Autor Tema: Yamaha - Evinrude  (Pročitano 14604 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
Odg: Yamaha - Evinrude
« Odgovor #30 poslato: 19, 10, 2009, 14:54:20 posle podne »
Test sa potapanjem nije bas objektivan, da li su isti camci  elise maksimalno uskladjene i ko je prvi dao gas....

To mi lici na traktor od 75 ks vezan za Ferrari Formulu 1 - sta mislite ko ce koga povuci.  Ne kazem ni za jedan motor da je traktor niti Ferrari samo nije sigurno da su ravnopravno pripremljeni uslovi testa. Takve jednake uslove je komplikovano dobiti i kod ozbiljnih testova.

To je prica kao ruski i ostali motori nema kraja

Najvaznije je koji je u boljem stanju.
Marke

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #31 poslato: 19, 10, 2009, 15:24:19 posle podne »
Ja bih najpre uzeo veteroka 12 jos kad bi Zorter mogao da mu doda jos 2 cilindra pa da bude V-4....

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #32 poslato: 19, 10, 2009, 15:34:21 posle podne »
Zezaj kume, zezaj. :this: :nono:

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #33 poslato: 19, 10, 2009, 15:48:19 posle podne »
kum nije dugme :drinks:

Van mreže zorter

« Odgovor #34 poslato: 19, 10, 2009, 15:51:28 posle podne »
Da znas da nije. Ovaj je gori od dugmeta. :yahoo: :dance1:

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #35 poslato: 19, 10, 2009, 16:05:35 posle podne »
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #36 poslato: 19, 10, 2009, 16:27:53 posle podne »
kakve mrcine.e sad sto u zadnje vreme prave svu robu,pa i vanbrodske motore,u potrosackom maniru,tj da se potrose,to je druga stvar.naime postoje celi timovi koji su zaduzeni da proracunaju kad ce doci do zamora materijala i koliko ce odredjeni deo trajati.a o kompjuterima da i ne govorimo.znaci kupi,vozi i ne razmisljaj puno

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #37 poslato: 19, 10, 2009, 17:40:56 posle podne »
ova tri motora me podsecaju na tri ALIENA koji guraju mentu ...

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #38 poslato: 19, 10, 2009, 18:44:39 posle podne »
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže SALE NB

« Odgovor #39 poslato: 20, 10, 2009, 08:14:39 pre podne »
Ako imate priliku da izaberete izmedju Jamahe i Evinruda - oba motora iste snage, približnog godišta, oba dvotaktna, na izgled u sjajnom stanju, iste cene - koji bi trebalo izabrati? Zašto?

Samo da vas sve podsetim, ovo je pitanje koje traži odgovor u ovoj temi.
Da li je Yamaha lider među četverotaktnim motorima, ostavljam da procene oni koji imaju te motore, mada verujem da će vas mnogi
vlasnici Honde "naučiti" boljem ( i pritom često biti u pravu)

Kod dvotaktnih motora, Evinrude je bio i ostao apsolutni šampion!  :smile:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #40 poslato: 20, 10, 2009, 08:33:33 pre podne »
U mom prvom postu na ovu temu sam pokušao da ti dam objektivan odgovor, koliko je to moguće, pošto si dao veoma malo podataka.

Zato , preciziraj o kojim modelima se radi, koje godište, koje snage. I koji čamac, koliko velik, težak i sa kakvim koritom misliš pokretati tim motorima? Neko verovatno koristi iste ili slične modele, pa ćeš dobiti podatke o potrošnji i karakteristikama iz prve ruke.

Sale NB,
Nisam imao podatke ali u medjuvremenu sam obavio razgovor sa prodavcem Evinrude-a i saznao sledeće:
- snaga motora:15 KS
- motor je iz 1980. godine
- nema ručicu za upravljanje, a nema ni daljinske komande
- nema papire o poreklu potrebne za registraciju.
- tražena cena bila je 350 evra.

Odustao sam od te kupovine.

