Autor Tema: Yamaha - Evinrude  (Pročitano 14800 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kemppi

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
Odg: Yamaha - Evinrude
« Odgovor #15 poslato: 18, 10, 2009, 22:59:38 posle podne »
Svi su motori dobri,a posto covek kupuje polovan dvotaktni,mislim da je Yamaha u prednosti,jer svaki majstor hoce da ih popravlja,posto ima gde da kupi deo,dok za ove ostale mora da se ceka mesec,dva,a jednom sam cekao puna tri meseca,ili da kupim polovan deo sto i nije neko resenje.Polovan motor nece nikad da se pokvari zimi dok stoji u garazi,vec u sred sezone kada je najvise u upotrebi.Ja sam posle svih muka sa "jeftinijim"varijantama na kraju kupio Yamahu.

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #16 poslato: 19, 10, 2009, 00:26:29 pre podne »
@ SALE NB
Da li prodajes Johnsona kada ga toliko hvalis? :lol:
Ja sam ga imao i ne bih ga nikom preporucio,pogledaj samo na oglasima koliko su jeftini.

Johnsona, bar za sada, ne prodajem. Malo pogledaj koja su godišta ti Johnsoni i za koliko se prodaju.
Ne znam šta si ti imao, ali mene je moj Johnson odveo svuda gde sam hteo da odem i bezbedno me vratio kući.
Pritom sam mu priuštio par baš teških testova.
Npr. Vratili smo se sa Đerdapa iz cuga, stajući samo za predah i dopunu goriva. Znači skoro 9 sati plovidbe, praktično non-stop na punom gasu (opterećen čamac+plovidba uzvodno)
Evo kladim se da bi većina Yamaha (1982) vrisnulo na pola puta ili bilo za bacanje odmah nakon toga!
Pozivam sve Yamahaše da mi izađu na crtu, neka biraju vreme i mesto. discipline snaga, brzina i izdržljivost!
Onaj koji pobedi mog Johnnya ima ručak, ako ne pobedi plaća ručak. S obzirom da ima dosta yamahaša, računam da će barem pola forumaša imati besplatan ručak dok vam svima uzmem meru!  :taunt: :taunt: :taunt:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže SALE NB

« Odgovor #17 poslato: 19, 10, 2009, 00:29:19 pre podne »
Svi su motori dobri,a posto covek kupuje polovan dvotaktni,mislim da je Yamaha u prednosti,jer svaki majstor hoce da ih popravlja,posto ima gde da kupi deo,dok za ove ostale mora da se ceka mesec,dva,a jednom sam cekao puna tri meseca,ili da kupim polovan deo sto i nije neko resenje.Polovan motor nece nikad da se pokvari zimi dok stoji u garazi,vec u sred sezone kada je najvise u upotrebi.Ja sam posle svih muka sa "jeftinijim"varijantama na kraju kupio Yamahu.

Zato je Evinrude/Johnson najbolji izbor- bez obzira na veću potrošnju.
Ti motori jednostavno ne znaju da se pokvare! Zato niko i ne pravi lager delova za njih, pošto ne može da ih proda! A za yamahu i ostale, svako malo pa trči u servis! To nije motor!

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #18 poslato: 19, 10, 2009, 09:10:29 pre podne »
sta reci a ne zaplakati

Van mreže SALE NB

« Odgovor #19 poslato: 19, 10, 2009, 09:29:46 pre podne »
sta reci a ne zaplakati

E, svi lupate i udarate k'o Maksim po diviziji, a ja nešto filozofiram i elaboriram! Ma dosta bre više!  :diablo:

Navedite mi konkretno i objektivno elemente u kojima je 2t Yamaha bolja od jednako starog 2t Evinrudea.
Videćete i sami - biće to veoma, veoma kratka lista!
Plačite, ako vam se plače! :taunt:

Van mreže budens72

• Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
« Odgovor #20 poslato: 19, 10, 2009, 09:57:25 pre podne »
ako govorimo o starijim modelima...
dobra je i Yamaha i Jonson/Evinrude...
trenutno imam Yamahu 30 autolube i zadovoljan sam...dve sezone pre nje sam vozio Johnson 20  iz ´69. godine i odlično me je služio,nikad štucnuo nije sem kad nestane goriva  :lol:

potrošnja je na strani Yamahe to je sigurno,bar kod ovog modela,troše isto a Yamaha ima 10 ks više...
e sad... Yamaha je ´92. godište a Johnson ´69.

inače vozao sam jako puno motora Yamaha i Johnson u rasponu snage 20-50 ks u poslednjih 10-tak godina i moje mišljenje je da je Yamaha malo finija,a Johnson neuništiv...sipaj i vozi

pa sad šta ko voli....    :drinks:
Dunav je moje more.....

