato: 29, 05, 2012, 08:08:52 pre podne »
meni se cini da ste onako u kompletu flipnuli....

Van mreže SALE NB

« Odgovor #723 poslato: 29, 05, 2012, 08:54:13 pre podne »
Meni je drago da sam pomogao da se na ovom forumu oživi, pored "Laprdanja" i "Srbija do Tokija", još jedna vredna nautička tema!
Mislim da je to, zarad razvoja nautičke zajednice u Srbiji, potrebno, i vredno svake, pa i najveće žrtve!!! ha ha ha stri ha ha ffff

Kad je društvo pravo, plovidba na Zokijevom brodiću je jednako zabavna kao i na novom Linssenu, sve ovo drugo je manje bitno! 114
Da li će postići 15km/h, ili će "stručnim proračunom oplakane površine" postići čitavih 17Km/h.... ha ha ha ha, ma dajte!!!!

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #724 poslato: 29, 05, 2012, 10:35:50 pre podne »
Umesto komentara  imam predlog da pozovete vlasnika ovog camca , recimo ,  i pitate ga za iskustvo!! Sreo sam ga za vreme prvomajskih praznika u Boljevcima (trenutno je tu na vezu) i njegovo misljenje je veoma , veoma lose!!Pocevsi od toga da je camac visi za ceo metar od potrebnog pa do toga da je mnoge stvari morao da prepravlja a o novom farbanju posle samo 6 meseci da ne pricam!! Nema ovo veze sa tim sto Zoki navija za Zvezdu !
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Slovenac

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • Jugo,Jugo, rodna grudo...
« Odgovor #725 poslato: 29, 05, 2012, 10:57:54 pre podne »
deda lepa ladja,ova sto je 1975 godiste.
Pozdrav svima!

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #726 poslato: 29, 05, 2012, 11:06:09 pre podne »
deda lepa ladja,ova sto je 1975 godiste.

Linssen je Linssen cak i tako mator! 6589
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #727 poslato: 29, 05, 2012, 11:53:44 pre podne »
@  Meni je drago da sam pomogao da se na ovom forumu oživi, pored "Laprdanja" i "Srbija do Tokija", još jedna vredna nautička tema!    rece Sale Nb !!

Ovo me je inspirisalo da malo procunjam po slicnim forumima  u okruzenju . Zakljucak je sledeci : mnogo smo jaki!!! Evo zasto , u odnosu na mnoge sajt zivi , pulsira , dogadja se nesto !Mnoge nauticke price su ispricane ovde , trenutno malo ko radi nesto na svom plovilu (ako izuzmemo Lazu , on je posebna prica  jh ) zbog vremena se ne plovi tako da nesto trenutno ni nema novih tema. Zato bez sikiracije , bice novih nautickih tema !

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #728 poslato: 29, 05, 2012, 12:26:46 posle podne »
Ono sto mi nikad jasno nije bilo kod Zokija je sto nece da kupi neki projekt i od toga napravi svoj brend. Kaze da nezna da cita nacrte ...dobro ...to se nauci za jedno poslijepodne . Frka za pare ...dobro ...evo dajem mu ja projekt koji sam kupio bez naknade . Taman je dovoljno atraktivan a to sto je za speru predvidjen mu daje mogucnost da on to radi na njemu svojstven nacin uz sve moguce preinake i "ustede". Sale , upoznao si me  , znaci da znas da nije prazna prica . Prenesi covjeku pa nek razmisli . Meni je lijep pa makar je crveno - bijel na ovoj slici
"Mislim da je to, zarad razvoja nautičke zajednice u Srbiji, potrebno, i vredno svake, pa i najveće žrtve!!! "
Mali doprinos kao clana ffff
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže SALE NB

