Одем ја данас, са супругом и мојим унуком, Душаном, до марине да фиксирам ону сајлу гаса (купио сам код Бусе онај мали осигурач), чак сам овог пута купио и гориво! Али...
Да ли верујете да на пумпама између Београда и Сланкамена, није било филтера за гориво?
И тако, без филтера, црево за довод горива било је кратко да бих могао да га причврстим на мотор и... Ништа... Мотор ни данас нија стартован.
Лепо ми се не да...
Али ако је за утеху, оно што ме је обрадовало, када сам стигао, у чамцу није било ни капи воде!
Плашио сам се да би због кише вода могла да се нађе у каналу по средини трупа али воде није било. А то значи да је и она поправка кобилице урађена добро и да се добро држи.
А што се тиче пловидбе - то ће, ето, морати да сачека још мало. До следеће суботе.
Истина, данас је низ Дунав дувао снажан ветар и вероватно и не бих излазио на воду али ипак ми је жао што нисам могао да стартујем мотор.
И када сам већ мислио да ће се дан тако завршити - половично, десило се нешто лепо. Да не пишем сада у некој другој теми, наставићу овде.
Десе се тако неки дани када нам се путеви којима ходимо овом нашом земљом укрсте са онима које знате и који су вам драги или их из неког друго разлога цените и поштујете иако их и не познајете.
У једном тренутку, у марину је ушла већа група људи и пролазећи поред њих, приметим познато лице једне лепе младе жене и кренем да се јавим, а онда, у тренутку схватим да жену не познајем!
Обзиром да је моја намера да се јавим била толико очигледна, ја се лепо извиним и кажем жени: - Извините, хтео сам да вам се јавим, а сад сам схватио да се не познајемо. Ви веома личите на госпођу Дивну Љубојевић.
На то ми жена одговори: - Ја јесам Дивна Љубојевић! - и сама изненађена помињањем њеног имена.
Е сад, не знам колико вас зна ко је Дивна Љубојевић али за себе могу да кажем да сам велики поштовалац њеног рада. Та лепа, млада жена, уметница је највише светске класе. Бави се музиком и певањем црквене музике - то јој је специјалност.
Код нас, у Србији, она је готово непозната. За њу и о њој много више знају у иностранству него овде код нас. А како пева...! Кад чујем извођење неке од литургија, чини ми се да почињем да схватам значење појма: "рајска музика"!
Колико знам, нема баш много поклоника њеног фаха али ако неко ипак пожели да сазна мало више о њој и да чује зашто је ја толико поштујем, ево линка (један од многих које имам):
https://www.youtube.com/watch?v=J-J2kuSCLvE. Послушајте и уживајте.
Госпођа је са својим друштвом испловила бродом "Тиса" на излет Дунавом и Тисом и надам се да им јак ветар није много сметао.
А ја сам се вратио кући испуњен усхићењем што сам срео једну праву уметницу, уживо, очи у очи, што сам имао прилике да јој стиснем руку и кажем јој колико поштујем оно што ради.