U mom prvom postu na ovu temu sam pokušao da ti dam objektivan odgovor, koliko je to moguće, pošto si dao veoma malo podataka.
Mislim da se većina, ako se manemo ostrašćenih navijačkih komentara, može složiti sa iznešenim "subjektivnim" utiscima iz oba "tabora", kao sa generalnom ocenom.
Ipak, postoje razlike, svaka Yamaha nije ista, baš kao ni svaki Evinrude.
Svi proizvođači ubodu poneki model koji oduva konkurenciju, zavisno o nameni, veličini itd.
Kao i većina, razmišljam o nabavci većeg plovila, i istovremeno o tome kako izbeći porez.
U tim razmišljanjima, Yamaha 4T 9.9 High trust je na visokom mestu. Taj motor je u toj klasi najbolji (po mom mišljenju)!
U toj varijanti nema glisiranja, to je jasno, ali nema ni centa poreza ovim lopovima! To bi mi neko vreme bila dovoljna satisfakcija!
A ako mi finansije dozvole, onda ću napraviti deal sa Kapetanom, da taj lepi Evinrude ne rđa tamo u garaži! :taunt:
Zato , preciziraj o kojim modelima se radi, koje godište, koje snage. I koji čamac, koliko velik, težak i sa kakvim koritom misliš pokretati tim motorima? Neko verovatno koristi iste ili slične modele, pa ćeš dobiti podatke o potrošnji i karakteristikama iz prve ruke.