Sledeće nedelje idem u Austriju i pokušaću da saznam više i kupim Yamahu 15PS FMHL - tražena cena je isto 350 evra (bez daljinskih komandi, koje su raspoložive ali uz doplatu; motor na fotogragfiji izgleda kao nov) ali druge podatke ne znam jer mi gospodja koja je dala oglas nije odgovorila. Medjutim imam njenu adresu u Beču, pa ću je posetiti.

Što se tiče pitanja u vezi čamca, ja ga još uvek nemam. Ovih dana bio sam veoma blizu da uzmem "Labuda" koji je i formalno dat u prodaju, medjutim zbog nekih porodičnih problema (zbog sahrane sam potrošio deo novca koji je namenjen kupovini) ovu kupovinu sam morao da odložim za izvesno vreme.
Čak i ako ne uspem da kupim "Labuda", ja razmišljam o takvoj vrsti čamca - meni bi T-9 sasvim odgovarao i veličinom i karakteristikama,a  verujem da motor od 8 do 25 KS može da bude dobar izbor. Ostalo je samo da se odlučim koji da kupim. Tu će, izgleda, odlučujući momenat biti cena.

Ostaje, ipak, još pitanje koje je vezano za dužinu osovine.
Naime, da li na čamac kakav je T-9 ide kratka ili može i duga osovina?
Ukoliko zbog cene i ostalih uslova kupim motor sa dugom osovinom, da li se on može na adekvatan način postaviti na čamac koji bi trebalo pogoniti motorom sa kratkom osovinom?

Sale NB, ova pitanja postavljam tebi, ali biće mi drago ako i ostali iznesu svoja mišljenja i iskustva.

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #41 poslato: 20, 10, 2009, 10:54:06 pre podne »
Nisam Sale :taunt: ali evo ti odgovor.Imam T-9 i vozim ga sa Hondom BF 8,naravno kratki vrat posto je taj camac pravljen tako da na njega mogu da se kace samo motori sa kratkim vratom.Ali...

Ako ti zbog cene i nekih drugih stvari vise odgovara da kupis motor sa dugim vratom ti ga uzmi.Moze se prepraviti krmeno zrcalo na T 9 ali ti to mora odraditi neko ko se bavi izradom i popravkama camaca od stakloplastike ili neko od clanova foruma ko se dovoljno razume i naravno ima zelje da ti to odradi.

Van mreže SALE NB

« Odgovor #42 poslato: 20, 10, 2009, 11:31:40 pre podne »
Dodao bih samo da za Titel 9, koji nije gliser, bolje rešenje ta Yamaha, mada je i ona loše rešenje.
Evirude otpada zbog nelegalnosti, a komande nisu problem.
Imaj u vidu da je T9 dugačak preko 5m, što znači da te, sa motorom od 15ks čeka godišnji porez od 20.000-30.000 dinara (ovisno o umanjenju zbog starosti)
Za taj čamac nađi motor do 10ks. Razlika u brzini će biti zanemarljiva, (Vladin T9 sa 8ks ide 20km/h), a ostaje ti još jedan takav motor u džepu svake godine! Za 3-4 godine, uštedeo si za dobrog četverotaktaša!
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #43 poslato: 20, 10, 2009, 11:42:32 pre podne »

Za taj čamac nađi motor do 10ks. Razlika u brzini će biti zanemarljiva, (Vladin T9 sa 8ks ide 20km/h), a ostaje ti još jedan takav motor u džepu svake godine! Za 3-4 godine, uštedeo si za dobrog četverotaktaša!
[/quote]

Bravo.Lepo receno  :)

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #44 poslato: 20, 10, 2009, 12:16:20 posle podne »
Dodao bih samo da za Titel 9, koji nije gliser, bolje rešenje ta Yamaha, mada je i ona loše rešenje.
Evirude otpada zbog nelegalnosti, a komande nisu problem.
Imaj u vidu da je T9 dugačak preko 5m, što znači da te, sa motorom od 15ks čeka godišnji porez od 20.000-30.000 dinara (ovisno o umanjenju zbog starosti)

Hvala na ovom komentaru. Dao si mi dobar razlog da još jednom razmislim o svom izboru.