Dora,
Osnovno je da spremiš para koliko misliš da imaš mogućnosti. Ja sam na internetu našao desetak čamaca u Holandiji. Seo na avion, uzeo renta car, obišao sva mesta u Holandiji, pogledao sve i kupio čamac u roku od tri dana. Tako da je i to moguće ali osnov su pare.
Pozdrav
Olakšavajuća ili otežavajuća okolnost je da imam tamo nekog ko može da pogleda, pošalje slike itd.. To se uklapa a nekad ne. Uglavnom sve što sam odabrao a na slikama je bila idila je manje više krš, slike su od pre par godina, ne meseci nego godina. Polaris kao tvoj mi je zapeo za oko još na početku gledanja, cena je bila 5500, spušteno je na 4900 što mi ej bilo

ali na terenu katastrofa, unutra rasulo, motorni prostor zasut uljem ili naftom, 220 volti žice onako ladno i labavo vise iko te nafte itd. Pisal oje da je 9.5 a takvog nema bez krmene kabine. verovatno je kao tvoj ali ima onaj nosač za čamac pa je dodao metar :)
Onaj drugi primer za koji su me ispljuvali oko kafe je takodje motorni prostor haos, nekom staklenom vunom je prigušena toplota, hladjenje je problem a spolja je krpljen dodavanjem fleka što mi ukazuje da nije diran iznutra. Na drugoj temi savetujete čoveka da ne radi tako i to je ispravno jer se bar u limariju razumem, to jest krpljenje.
I tako dalje... Čamac se u Holandiji kupuje Septembar-Oktobar, bar sam ja to tako ukapirao po oglasima, kasno sam se uključio pa sam propustio nekoliko rezervacija. Nije mi problem da odem do Ajdhovena... Za dve osobe put, spavanje i renta kar za 4 do 5 dana ide oko 600 evra, može i manje a može i više. Na žalost nisam imao ponudu od 5 brodića pa da idem tamo i pazarim
Sad je svejedno, nema novih oglasa a nemam načina da pregledam marine a da odem onako pa se vozam nemam baš vremena i "vremena" a imao bih volju :)
Trenuto ima 4 kandidata, čekam pregled i cenu.. Sume su oko 5000 evra.