Pre dva dana, Aca me je izvestio da je njegov posao završen i da treba da preuzmem čamac.
Otišao sam jutros, potajno se nadajući da će čamac u toku dana stići do vode.
Ipak, bio je to račun bez krčmara.
Čamac još uvek nije spreman za vodu.
Elektroinstalacija nije postavljena. Zoran je kupio samo deo potrebnog materijala - da li zbog toga ili iz ko zna kog razloga, čovek koji je trebalo da postavi instalaciju, nije uradio svoj deo posla. Istina, postavio je nekoliko snopova žica, ali nije postavljen kabel koji bi trebalo sa motora da strujom puni akumulator. Nije postavljen ni kabel za daljinsko paljenje motora, a nisu postavljene ni navigacione i signalne lampe, kao ni sirena i far koje je Zoran kupio - nedostaju osigurači, glavni prekidač, kontakt za paljenje motora, radio antena... Da li majstor zbog toga nije završio posao ne znam ali mogao je bar da postavi ono što je kupljeno ali nije.
Medjutim, čamac bi i bez struje mogao na vodu da se nije pojavio drugi - veći problem.
Pokazalo se da motor ne možemo da namontiramo jer prostor koji je namenjen za to nije bio dobro dimenzionisan.
Ovo će sada zahtevati izmene i doradu, a za to biće potrebno još par dana i još nešto para.
Naime, sada moramo na krmenu dasku da namontiramo nosač motora, a kako će sada motor biti još više pomeren unazad, sajle gasa i menjača moraju biti zamenjene dužim. Srećom, izgleda da sajla daljinske komande upravljača može da se iskoristi.
Dogovreno je sa novim majstorom da izvrši ove radove i nadam se da će sve biti uradjeno tokom sledeće nedelje.
Ako ne iskrsnu nova iznenadjenja, čamac bi mogao da zaplovi sledćeg vikenda.
Ostaće posle još dosta stvari da uradim na enterijeru (neke popravke onog što je uradjeno, izrada ležajeva u kabini, tapaciranje sedišta u kokpitu, izrada tende ... Moglo bi to sve da potraje do kraja leta ali ćamac će definitivno biti u vodi i bez tih detalja.
I nadam se da će majstor Peka ipak uspeti da nadje odgovarajući anlaser kako bi poteznica postala deo prošlosti.
Eto toliko za danas - tek da se zna da se na čamcu i dalje radi ali vreme plovidbe sada se zaista približilo.