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #21 poslato: 19, 10, 2009, 10:27:21 pre podne »
Ocigledno je da dobijas sve subjektivne odgovore.U svakom slucaju ,ne daj se zbuniti  :taunt:. Bilo sta da kupis od ta dva motora, neces sigurno pogresiti. :good:.Sto ne izneses malo vise podataka o tim motorima-konkretno pa da ti ljudi malo pribliznije kazu nesto o njima.Ovako sve uopsteno ,moze da ide do beskraja sa komentarima.Ne daj boze da se tu umesaju i ruski motori...  :taunt: :yahoo:

Van mreže SALE NB

« Odgovor #22 poslato: 19, 10, 2009, 10:37:37 pre podne »
e sad... Yamaha je ´92. godište a Johnson ´69.

Slažem se sa svime što si napisao, dodao bih samo da će taj stari Johnson i za 20 godina još uvek moći poslužiti nekom novajliji za prva iskustva na vodi, a ta Yamaha će verovatno biti na otpadu.
Pitam se kako bi izgledalo to poređenje kada bi protiv te Yamahe stavio Johnson 30, ali iz 1992-e? Potrošnja bi ostala na strani Yamahe, to sam siguran, a sve ostalo?

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #23 poslato: 19, 10, 2009, 11:26:54 pre podne »
Halo, narode moj!

Kada sam postavio pitanje želeo sam odgovore, ali nisam želeo da se bilo ko zbog toga nadje uvredjenim ili da moje pitanje posluži kao razlog za svadju (rasprava sa argumentima je dopuštena i prihvatljiva).

Hvala svima koji su do sada odgovorili.

Koliko god bili subjektivni, ipak se da zaključiti da se radi o dva vrlo dobra motora i da je Evinrude verovatno trajniji i snažniji (i pored jednake nominalne snage motora), a da Yamaha radi tiše i troši malo manje goriva (eh, da se neko od vas setio da napiše malo detaljnije o tom delu - pod kojim uslovima, koliko manje i td.).

Inače, rado bih vam dao više podataka o motorima, ali ni ja ih još ne znam - tek treba da obavim razgovore sa prodavcima.

Inače, pogledao sam one klipove s "you tube" - pa, ono je strašno kako Evinroude potapa čamac sa Yamahom! Takodje su impresivni i snimci koji pokazuju kolika je razlika u brzini izmedju ova dva motora pod istim uslovima...

Još jednom - svima hvala na dosadašnjim odgovorima.

Van mreže SALE NB

« Odgovor #24 poslato: 19, 10, 2009, 12:45:44 posle podne »
U mom prvom postu na ovu temu sam pokušao da ti dam objektivan odgovor, koliko je to moguće, pošto si dao veoma malo podataka.
Mislim da se većina, ako se manemo ostrašćenih navijačkih komentara, može složiti sa iznešenim "subjektivnim" utiscima iz oba "tabora", kao sa generalnom ocenom.

Ipak, postoje razlike, svaka Yamaha nije ista, baš kao ni svaki Evinrude.
Svi proizvođači ubodu poneki model koji oduva konkurenciju, zavisno o nameni, veličini itd.
Kao i većina, razmišljam o nabavci većeg plovila, i istovremeno o tome kako izbeći porez.
U tim razmišljanjima, Yamaha 4T 9.9 High trust je na visokom mestu. Taj motor je u toj klasi najbolji (po mom mišljenju)!
U toj varijanti nema glisiranja, to je jasno, ali nema ni centa poreza ovim lopovima! To bi mi neko vreme bila dovoljna satisfakcija!
A ako mi finansije dozvole, onda ću napraviti deal sa Kapetanom, da taj lepi Evinrude ne rđa tamo u garaži! :taunt:

Zato , preciziraj o kojim modelima se radi, koje godište, koje snage. I koji čamac, koliko velik, težak i sa kakvim koritom misliš pokretati tim motorima? Neko verovatno koristi iste ili slične modele, pa ćeš dobiti podatke o potrošnji i karakteristikama iz prve ruke.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #25 poslato: 19, 10, 2009, 13:16:33 posle podne »
A ako mi finansije dozvole, onda ću napraviti deal sa Kapetanom, da taj lepi Evinrude ne rđa tamo u garaži! :taunt:

i ti i jerri niste normalni i jednom i drugom sam rekao lokacije motora i da ih uzmete i niko od vas dvojice da ih pokupi ...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #26 poslato: 19, 10, 2009, 13:26:13 posle podne »
najgore je sto moram da ih drzim na raznim lokacijama jer ako zena skapira da imam 4 motora ima da me skalpira...

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #27 poslato: 19, 10, 2009, 13:38:25 posle podne »
najgore je sto moram da ih drzim na raznim lokacijama jer ako zena skapira da imam 4 motora ima da me skalpira...

:yahoo: ne brini se ,sve su iste ! :diablo:

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #28 poslato: 19, 10, 2009, 14:33:27 posle podne »

:yahoo: ne brini se ,sve su iste ! :diablo:
mislis ima i gorih :)

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #29 poslato: 19, 10, 2009, 14:48:35 posle podne »
ne bas gorih,ali npr "isti calibar".Salim se naravno,nije bas tako.Nego mi bilo smesno da Kpetan ima stek penti od zene  :lol: .Sve me to podsetilo na to kako sam poceo davnih dana da pricam zeni o "neophodnosti" imati sto bolje plovilo. Znas,to ide etapno... :dance: