" ...MAGNUM EST STARE IN DANUBII RIPA ...VELIČANSTVENO JE STAJATI NA OBALI DUNAVA (Plinije mlađi)" - by Skipper.rs
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Da li je ovo moguće? Snimak montaže solarnih panela koji se okreću ka suncu. Post
Citat: Manojlo 09, 10, 2013, 22:58:52 posle podneDa li je ovo moguće? Snimak montaže solarnih panela koji se okreću ka suncu. Post jeste i nije skupo ... ali ovi sto su postavili su klasicne dijabole posto im paneli prave sendku jedan drugom ... plus tracking sistem kosta mnogo ....
Jasno je da je moguće, ali zanima me da li neko ima iskustva sa takvom montažom? Koliko sam shvatio iz filma, paneli mogu da se postave u različite položaje bez da prave senku. Kapetan kaže "jeste i nije skupo, ali tracking sistem mnogo košta" ... Nisam razumeo, da li je skupo ili nije?
Što jači panel to bolje ,pre puni.Postaviš panel ravno na krov i nema problema puni kao lud. Ja imam panel od 160w, od momenta kada svane do 11 sati prepodne napuni akumulator od 147ah 100 % .Naravno da je predhodno ispražnjen do pola.I to sve bez nekih besnih glisti trakera ...
pošto ne mogu da pronadjem temu o vinču za splav,ovde vam se zahvaljujem za savete.
E večite teme, to što kaže Cap je al razmisli da za manje para dobiješ veći panel Poli pa te onda gubitak baš zabole