« Odgovor #729 poslato: 29, 05, 2012, 13:01:54 posle podne »
Ovaj brodić sa slike je baš super!!! A to što je crveno-beli samo dodatno ističe sve kvalitete!  k5
Videti par takvih kako krstare Dunavom i Savom, to bi stvarno bilo osveženje! thumbup 6589

Eto, Zoki, koliko znam, uvek isprati šta se piše po forumu, pogotovo na ovoj temi, a i ja ću mu preneti, pa...kako odluči. hi

Van mreže Slovenac

• DrinskoSavski Brčkaroš
  • Jugo,Jugo, rodna grudo...
« Odgovor #730 poslato: 29, 05, 2012, 13:12:23 posle podne »
Lazo koliko sam shvatio ti stalno nesto radis na svom plovilu ja ti se pridruzujem,posto nisam siguran da li cu da zaplovim ovu sezonu.Sale lep ti ukus za boju.
Pozdrav svima!

Van mreže zorter

« Odgovor #731 poslato: 29, 05, 2012, 13:32:16 posle podne »
@  Meni je drago da sam pomogao da se na ovom forumu oživi, pored "Laprdanja" i "Srbija do Tokija", još jedna vredna nautička tema!    rece Sale Nb !!

Ovo me je inspirisalo da malo procunjam po slicnim forumima  u okruzenju . Zakljucak je sledeci : mnogo smo jaki!!! Evo zasto , u odnosu na mnoge sajt zivi , pulsira , dogadja se nesto !Mnoge nauticke price su ispricane ovde , trenutno malo ko radi nesto na svom plovilu (ako izuzmemo Lazu , on je posebna prica  jh ) zbog vremena se ne plovi tako da nesto trenutno ni nema novih tema. Zato bez sikiracije , bice novih nautickih tema !

Za ovo prvo se donekle i slažem, (pojavile se teme tipa LUNA), ali za ovo drugo................. deda,deda..... upavusi

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #732 poslato: 29, 05, 2012, 13:38:50 posle podne »

Za ovo prvo se donekle i slažem, (pojavile se teme tipa LUNA), ali za ovo drugo................. deda,deda..... upavusi

Sta je pisac hteo da kaze?

Mislim , konkretno !

I molim te , nemoj da mi kvaris frizuru!!

Van mreže deda

• Administrator

Van mreže ladjaVlajko

• Administrator
  • Rečni Drekavac
  • Veličina: 23cm
« Odgovor #734 poslato: 29, 05, 2012, 14:34:20 posle podne »
E sad ga bas nahvalise  sajkaca
Veliki je to napredak kada neko radi kako se radilo pre 50 godina. Stvarno ogroman i za drzavu i za nautiku.
Sto ne uporedjujete kvalitet lima, plovnost, komfor, raspolozivi prostor... sve ono sto se meri u milimetar  i gram, razradjuju i projektuju timovi strucnjaka - neko radi iz glave ....
ali neka vam bude. Ako zelite i volite ko vam moze zabraniti.  sajkaca
Imam ja komsiju koji tvrdi da je fica najbolji auto ikada napravljen i ne zameram mu....

Bas zbog toga vecina ljudi koji nabavljaju camac i idu u inostranstvo i uvoze camce stare 30 godina. Neuporedivo su kvalitetniji u svakom pogledu od novih domacih. A za iste pare. Bar su sigurni da su kupili plovilo i da su mu prelaznu ocenu dali strucnjaci a ne jednoclana komisija Sale NB.  sajkaca
Brzina se meri mobilnim, potrosnja stapicem u rezervoaru, stabilnost setnjom po palubi, gaz kumovima i prijateljima nakrcanim na camcu... sta reci. Strucno i bez protekcije.
Koliko znam ni jedan kupac tih camaca ovde nije izneo svoja iskustva.

Заборавио си оне који из својих квалитетних, увозних чамаца ваде скупе моторе реномираних произвођача доказаног квалитета и уграђују половне моторе скинуте са виљушкара.

У коју категорију би њих уденуо ?
 j1